Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μηλόπιτα εύκολη

Συνταγη ευκολης μηλοπιτας

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Ένα μικρό πείραμα στη ζαχαροπλαστική μου έδωσε αυτήν την εύκολη και ωραία συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν ελάχιστα καθώς και ο χρόνος που αφιέρωσα.
Για τη μηλόπιτα με σφολιάτα και κρέμα θα χρειαστείτε:





Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 μεγάλο μήλο
  • κανέλα και καστανή ζάχαρη. ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:

Στη φόρμα, η δική μου είναι διαμέτρου 26 εκατοστών με αποσπώμενο δακτύλιο, στρώνουμε τη σφολιάτα. Αν έχουν μείνει άκρες έξω από τη φόρμα δεν τις κόβουμε.


Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φάκελο. Αφού πήξει η κρέμα, τη ρίχνουμε πάνω από τη σφολιάτα.


Τυλίγουμε τις άκρες τις σφολιάτας πάνω από την κρέμα. 


Κατόπιν κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα στρώνουμε πάνω από τη κρέμα. 



Πασπαλίζουμε με κανέλα και καστανή ζάχαρη.



Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου σαράντα λεπτά ( μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η σφολιάτα ).

Tips: 
  • Η σφολιάτα δουλεύεται καλύτερα όταν είναι παγωμένη.
  • Πριν τη βάλετε στο φούρνο με το πιρούνι τρυπήστε περιμετρικά τη σφολιάτα για να μη φουσκώσει πολύ.
  • Να τη σερβίρετε αφού κρυώσει ώστε να σταθεί το κομμάτι σωστά.
Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή μου, καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!