Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Mini burgers

Είναι λοιπόν κάποια βράδια που χαζεύω με τις ώρες διάφορα στο Pinterest. Ένα τέτοιο βράδυ, ανακάλυψα αυτήν την υπέροχη συνταγή και την έφτιαξα για το πάρτυ γενεθλίων του γιου μου.
Δε συνηθίζω να κάνω δοκιμές στα τραπέζια, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν ομόφωνα αποστομωτικό. 

Ήθελα να φτιάξω mini burgers αλλά ο χρόνος δεν μου επέτρεπε να ασχοληθώ με τόση λεπτομέρεια για να φτιαξω burger για τόσα πολλά άτομα. 
Στο Pinterest τη βρήκα ως burger casserole και την έφερα στα μέτρα μου ώστε να ταιριάζει με τα γούστα μου.
Προχωρώ αμέσως στα υλικά και την εκτέλεση. Για τα καλύτερα mini burger θα χρειαστούμε:


Υλικά:
•30 ψωμάκια για burger (εγώ διάλεξα γεύση μπριος)
•700-1000γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
•4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 
•1 κρεμμύδι ξερό
•125 γρ.χυμός ντομάτας 
•1 συσκ. Κον κασέ
•2 ντομάτες
•15 φέτες τσένταρ
•Λίγο βούτυρο 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον κιμά κοκκινιστό και αφήνουμε να βράσει και να πιεί όλα τα υγρά του. ( για την εκτέλεση μπορείς να δεις στη συνταγή του παστίτσιου).
Παράλληλα σε ενα κατσαρολάκι που έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο,αφήνουμε το κονκασέ να δέσει με λίγο νερο βραστό μέχρι να γίνει σάλτσα.


Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφού προηγουμένως κόψουμε οριζόντια τα ψωμάκια στρώνουμε στον πάτο του σκεύους το κάτω μέρος απο το ψωμί. Στη συνέχεια στρώνουμε τον κιμά και απο πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τέλος απλώνουμε το τυρί ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το καπάκι από το ψωμί και λίγο βούτυρο πάνω από κάθε μπέργκερ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για πέντε με δέκα λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας απόλαυση!

Υ.Γ: Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε πίκλες ή λευκή σος ή ότι εσείς αγαπάτε να τρώτε στο μπέργκερ σας.

2 σχόλια:

  1. Ααα τι τέλεια ιδέα! Και πολύ πιο γρήγορο από το να γεμίζεις ένα ένα τα burgers! Αποθηκεύτηκε για δοκιμή φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σε ευχαριστώ Κατερίνα μου, είναι πολύ απολαυστικό και βολικό. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!