Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τα μυστικά της τέλειας βάπτισης

ιδεες και συμβουλες για την οργανωση βαπτισης


Όπως όλες οι εκδηλώσεις έτσι και η βάπτιση απαιτεί τη σχετική προετοιμασία και οργάνωση. Περίπου τρεις με τέσσερις μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία, ανάλογα με την περιοχή που θέλετε να γίνει το μυστήριο, θα πρέπει να κλείσετε την ημερομηνία και την ώρα στο ναό. Παράλληλα κανονίζετε ραντεβού με όλους τους επαγγελματίες που θα προσλάβετε για τη διάρκεια του μυστηρίου,  ανθοπωλείο και το φωτογράφο. Έχετε υπόψιν σας ότι κατά τους μήνες Μάιο με Σεπτέμβριο γίνονται οι περισσότερες βαπτίσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να γίνει η βάπτιση σε αυτό το χρονικό περιθώριο, θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα για να μην ταλαιπωρηθείτε.
Σχετικά με τις προσκλήσεις θα πρέπει να αποσταλούν τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ήμερα του μυστηρίου ώστε να έχουν ενημερωθεί άμεσα οι καλεσμένοι σας και να κανονίσουν το πρόγραμμά τους.


Η καλύτερη ηλικία για να βαφτιστεί το παιδί θεωρώ ότι είναι από το χρόνο και μετά, ώστε να είναι πιο συνεργάσιμο, να έχει κάνει ίσως τα πρώτα του βηματάκια ή έστω να στέκεται. Επίσης υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βγουν οι φωτογραφίες καλύτερες.
Όσον αφορά στην διακόσμηση της βάπτισης, διαλέξτε ένα θέμα ή ένα μοτίβο και χρησιμοποιήστε το παντού. Στις προσκλήσεις, τις μπομπονιέρες, τα βαπτιστικά και σε όλο το στολισμό γενικά. Η ομοιομορφία πάντα δίνει πάντα καλύτερο αποτέλεσμα. Από τα πολύ αγαπημένα μου μοτίβα σχετικά με το στολισμό είναι τα πουά ή οι ρίγες. Κατά τη γνώμη μου χαρίζουν στην ημέρα έναν παραμυθένιο και αριστοκρατικό αέρα. Εξίσου όμορφο αποτέλεσμα δίνουν θέματα με κορώνες, καρουζέλ, αλογάκια. Για τις αποχρώσεις θα πρότεινα το baby pink και το baby blue.

φωτογραφίες by lykourezos
Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτείτε τι θα κάνετε μετά το μυστήριο, αν δηλαδή θα κεράσετε τους καλεσμένους φαγητό σε κάποιο χώρο, ή αν θα κάνετε μπουφέ. Τον τελευταίο καιρό συνηθίζεται πολύ και είναι και πολύ όμορφη λύση. Οργανωμένα Catering αναλαμβάνουν την εκδήλωση και εσείς δεν ασχολείστε με τίποτα.
Για τα γλυκά, εκτός από τις μπομπονιέρες θα πρέπει να διαλέξετε και τι θα κεράσετε. Εκτός από τα καθιερωμένα γλυκά κεράσματος, πλέον έχουν ανέβει πολύ τα cake pops, τα cupcakes, μακαρόν χρωματιστά και επίσης το παγωτό. Για την ιδέα του παγωτού μπορείτε να κανονίσετε με το ζαχαροπλαστείο να σας φέρει το κλασικό καροτσάκι του παγωτατζή και άτομο που θα σερβίρει. Είναι διαφορετική ιδέα που θα κάνει όμορφη εντύπωση στους μικρούς σας φίλους.
Με το ανθοπωλείο που θα αναλάβει την βάπτιση μπορείτε να κανονίσετε να σας φτιάξουν και ένα τραπέζι ευχών στο οποίο μπορούν να τοποθετήσουν εκτός από το βιβλίο ευχών, κουφέτα, καραμέλες, κεράσματα, μπεζέδες και διάφορα άλλα γλυκά.  Αν επιθυμείτε να στολίσετε την κολυμπήθρα θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον ιερέα, γιατί κάποιοι δεν το επιτρέπουν.
Το στολισμό στη δική μας βάπτιση ανέλαβε το κατάστημα fleurs, δυο πολύ ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετική αίσθηση του γούστου.

φωτογραφίες και επιμέλεια στολισμού από το ανθοπωλείο Fleurs

                         

Όσον αφορά τις φωτογραφίες καλό είναι να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες πριν το μυστήριο γιατί μετά δεν ξέρουμε αν το μωρό θα έχει όρεξη να φωτογραφηθεί.
Σχετικά με τα DIY που μπορείτε να αναλάβετε εσείς, αν θέλετε είναι πάρα πολλά, σας παραθέτω κάποια απ'αυτά που έκανα εγώ.

  • Τα μαρτυρικά: σε συνεργασία με την νονά, φτιάξαμε όμορφα βραχιολάκια, σε ουδέτερους τόνους ώστε να μη φαίνονται ότι είναι από βάπτιση και να τα φορέσουν και οι άντρες.
φωτογραφία by lykourezos
  • Μπομπονιέρες: Είναι κλασσικά το αντικείμενο που πετάνε οι περισσότεροι καλεσμένοι, ειδικά αν είναι μακρινοί. Σκέφτηκα ότι η καλύτερη ιδέα είναι να φτιάξω κουτάκια, τα οποία μπορεί να κρατήσει ο καλεσμένος, να τα βάλει στο γραφείο του και να θυμάται τη βάπτιση του μωρού μου. Επέλεξα τσίγκινα. Σε συνεργασία με το τυπογραφείο παρήγγειλα το ίδιο μοτίβο που είχαν οι προσκλήσεις μου για να καλύψω το ύψος του κυλίνδρου και ετικέτα με το όνομα του μωρού για το καπάκι. Επίσης αγόρασα τα κουφέτα και σε ένα απόγευμα με πολύτιμη βοήθεια τις ετοίμασα. 


  • Παιδικές μπομπονιέρες: Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε του μικρούς φίλους του μωρού σας. Θα πρέπει να πάρουν μια ξεχωριστή μπομπονιέρα, ένα παιχνιδάκι ξύλινο, χωνάκι με ζαχαρωτά, φούσκες, γιογιό, μολύβια, κουμπαράδες και πάρα πολλά ακόμα σχέδια.

 

Tip: 
  1. Ενημερώστε το νονό αρκετά νωρίς ώστε να έχει το χρόνο να ετοιμαστεί.
  2. Μοιράστε αρμοδιότητες σε κοντινά πρόσωπα. Μη φορτώνετε με πολλά πράγματα το μυαλό σας εκείνη τη μέρα.
  3. Εμπιστεφθείτε τους επαγγελματίες, γνωρίζουν καλύτερα κάποια πράγματα και έχουν την πείρα ώστε να σας κατευθύνουν και να έχετε  καλύτερο αποτέλεσμα.
Μην ξεχνάτε η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο μωρό σας. Είναι η πρώτη του μεγάλη μέρα, η μέρα που γίνεται χριστιανός και αυτό δε θα πρέπει να το προσπερνάμε, με το άγχος των ετοιμασιών. Με σύμμαχο το  χρόνο και την σωστή οργάνωση, όλα μπορείτε να τα καταφέρετε.
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους όσους είναι στη φάση της προετοιμασίας της βάπτισης του μωρού τους. Θα πάνε όλα υπέροχα.

P.s:  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αγαπημένους μας φίλους, που βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί υπέροχα και οργανωμένα η παραμυθένια βάπτιση της μικρής Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...