Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Belgian waffles

συνταγη αυθεντικης βελγικης βαφλας


Πριν ένα χρόνο επισκεφθήκαμε το Βέλγιο και δοκίμασα τις περίφημες βέλγικες βάφλες. Η γεύση τους είναι ξεχωριστή και ασύγκριτη. Όπου και να περπατήσεις υπάρχουν μικρές καντίνες που πουλάνε βάφλες, είναι το σνακ τους και είναι πραγματικά υπέροχο. Όλη η ατμόσφαιρα μύριζε γλυκό.
Τους τελευταίους μήνες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, η νέα μας φίλη απ΄τη Γάνδη. Την παρακάλεσα να φτιάξουμε μαζί βάφλες και να μοιραστούμε τη συνταγή στο μπλόγκ. Δέχτηκε με πολύ χαρά και σήμερα από το πρωί η κουζίνα μου μύριζε Βέλγιο.
Για τις Belgian waffles θα χρειαστούμε:



Υλικά:
  • 2 lt γάλα πλήρες
  • 300 γραμ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 kg αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του
  • 6 αυγά 
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:


Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα συνεχώς και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά. Επίσης προσθέτω το βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος το ηλιέλαιο.


Ανοίγουμε τη συσκευή να κάψει καλά. Κατόπιν ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Η βάφλα είναι έτοιμη όταν πάρει χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 


Για το σερβίρισμα, μπορείτε να κάνετε σως από σοκολάτα, εμείς λιώσαμε βέλγικη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο φρέσκο γάλα πλήρες.


Επίσης κόβουμε φρούτα επιλογής σε φέτες και αν θέλουμε προσθέτουμε παγωτό. Οι Βέλγοι τις προτιμούν με ζάχαρη άχνη χωρίς κάτι άλλο. Όπως και να τις δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την ιδιαίτερη γεύση. Με τα υλικά αυτά, κάνουμε περίπου 15 με 20 βάφλες.

Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου, Νίνα που μας έφτιαξε τις υπέροχες Βέλγικες βάφλες και την κυρία Ισαμπέλ που μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή.
Υ.Γ: ευχαριστούμε επίσης την Ειρήνη και τη Χριστίνα για την πολύτιμη βοήθειά τους. 

4 σχόλια:

  1. Τι μου θύμισες!!! Είναι αλήθεια όλα αυτά που έγραψες...! Έζησα εκεί τρία υπέροχα χρόνια και δοκίμασα τις βάφλες όπως γράφεις, και έτσι και αλλιώς και ήταν πάντα καταπληκτικές!!! Αποθηκεύω τη συνταγή που δίνεις για μελλοντική χρήση!!! Καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ίδιες μνήμες ξύπνησαν και σε εμένα σήμερα Μαρίνα.Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εύχομαι ένα όμορφο και δημιουργικό σ/κ και για εσένα.

      Διαγραφή
  2. Φωτιές μας άναψες! Φωτιές!!!
    Συνταγή αποθηκεύεται! Βαφλιέρα μπαίνει στις προσεχεις αγορές!
    (Βάλε ένα κουμπάκι για το pinterest φιλεναδα να μπορούμε να αποθηκεύουμε πιο γρήγορα κ εύκολα τις καταπληκτικές σου συνταγές:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα μου καλημέρα! Δοκίμασέ την άμεσα στο ίνστα έχω βάλει και μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος. Είναι το καλύτερο γλυκό για το καλοκαίρι, μαζί με παγωτάκι. Έχεις δίκιο για το κουμπί του πιντερεστ, το δοκίμασα, στο κινητό δεν εμφανίζεται και δεν ξέρω το λόγο, θα το ψάξω πάντως, αν το ανοίξεις όμως από τον υπολογιστή σου με το που περάσεις τον κέρσορα πάνω από τη φωτογραφία, λέει "κράτα το". Περιμένω εντυπώσεις βεβαίως όταν τις φτιάξεις! φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...