Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τετράδιο συνταγών, η δική μου συνέχεια

μια ομορφη ιδεα


Η χαρά και η συγκίνηση που ένιωσα, όταν έφτασε στα χέρια μου αυτό το τετράδιο συνταγών, δεν μπορεί να περιγραφεί.




Ανήκει σε μία γυναίκα την οποία θαυμάζω και εκτιμώ αφάνταστα. Περιλαμβάνει συνταγές της μητέρας της, συνταγές της "παλιάς Αθήνας". Αμέσως μόλις το πήρα στα χέρια μου, η φαντασία μου άρχισε να καλπάζει με τρελές ταχύτητες. Νοερά βρέθηκα στην Αθήνα περασμένων δεκαετιών, της εποχής της "αυλής", που οι νοικοκυρές καλούσαν τις φίλες τους για το απογευματινό καφεδάκι, συνδυασμένο με κάποιο όμορφο και πρωτότυπο γλυκό που τις εντυπωσίαζε. Επίσης βρέθηκα σε ένα "παντοπωλείο" της γειτονιάς, που τα αγαθά τα μετρούσαν σε οκάδες και δράμια και ο παντοπώλης γνώριζε τους πελάτες με το μικρό τους όνομα. Όμορφες, διαφορετικές εποχές.
Αυτό το τετράδιο λοιπόν, μαζί με όλες τις εικόνες που μου ξύπνησε, έγινε η αφορμή για να ξεκινήσω το νέο μου project, τη συλλογή των συνταγών όλων των γυναικών του κύκλου μου που θαυμάζω τις μαγειρικές τους ικανότητες. Άλλωστε κάθε μία τους έχει κάποια πιάτα, τα οποία τις χαρακτηρίζουν.


 Το να ξεχωρίσω και να συλλέξω τις συνταγές είναι κάπως δύσκολο, αλλά στο τέλος πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα με αποζημιώσει. Με περίσσιο ενθουσιασμό γεμίζω κάθε μέρα τα φύλλα του μαγειρικού μου τετραδίου με όμορφες συνταγές, που ανυπομονώ να τις κάνω πράξη και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου.


Όσο παλιομοδίτικο  και αν ακούγεται αυτό  μου το εγχείρημα, εμένα με κάνει πολύ ευτυχισμένη το γεγονός ότι θα αφήσω αυτό το τετράδιο πίσω μου. Το θεωρώ ως μια γέφυρα που μας ενώνει με το παρελθόν, με τις ρίζες μας. Σε μια εποχή που όλα δείχνουν ότι η γενιά μας θέλει να αφήσει την παράδοση πίσω και να δημιουργήσει μια νέα τάξη, φερμένη από ξένα σε εμάς έθιμα, βάζω το λιθαράκι μου στο να συνεχίσω όσα έμαθα από τις γυναίκες της οικογένειάς μου και με τη σειρά μου να τα διδάξω και εγώ στην κόρη μου.
Ευχαριστώ πολύ τη Δέσποινα που μου εμπιστεύθηκε το τετράδιο και με ενέπνευσε να ξεκινήσω το δικό μου.
Επίσης ευχαριστώ τη μαμά μου, τη Σούλα, την κυρία Σοφία, τη Φωτεινή, για τις συνταγές και τα μυστικά που μοιράστηκαν μαζί μου.
Εν καιρώ και καθώς ολοκληρώσω το τετράδιο μου, θα μοιραστώ, όπως πάντα μαζί σας τις συνταγές, με φωτογραφίες βήμα προς βήμα.

Για τη μικρή Σοφία.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα !!!Έχω ήδη ένα και όποτε βρισκω κατι αξιολογο συμπληρώνω ! Και φυσικά οι περισσοτερες της μαμάς μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες, η μαμά μας είναι ο πρώτος μας σεφ, αγαπάμε τις συνταγές της και επίσης είναι και η εύκολη λύση για τηλέφωνο, όταν κάτι δε μας "βγαίνει" στην εκτέλεση!! Φιλιά πολλά ( από λάθος δεν είχε αναρτηθεί ποτέ το σχόλιο, τώρα το διαπίστωσα)

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...