Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένια καπκεικ

συνταγη σοκολατενιων cupcakes για τον βαλεντινο σας


Από μικρή ποτέ δεν με έβρισκε σύμφωνη η ιδέα του να γιορτάζεις με τον καλό σου τον Αγ. Βαλεντίνο. Παρ' όλα αυτά σήμερα με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου και για όσους γιορτάζουν μοιράζομαι τη συνταγή από τα υπέροχα -σοκολατένια -λαχταριστά cupcakes. Η συνταγή που ακολούθησα ήταν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Για τα valentine's cupcakes θα χρειαστείτε:


Υλικά: 

Για τη βάση:
  • 340 γραμ. βούτυρο 
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 100 γραμ. κακάο
  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μπαρι
  • 240 γραμ. ξινόγαλα
  • 2 βανίλιες
  •  4 κ.σ λικέρ ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • 280 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 280 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας:
  • 160 γραμ. γάλα
  • 5 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γραμ. βούτυρο 
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και κρύα
Εκτέλεση:


Στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για έξι λεπτά. 


Παράλληλα ετοιμάζουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την κουβερτούρα. 



Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα ανάμειξης. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο με την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε την ανάμειξη. 



Τέλος προσθέτουμε το ξινόγαλα μαζί με το αλεύρι κοσκινισμένο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε αυτή τη φάση πρόσθεσα και το ξύσμα του πορτοκαλιού
Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες και με το σκούπ μοιράζουμε το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.



Όσο ψήνονται τα cupcakes ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.  Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού ενωθούν προσθέτουμε και τη σοκολάτα. Βάζουμε λίγο στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα.


Όταν γίνουν τα κεκάκια τα βγάζετε από τη φόρμα και περιμένετε να κρυώσουν για να τα στολίσετε με τη βουτυρόκρεμα με το κορνέ.




Καλή σας απόλαυση και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. 
P.s: Για τη σημερινή συνταγή είχα πολύτιμη βοηθό, τη Νίκολα,την ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία και την παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!