Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σπιτικό παγωτό

Συνταγη για ευκολο σπιτικο παγωτο σοκολατα μονο με τεσσερα υλικα


Τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες όσο ήμουν παιδί, με θυμάμαι χωμένη μέσα στην κατάψυξη του σπιτιού μας και να δροσίζομαι με το σπιτικό παγωτό που έφτιαχνε η μαμά μου.
Τι καλύτερο από το να δοκιμάσω αυτήν την εύκολη, οικονομική και νόστιμη συνταγή για να ανακουφιστούμε κάπως από τον καύσωνα των ημερών.
Ξεφύλλισα λοιπόν το βιβλίο συνταγών και ετοιμάστηκα για το γευστικό ταξίδι πίσω στα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων.
Για το εύκολο σπιτικό παγωτό θα χρειαστείτε:



Υλικά:
  • 1 συσκευασία φυτική σαντιγί ( παγωμένη )
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκευασία εβαπορέ γάλα
  • κακάο ή πραλίνα φουντουκιού ( κατά βούληση )
για το σερβίρισμα προαιρετικά:
  • χωνάκια
Εκτέλεση:

Σε ένα μεταλλικό σκεύος, κατά προτίμηση, χτυπάμε για περίπου πέντε λεπτά την παγωμένη φυτική σαντιγί στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ.



Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και σταδιακά το μείγμα θα αρχίσει να αφρατεύει. 


Αφού τελειώσουμε με το ζαχαρούχο προσθέτουμε το εβαπορέ πάλι σιγά σιγά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ γιατί το μείγμα έχει γίνει πιο υδαρές πλέον. 

Στο τέλος προσθέτουμε το κακάο ή την πραλίνα ή και τα δυο για πιο σοκολατένια γεύση και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά καλά.



Παγώνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου και με το μίξερ, ανακατεύουμε ώστε να αφρατέψει πάλι το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε μια ώρα και μοιράζουμε το μείγμα σε χωνάκια. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να περιχύσουμε πραλίνα ή ξηρούς καρπούς.



Η γεύση αμέσως με πήγε πολλά χρόνια πίσω, ήταν ακριβώς όπως το θυμόμουν. Γλυκό τόσο όσο, δροσερό και με μια νότα αγνότητας, όπως εκείνα τα χρόνια. Αξίζει μια δοκιμή καθώς είναι από τις πολύ εύκολες συνταγές που υπάρχουν για παγωτό και με σίγουρη επιτυχία, ακόμα και χωρίς παγωτομηχανή.
Για όσους το δοκιμάσουν, καλή επιτυχία!

Υ.Γ: Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για πιο γεμάτη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!