Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Φθινόπωρο, Καλώς ήρθες!

Καλοκαιράκι, ανεμελιά, διακοπές, θάλασσα, οικογενειακές στιγμές, τζιτζίκια, τριζόνια, ο γνώριμος ήχος της θάλασσας, ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα, υποβρύχιο βανίλια, σπιτικό παγωτό, κοκτέιλ και άλλα τόσα που μας φέρνουν στο μυαλό "καλοκαίρι". Όμως η υπέροχη αυτή εποχή βρίσκεται ήδη ένα μήνα πίσω και τρεις γεμάτες εποχές μακριά μας.
Ωστόσο όπως έχω γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση, θεωρώ, ότι στο ταξίδι της ζωής μας βρισκόμαστε μόνο μια φορά. Δεν υπάρχει πρόβα τζενεράλε και πρεμιέρα. Το έργο παίζεται μόνο μια φορά και γι' αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Οποιαδήποτε και αν είναι η επόμενη σκηνή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι είτε να την αντιμετωπίσουμε είτε να την απολαύσουμε.
Βρισκόμενοι περίπου στα μέσα αυτού του φθινοπώρου, βρήκα 7 λόγους για να καλωσορίζουμε το φθινόπωρο και να το εννοούμε!



  1. Οργανώστε το σπίτι σας! Βρείτε ένα χώρο για κάθε αντικείμενο που έχετε στο σπίτι σας. Ό,τι δε "χωράει" αποφασίστε τι θα το κάνετε. Μπορείτε να κάνετε τρεις στοίβες σε κάθε δωμάτιο που θα οργανώσετε, με πράγματα που θα κρατήσετε, με αυτά που θα δωρίσετε και τέλος αυτά που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια και θα πετάξετε. Αυτή μπορεί να είναι μια αρχή. Εδώ μπορείτε να δείτε συμβουλές οργάνωσης από άρθρα που έχω γράψει και αναλύω ξεχωριστά για κάθε χώρο.
  2. Οργανώστε τη γκαρνταρόμπα σας. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με τις ντουλάπες σας. Να μαζέψετε σιγά σιγά τα καλοκαιρινά και τα πέδιλα και να περάσετε στα πιο βαριά ρούχα. Και για να μη σας πέσει βαρύ όλο αυτό, μπορείτε να ανανεώσετε την ντουλάπα σας με κάποια μικρά κομμάτια οικονομικά. Ρίξτε μια ματιά στα σαιτ με τα καταστήματα ρούχων πριν βγείτε στην αγορά, έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να δοκιμάσετε, και πόσα χρήματα θα διαθέσετε.
  3. Διοργανώστε γεύματα: Αφού έχετε τελειώσει με όλα όσα σας απασχολούν σχετικά με τη φθινοπωρινή ανανέωση, είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε φίλους αγαπημένους στο σπίτι για γεύμα ή βραδιά επιτραπέζιων. Γιατί το φθινόπωρο είναι παρείστικο!
  4. Δείτε ταινίες, φθινοπωρινές: Έτσι για να μπείτε στο κλίμα. Γιατί οι ταινίες πάντα δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα και σε παρασύρουν με τις εικόνες και τους ήχους τους.
  5. Γραφτείτε σε ένα χόμπι: Θυμάστε όταν είμαστε παιδιά που η μαμά μας κάθε φθινόπωρο, μαζί με το σχολείο μας "έγραφε" σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα; Τώρα είναι η ευκαιρία να διαθέσετε στον εαυτό σας δύο ώρες την εβδομάδα! Τι απολαμβάνετε να κάνετε; Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχνάτε ότι σας βαραίνει; Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήστε αυτό το χόμπι τώρα που αρχίζει η σεζόν. Θα νιώσετε υπέροχα (Επίσης υπάρχουν στους δήμους κάθε γειτονιάς η δυνατότητα να μάθετε κάτι εντελώς δωρεάν. Αν είστε τυχεροί ώστε να μάθετε αυτό που σας αρέσει χωρίς να πληρώσετε τίποτα, θα είναι υπέροχο).
  6. Θέατρο και σινεμά: Τώρα ξεκινάει η υπέροχη περίοδος, που όλα τα θέατρα κάνουν τις πρόβες τους για να υποδεχθούν το κοινό και οι καλές ταινίες, περίμεναν καρτερικά όλο το καλοκαίρι για να κάνουν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες.
  7. Απόλαυσε τη φύση: Αν μπορέσεις να πατήσεις λίγο pause από όλα, κάνε ένα διάλειμμα και απόλαυσε τα υπέροχα χρώματα που φοράνε τα δέντρα. Όλα αυτά τα κίτρινα, πορτοκαλί, καφετιά. Φύλλα ριγμένα κάτω στο νοτισμένο έδαφος. Μουντός και σκοτεινός ουρανός, σύννεφα που σε τυλίγουν, μυρωδιές φθινοπωρινές. Είναι πραγματική απόλαυση όλες αυτές οι εικόνες για όλες τις αισθήσεις.
Χιλιάδες μνήμες κατακλύζουν το μυαλό μου, από όλα αυτά που έχω ζήσει και έχω δει μέχρι τώρα. Γιατί πάντα τη θαύμαζα αυτήν την ικανότητα της φύσης, να αλλάζει και να με μαγεύει, πάντα.


Με την ελπίδα να απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις στιγμές και αυτού του φθινοπώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...