Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Marshmallow choc bars

rocky road choco bars συνταγή

Αν σας έχουν περισσέψει τα marshmallows, από το πάρτυ το παιδιού σας ή τη βάπτιση και σκέφτεστε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, την απάντηση σας δίνει η σημερινή συνταγή.

Υλικά :
  • 300 γραμ. κουβερτούρα 
  • 3 κουτ.της σούπας σιρόπι σφενδάμου ( ή μέλι )
  • 200 γραμ.μπισκότα τύπου beurre
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό, ανάλατο
  • 100 γραμ. marshmallows
  • 2 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη 
Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις κουβερτούρες, σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου. Αφού ενωθούν, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.



Παράλληλα κόβουμε τα marshmallows, αν είναι μεγάλα και τα τοποθετούμε σε μπολ. 
Σε μια σακούλα που κλείνει με ζιπ, βάζουμε τα μπισκότα και αφού " βγάλουμε " όλον τον αέρα και κλείσουμε το ζιπ, χτυπάμε τα μπισκότα με μια κουτάλα. ( αυτό το κάνουμε για να μην έχουν ίδιο μέγεθος όλα τα μπισκότα και να μην γίνουν εντελώς τρίμματα ).

Στο τέλος προσθέτω τα μπισκότα στο ίδιο μπολ καθώς και το μείγμα της  σοκολάτας . 


Στο μικρό μας ταψί  (19x24) βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ.
 

Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
Βγάζουμε το ταψί και ολόκληρη την λαδόκολλα την τοποθετούμε στο ξύλο κοπής. 
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε τρεις οριζόντιες και έξι κάθετες γραμμές ώστε να δημιουργηθούν οι μερίδες του γλυκού.  ( ανάλογα το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κομμάτια σας υπολογίζετε και τις γραμμές που θα κόψετε ).
Στολίζουμε στην πιατέλα μας και για ντεκόρ βάζουμε άχνη ζάχαρη. 


Tip: Αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε και ξηρούς καρπούς  στη σακούλα με τα μπισκότα.

P.S: η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Nigella 

Καλή επιτυχία! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...