συνταγη σπιτικου καροτογλυκου με επικαλυψη τυριου κρεμας
Η χαρά μου είναι μεγάλη αν μου επιτρέψει ο χρόνος να καλέσω φίλους στο σπίτι και ειδικά αν τους κεράσω χειροποίητα γλυκά.
Καθώς ένα απ' τα αγαπημένα μας γλυκά για το χειμώνα είναι το κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού, το έφτιαξα για να υποδεχτώ μια πολύ καλή μου φίλη.
Υπέροχο γλυκάκι, με πολύ ξεχωριστή γεύση, που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Για το κέικ καρότου θα χρειαστείτε:
Υλικά:
Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρις ώτου αφρατέψει το μείγμα, για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ανάμειξη για ακόμα δυο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο στο μείγμα και ανακατεύουμε πλέον με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα υπόλοιπα στερεά υλικά και συνεχίζουμε την ανάδευση, ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Για το κέικ καρότου θα χρειαστείτε:
Υλικά:
- 4 αυγά
- 220 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γραμ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. καρότο τριμμένο
- 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ.γ κανέλα
- 1 κουτ.γ μπείκιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γ σόδα
- 150 γραμ. καρύδι τριμμένο
- 1 κουτ.γ αλάτι
- 200 γραμ. τυρί κρέμα
- 100 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρις ώτου αφρατέψει το μείγμα, για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ανάμειξη για ακόμα δυο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο στο μείγμα και ανακατεύουμε πλέον με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα υπόλοιπα στερεά υλικά και συνεχίζουμε την ανάδευση, ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Σε βουτυρωμένη φόρμα ( η δική μου είναι διαμέτρου 26 εκατ. ) περιχύνουμε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Παράλληλα και ενώ ψήνεται το κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, με το τυρί και την άχνη. Στο τέλος αφού ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Όταν γίνει το κέικ "στρώνουμε" την επικάλυψη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Tip:
Tip:
- Πριν βγάλετε το κέικ απ' το φούρνο δοκιμάστε να βυθίσετε ένα μαχαίρι για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο το γλυκό. Αν "κρατάει" ζύμη, αφήστε το ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάστε μέχρις ώτου δεν κρατάει καθόλου ζύμη η λάμα του μαχαιριού.
- Δεν χρειάζεται να μπει στο ψυγείο ειδικά το χειμώνα.
- Έχετε υπόψιν σας ότι το καρότο σαν υλικό κρατάει αρκετή υγρασία.
- Αν επιθυμείτε να δώσετε ύψος στο γλυκό χωρίστε το κέηκ με μια κλωστή στη μέση και απλώστε ένα στρώμα κρέμας ανάμεσα.
P.S: Η συνταγή που ακολούθησα ήταν του Παρλιάρου
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!