Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στο καλύτερο brunch

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά! Πώς είναι να γυρνάς πίσω στην πόλη μετά από δυο εβδομάδες εξοχής, χμ, μπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογία μου. Η επιστροφή μου στην Αθήνα συνέπεσε χρονικά με το καλωσόρισμα ενός νέου μαγαζιού και μάλιστα πολλά υποσχόμενου. Οπότε ακύρωσα όλα τα άλλα σχέδιά μου και πήγα να δοκιμάσω νέες γεύσεις.


Ο αγαπημένος σεφ όλων μας, ο Άκης Πετρετζίκης, άνοιξε το μαγαζί του, το Kitchen lab και αυτήν την Κυριακή έκανε έναρξη το μενού για Brunch.
Ο Άκης Πετρετζίκης δε χρειάζεται συστάσεις, όλοι μας έχουμε δοκιμάσει συνταγές του και έχουμε βρει το νέο αγαπημένο μας banoffee, τάρτα λεμονιού, σοκολατόπιτα, μπράουνις, κεηκ μπανάνας. Μαζί του μάθαμε να κάνουμε διάφορες δύσκολες τεχνικές και τόσα άλλα που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δε φανταζόμασταν ότι θα καταφέρουμε.

Η αφορμή που με ώθησε να γράψω σήμερα αυτήν την ανάρτηση ήταν κάτι που διάβασα τελευταία, ότι δηλαδή τα ωραία πράγματα πρέπει να μοιράζονται! Το brunch του kitchen lab του Άκη λοιπόν ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Δοκίμασα το egg benedict το οποίο είναι το αγαπημένο μου πιάτο και η παρέα μου πήρε croque madame το οποίο όμως δεν πρόλαβα  να φωτογραφίσω. Ήταν εξαιρετικά μαγειρεμένα, με σπιτικά ψωμάκια, τέλεια ποσαρισμένα αυγά και μια τόσο πλούσια και ξεχωριστή  sauce hollandaise. Κάθε μπουκιά ήταν πραγματική απόλαυση. Δοκιμάσαμε επίσης τα pancakes τα οποία ήταν και εκείνα εξαίρετα! Ευχάριστη έκπληξη στάθηκαν εκείνα με την καραμέλα, ειδικά για εμένα που δεν είμαι φαν της, μιας που αγαπώ τη σοκολάτα περισσότερο, τολμώ να πω όμως ότι χθες αγάπησα την καραμέλα!
Ο χώρος είναι όμορφος, μέσα σε μια πράσινη πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το προσωπικό πολύ ευγενικό και γενικά η επίσκεψή μας, ικανοποίησε όλες τις αισθήσεις μας.


Έχω φτιάξει ένα video για να ντύσω την ανάρτησή μου, λίγες λήψεις με το κινητό μου, αλλά νομίζω ότι θα σε βάλλουν στο κλίμα και θα ανυπομονείς να έρθει το Σαββατοκύριακο για να το δοκιμάσεις.

Υ.Γ 1: Δεν συνηθίζω να γράφω κριτικές, αλλά δε μπορούσα να μην μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου. Είναι φοβερή έμπνευση να βλέπεις έναν άνθρωπο να κάνει αυτό που αγαπάει. Γιατί αν δείτε το βίντεο, θα διαπιστώσετε και εσείς με πόση αγάπη και πάθος ετοιμάζει το κάθε πιάτο ο Άκης. Όπως κάνουμε όλοι όσοι μαγειρεύουμε για την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας.  Ίσως βρείτε τον εαυτό σας όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε πραγματικά.
Αφιερωμένο στον Άκη, λοιπόν και στην αγάπη του για την μαγειρική!
Εις το επανιδείν...

6 σχόλια:

  1. Σαν ιδεα ειναι πανεξυπνη...μαγαζι για δεκατιανο! Οσο για τις γευσεις...φανταζομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζήνα καλώς ήρθες! Για εμάς που αγαπάμε τα brunch είναι όντως τέλεια ιδέα! Πώς να περιγράψεις με λόγια τις γεύσεις, προσπάθησα, δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Και γω το έχω στα υπόψην και θέλω να το επισκεφτώ σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δάφνη μου! Να πας, θα το απολαύσεις εγγυημένα! Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Μου άνοιξες την όρεξη! Πρέπει οπωσδήποτε να βρω χρόνο για μια επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κατερίνα μου. Και εγώ μια από τα ίδια, μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή! Απόλαυση!!!!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...