Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινή Καθαριότητα, βήμα 2

βήμα 2ο: κουζινα

Καλή σας ημέρα,
όπως υποσχέθηκα, μετά τις ντουλάπες, σειρά έχει ο χώρος του σπιτιού που συνήθως χρησιμοποιείται περισσότερο απ' όλα τα μέλη της οικογένειας, η κουζίνα.
Σας παραθέτω τις πληροφορίες που έχω συλλέξει σχετικά με την καθαριότητα από τους επαγγελματίες.





  • Όταν καθαρίζουμε ένα χώρο, ξεκινάμε από τα δεξιά προς τα αριστερά καλύπτοντας έτσι όλο το δωμάτιο, μέχρι να ξαναφτάσουμε στο σημείο απ' όπου αρχίσαμε.
  • Στη φάση της γενικής καθαριότητας δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε τους διακόπτες, πρίζες, κάδρα και τα φωτιστικά.
Πιο συγκεκριμένα για την κουζίνα, επειδή είναι το σημείο όπου ετοιμάζεται το φαγητό, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.
  • Ξεκινάμε με την απολύμανση του κάδου απορριμμάτων. Τον καθαρίζουμε καλά με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό. Αφού τον ξεπλύνουμε, τον γυρνάμε ανάποδα στη μπανιέρα για να στεγνώσει.
  • Στη φάση της φθινοπωρινής καθαριότητας απολυμαίνω επίσης τον φούρνο μικροκυμάτων καθώς και το πλυντήριο πιάτων. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιώ το πιο φυσικό απολυμαντικό, που δεν είναι άλλο από το ξύδι. Στο πλυντήριο βάζω ένα μπολάκι με λίγο ξύδι στο καλάθι του πλυντηρίου και κάνω μια πλύση στο οικονομικό πρόγραμμα, στην πιο μικρή διάρκεια. Όσο για το φούρνο μικροκυμάτων, έβαλα σε ένα πυρίμαχο μπολάκι χλιαρό νερό και λίγο ξύδι και το φούρνο μικροκυμάτων να λειτουργήσει για πέντε λεπτά.  Αφού τελείωσε τη λειτουργία, μάζεψα τα υπολείμματα με ένα βρεγμένο πανί.
  • Για να καθαρίσουμε τις δακτυλιές και τους λεκέδες από τις ανοξείδωτες ηλεκτρικές συσκευές, βάζουμε σε μία λεκάνη σκόνη πλυντηρίου και αραιώνουμε με χλιαρό νερό. Περνάμε το πανάκι στη σαπουνάδα, στίβουμε καλά και καθαρίζουμε τις συσκευές. Γίνονται πραγματικά σαν καινούργιες.
  • Σχετικά με το ψυγείο, βγάζουμε έξω όλα τα τρόφιμα, ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης και πετάμε αν χρειαστεί τρόφιμα που δεν είναι κατάλληλα για χρήση. Πλένουμε τα ράφια και βγάζουμε και τα συρτάρια για να τα καθαρίσουμε με σαπουνάδα. Τοποθετούμε συρτάρια και τρόφιμα στη θέση τους.
  • Σειρά έχουν τα ντουλάπια. Τα αδειάζουμε απ' το περιεχόμενό τους και τα καθαρίζουμε καλά. Ξεβγάζουμε και τακτοποιούμε τα τρόφιμα και κουζινικά στη θέση τους.


  • Απολυμένουμε τους νεροχύτες.
  • Καθαρίζουμε πολύ καλά το τραπέζι, την επιφάνεια και τα πόδια του.
  • Σαπουνίζουμε τους πάγκους και ξεβγάζουμε. Επίσης ξεσκονίζουμε όλα τα φύλλα από τα ντουλάπια, εσωτερικά και εξωτερικά.
Έχω φωτογραφήσει το περιεχόμενο των ντουλαπιών πριν καθαρίσω και μετά. Προτείνω να το κάνετε και εσείς και στο τέλος της ημέρας θα νιώσετε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα.


Θα επιστρέψω αύριο με το επόμενο βήμα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να έχετε μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

P.S: Αν μαζί με εμένα οργανώσατε και εσείς τις κουζίνες σας, είναι ευπρόσδεκτες οι φωτογραφίες σας στο πόστ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...