Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τριαντάφυλλα μήλου

συνταγη τριανταφυλένια μηλοπιτάκια


Για τα τριαντάφυλλα μήλου θα χρειαστείτε:


Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα (έχει δυο φύλλα)
  • 2 μήλα
  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής 
  • 400 ml γάλα 
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κούπα νερό
  • Άχνη ζάχαρη (για το στόλισμα)
Εκτέλεση:

Παρασκευάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες (2 χιλιοστών) με το μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. (Το έχουμε πλύνει προηγουμένως πολύ καλά γιατί θα κρατήσουμε και τη φλούδα.)


Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και το νερό και τα ζεσταίνουμε για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στα 600 watt ώστε να μαλακώσουν. 


Παράλληλα απλώνουμε με ένα πλάστη το φύλλο και κατόπιν το κόβουμε σε οκτώ λωρίδες. Κατά μήκος της κάθε λωρίδας, στο πάνω μισό τοποθετούμε κρέμα (προαιρετικά αχνίζετε). Απλώνουμε τα κομμάτια του μήλου το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να ακουμπάνε, ακριβώς πάνω από την κρέμα. Τέλος διπλώνουμε το κάτω μέρος της σφολιάτας για να γίνει μια "τσέπη" που να έχει κρυμμένη την κρέμα και τα μήλα.


Με το πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα για τα καπκεικ και βάζουμε μέσα τη σφολιάτα, αφού πρώτα την τυλίξουμε σαν σαλιγκάρι. Όταν το βάλουμε στη θήκη, το φτιάχνουμε λίγο, με προσοχή για να μη χαλάσει το σχήμα.


Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 190 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Τα τεμάχια που μας βγάζει η συνταγή είναι 16 και δε χρειάστηκε περισσότερο από δέκα λεπτά για την εκτέλεσή της.
                                                               ***


Θεωρία Νο.1: Η ευτυχία έχει πολλά πρόσωπα. Ένα από αυτά είναι, να πας για καφέ στη φίλη σου και να σου έχει κάνει όλη αυτήν την ετοιμασία, αγόρασε τα υλικά, έκανε δοκιμή (δε ξέρω πόσες φορές) για να δει με ποιον τρόπο βγαίνει πιο σωστά η συνταγή. Την εκτέλεσε, έκανε και το στήσιμο.
Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν αγαπημένη μου φίλη, πάντα σε θαυμάζω για τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σου δεξιότητες. Σε ευχαριστώ για τη σημερινή ανάρτηση και στην αφιερώνω με πολλή αγάπη!

Υ.Γ 1: τα αγόρια σου είναι πολύ τυχερά!!
Υ.Γ 2: αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστείσετε την πατισερί με μαρμελάδα (το είχα δοκιμάσει και είχε βγεί αρκετά καλό, αν και με τη κρέμα θυμίζει λίγο περισσότερο
μπουγάτσα!

Καλή επιτυχία, καλά μαγειρέματα και να έχουμε ένα υπέροχο και δημιουργικό φθινόπωρο.


2 σχόλια:

  1. Wow τα συγχαρητήρια μου στη φίλη σου! Και έχω και ακόμα αρκετά μήλα! Είναι ότι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μεταβιβάσω. Ευχαριστούμε Κατερίνα μου. Αφου έχεις και βιολογικά Μηλαρακια να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε, το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει 😋

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...