Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Μπισκότα σοκολάτας

Συνταγή σήμερα και μάλιστα εύκολη και γρήγορη. Θα σας δείξω τα μπισκότα σοκολάτας, μια συνταγή που βρήκα τυχαία στο ίντερνετ και είπα να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε και γι'αυτό και τη μοιράζομαι σήμερα. Θυμίζουν πολύ τα soft kings, δεν ξέρω αν είστε και εσείς φαν των συγκεκριμένων. Τα υλικά ευτυχώς είναι από αυτά που συνήθως έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας και ακόμα και αν μας πιάσει μια βραδινή λιγούρα, σε μισή ωρίτσα, θα απολαμβάνουμε τα μπισκότα μας...





Για 12-14 μπισκότα σοκολάτας θα χρειαστούμε:
Υλικά:
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 120 γραμ, κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κουτ.γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε την καστανή με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά. Παράλληλα σε ένα μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, αφού έχουμε προηγουμένως καλύψει με μεμβράνη στα μικροκύματα, για ένα λεπτό και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Αφού κρυώσει, το βάζουμε και αυτό στο μείγμα ζάχαρης αυγών.



Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Στο τέλος με μια μαρίζ ανακατεύουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. 
Με ένα σκούπ παγωτού, φτιάχνουμε μπάλες τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.


Τιπ:
1. Δεν ψήνουμε πολύ γιατί το μπισκότο μας θα σκληρύνει
2. Προτιμήστε ένα καλό βούτυρο και μια καλή κουβερτούρα, κάνει διαφορά στη γεύση.
3. Όσες φορές έχω προσθέσει το αλάτι στα γλυκά μου, το αποτέλεσμα έχει απογειωθεί. Βοηθά ώστε να μη νιώθεις αυτό το λίγωμα που σου αφήνει η σοκολάτα.
4. Το κακάο σε συνδυασμό με τη καστανή ζάχαρη, θεωρώ ότι δίνει αυτό το υπέροχο μαστιχωτό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...