Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καλώς ήρθες 2017

review and goals

Το ρολόι έδειξε δώδεκα, τα φώτα έσβησαν, το ημερολόγιο άρχισε πάλι το μέτρημα του, όπως κάνει κάθε χρόνο. Ο φελλός έσκασε και η σαμπάνια χύθηκε στα ψηλά ποτήρια, ο αη Βασίλης πέρασε και άφησε τα δώρα του. Ένα πολύχρωμο χαλί από χαρτί, πακέτα με παιχνίδια και γέλια παντού στο χώρο.



Η πρωτοχρονιά μια πληθωρική μέρα! Όλα στον υπερθετικό βαθμό, φαγητό, γλυκά, προσμονή, δώρα, γέλια, χαρά, ελπίδα, αγάπη! Όλα μαζί εκεί, τα όμορφα και τα στενάχωρα.
Καλωσορίσαμε το νέο χρόνο, όπως καλωσορίζεις ένα νεογέννητο βρέφος. Η ελπίδα και η προσμονή να ζήσουμε αυτήν τη χρονιά στο έπακρον, να τη χαρούμε να την ευχαριστηθούμε να κάνουμε νέα ξεκινήματα, νέες συνήθειες, να απολαμβάνουμε περισσότερα, να γκρινιάζουμε λιγότερο, να μάθουμε κάτι καινούριο αυτή τη χρονιά και να μη ξεχνάμε να χαμογελάμε στους ανθρώπους.
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, παρατηρώ ότι  είχε όμορφες στιγμές, έμαθα νέα πράγματα, γνώρισα νέους ανθρώπους, έζησα πρωτόγνωρα συναισθήματα, είδα τις πρώτες φορές των παιδιών μου τα οποία μεγαλώνουν. Είδα νέους τόπους, κολύμπησα σε νέα νερά, συγκινήθηκα, έκλαψα από χαρά και λύπη, χόρεψα, τραγούδησα. Χαιρέτησα αγαπημένα πρόσωπα.
Πάνω από όλα, όμως, είμαι χαρούμενη γιατί συνειδητοποίησα έναν από τους σκοπούς για τους οποίους βρέθηκα εδώ. Αυτή η μικρή στιγμή διαύγειας που έλαμψε σαν φως μέσα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου, είναι ο φάρος μου και θα είναι για το νέο έτος που μόλις ήρθε. Εύχομαι να καταφέρω να ολοκληρώσω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος για το 2017. Θα μιλήσω εν καιρώ για αυτό το προτζεκτ.


                                                                       *******

Σχετικά με τους υπόλοιπους στόχους, που βάζουμε κάποιοι από εμάς, με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους οποίους έχω μιλήσει και στο παρελθόν εδώ και εδώ, η λογική πάντα θα κινείται στην ίδια αρχή (SMART) αλλά φέτος αποφάσισα πριν γράψω τους στόχους στο χαρτί πρώτα να ρωτήσω τον εαυτό μου τι θέλω και τι θα κερδίσω με αυτήν την κίνηση.

 

Αφού απαντήσω τότε θα βρω τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσω εκεί και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω.
Διαβάζοντας πολλά άρθρα, σχετικά με τους στόχους, η σωστότερη προσέγγιση θεωρώ ότι είναι χωρίζοντας τη ζωή μας σε διάφορες κατηγορίες στις οποίες θα θέλαμε να δουλέψουμε μέσα στη χρονιά όπως:

  • υγεία-φυσική κατάσταση
  • οικογένεια 
  • γάμος-σχέση 
  • καριέρα-σπουδές 
  • φίλοι 
  • ευρύτερο περιβάλλον-σπίτι-δωμάτιο-γραφείο.

Επίσης χώρισα το έτος σε τέσσερα τρίμηνα και έγραψα ποια από αυτά που θέλω φέτος να καταφέρω θα γίνουν σε ποια περίοδο, για να μην αγχωθώ και αισθανθώ πελαγωμένη ήδη από την αρχή.
Ελπίζω να φανώ συνεπής και να καταφέρω όλα όσα έχω κατά νου.

Εύχομαι να έχουμε μια συναρπαστική χρονιά! Μια δημιουργική, αγαπησιάρικη, ταξιδιάρικη χρονιά, γεμάτη φιλιά και αγκαλιές, γέλια, ζωγραφιές, χρώματα και μουσικές.
Να είμαστε όλοι καλά, φιλιά πολλά!

2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά με υγεία κ ευτυχία! Εύχομαι όλοι οι στόχοι σου να μπουν σε σειρά και να τους καταφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Κατερίνα μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Το ίδιο εύχομαι και σε εσένα. Ας είναι η φετινή, μια συναρπαστική χρονιά για όλους μας! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...