Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το πιο εύκολο σουφλέ

συνταγη αλμυρου σουφλε


Αγαπημένοι μου,
Θα ξεκινήσω αυτή την εβδομάδα, με την πιο εύκολη συνταγή για σουφλέ. Το ότι μοιραζόμαστε συνταγές με τις φίλες μου και δοκιμάζουμε νέα πράγματα μου αρέσει πολύ. Η σημερινή συνταγή είναι της φίλης μου, της Μαίρης, εξαιρετική μαγείρισσα και άτομο άκρως δημιουργικό και δραστήριο. 


Για το εύκολο σουφλέ θα χρειαστείτε:


Υλικά: 

1 πακέτο πένες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
160 γραμ. τόνο σε ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 κουτ.σoύπας πελτέ ντομάτας 
150 γραμ. σάλτσα ντομάτα 
400γραμ. σκληρά κίτρινα τυριά

Εκτέλεση:

Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις πένες, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο κουτί.
Παράλληλα, κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια.


Στο τηγάνι βάζουμε  λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.


Αφού ετοιμαστούν τα λαχανικά, σειρά έχει ο τόνος. Στραγγίζουμε, ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια, και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. 


Στο multi χτυπάω τη σάλτσα με τη φρέσκια ντομάτα, προσθέτω και τον πελτέ. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μαζί με ένα ποτήρι νερό και τo αφήνουμε να πιουν τα πολλά υγρά. 


Περιχύνω τη σάλτσα που έφτιαξα, στην κατσαρόλα με τις στραγγισμένες πένες και ανακατεύω καλά. 
Ρίχνω το περιεχόμενο σε πυρίμαχο, βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζω με το τυρί, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. 
Ψήνω για 10 λεπτά στον αέρα, μέχρι να λιώσει το τυρί. 
Ο χρόνος εκτέλεσης είναι τριάντα λεπτά. 




P.s: Η πραγματική συνταγή ήταν με φιλέτο κοτόπουλο,(η μόνη διαφορά στην εκτέλεση είναι ότι βράζω πρώτα το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κόβω μικρά κυβάκια).

Tip: με την ποσότητα τόνου που έβαλα ήταν διακριτική η παρουσία του στο πιάτο,αν σας αρέσει πολύ μπορείτε να βάλετε περισσότερη ποσότητα. 

Καλή επιτυχία και να έχετε όλοι μια υπέροχη εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!