Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Be my Guest#1

Η Ειρήνη

Αγαπημένοι μου, 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα σας καλωσορίζω στη νέα στήλη του μπλοκ "Be my Guest". Όπως θα έχετε καταλάβει, μου αρέσουν οι ιστορίες που κουβαλούν οι άνθρωποι, μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι φωτεινοί και μοιράζουν γνώση, χαμόγελο και αισιοδοξία. Μετά την τελευταία μου ανάρτηση, έλαβα κάποια μεηλ από φίλες που ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας διάφορα πράγματα και τους δίνω σήμερα το βήμα. Χαίρομαι πάρα πολύ, που με εμπιστευθήκατε και μου ανοίξατε την καρδιά σας.
Σας παρουσιάζω σήμερα την Ειρήνη και την ιστορία της!


''1. Είμαι η Ειρήνη. Ένα κοριτσάκι από δυο πολύ διαφορετικούς γονείς, από ένα φτωχό χωριό της Ηπείρου. Περήφανη για την καταγωγή και τους γονείς μου.
2. Ευγνώμων και χαρούμενη που είχα αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο για πατέρα και μπόρεσα κι έζησα όλες αυτές τις στιγμές μαζί του. Ευχάριστες και δύσκολες. Αληθινή, πραγματική αγάπη που δε θα μπορέσω να ξανανιώσω.
3. Εδώ και  χρόνια πήρα μια μεγάλη απόφαση και ζω στο εξωτερικό. Ήρθα με 700 ευρώ στο πορτοφόλι, είμαι μια χαρά. Πάλεψα και δεν το έβαλα κάτω. Μπορεί να μην έχω αποταμιεύσει ακόμα, γιατί ο κόσμος είναι τόσο ωραίος και ταξιδεύω αρκετά. Θα ήθελα ακόμα παραπάνω.
4. Έχω αλλάξει. Το εξωτερικό και η συναναστροφή με διαφορετικούς ανθρώπους με έχουν κάνει διαφορετική. Ελπίζω και δε θέλω να απογοητεύω τους δικούς μου, που έχουν μείνει πίσω. Απλά βλέπω διαφορετικά κάποια πράγματα πια. Κρατάω τα θετικά από την κληρονομιά μας και την πάστα μας! Αααα, όλοι πιστεύουμε σε έναν Θεό, με διαφορετικό τρόπο. Ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει είναι ένας Πακιστανός μουσουλμάνος και πίστεψέ με έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια.
5. Η απόφασή μου μετά το τελευταίο μου ταξίδι, είναι να χαμογελάω! Να χαμογελάω όπως όταν ήμουν παιδί! Να με βλέπει ο φύλακας άγγελός μου και να είναι ευτυχισμένος.
6. Είμαι ένα λιοντάρι με καρδιά δελφινιού. Έτοιμη να σε δαγκώσω στην αρχή και μετά ψοφάω για γέλια και παιχνίδια μαζί σου.
 7. Λατρεύω το κολύμπι. Προσπαθώ να μην τεμπελιάζω και να επισκέπτομαι δυο φορές την εβδομάδα το κολυμβητήριο, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου. Κάθομαι στην μια άκρη και κάνω ύπτιο. Εκεί, έχει ένα κενό από το μέταλλο της οροφής με τζάμι. Πολλές φορές ο ουρανός είναι γκρι, τότε τον μεταμορφώνω και γίνεται σαν το μπλε του ουρανού της Ελλάδας και το νερό αλμυρό. Αυτή είναι η μαγεία μου. Είναι κι η στιγμή που συγκεντρώνομαι στους στόχους μου!
8. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική. Όλα τα είδη, από Frank Sinatra,gipsy jaz, πηδω σε Reggaeton, σε Σάκη Ρουβά και κλαρίνα! Πάντα ανάλογα με τη διάθεση!
9. Αγαπώ τους καφέδες μετά τη δουλειά με φίλες. Καφεδάκι και γλυκάκι σε ένα ωραίο μικρό και ιδιαίτερο καφε.
10. Είμαι θεία, νόνα σε κάτι υπέροχα πλασματάκια. Το καθένα μου δίνει διαφορετική ενέργεια! Ειδικότης μου οι γαμοβαφτίσεις! Θέλω να ενώνω κόσμο, γίνομαι κι εγώ μέλος σε μια νέα οικογένεια.
11. Σινεμά, ταινίες, πάθος! Περιμένω να με χτυπήσει ο έρωτας που βλέπω στις ταινιες! Φοβάμαι μην τον έχω προσπεράσει! Αθεράπευτα ρομαντική μάλλον.
12. Είμαι λογίστρια σε μια φαρμακευτική εταιρεία. Θα ήμουν καλή στο event management, αλλά αποφάσισα να μην κυνηγήσω αυτό το όνειρο. Μ' αρέσει η ασφάλεια του λογιστηρίου και δεν θέλω άγχος και πιέσεις στη δουλειά μου. Δεν αξίζει να πεθάνεις από εργασιομανία και να τρέφεσαι από αυτό το άγχος. Τα όμορφα πράγματα είναι σε μικρές στιγμές.
13. Αφελής, για κάποιους. Δε σκέφτομαι με πονηριά, τώρα τελευταία προσέχω παραπάνω. Αλλά δε θέλω να αλλάξω κιόλας. Μ' αρέσει η αγαθή, ροζ φούσκα μου πολλές φορές. Χαστούκια έχω φάει πολλά, αλλά προχωράω μπροστά. Είναι λίγες οι κακές στιγμές που θυμάμαι και με ένα μαγικό τρόπο τις αποβάλλω.
14. Ελληνικά φαγητά κι αρώματα! Πίστεψέ με, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις κουζίνες. Δε λέω όχι και προσπαθώ να μην είμαι απόλυτη, αλλά τα αρώματα του τόπου μας...πουθενά! Μεσόγειος μοναδική! Λυπάμαι τους βορειοευρωπαίους που δεν ξέρουν τί γεύση έχει το καρπούζι, τους πείθω να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και τους κάνω λίστες με things to do and eat.
15. Προσπαθώ κάθε καλοκαίρι να πηγαίνω σε μια συναυλία κάπου στην Ελλάδα. Κάτω απ' το καλοκαιρινό φεγγάρι, η συναυλία μεταμορφώνεται. Πήγα εδώ στον Maraveya, καθόμασταν σε ένα κλειστό αμφιθέατρο. Στα μισά σηκώθηκα και πήγα στην άκρη της σκάλας, για να χορέψω. Τώρα ξέρω την αξία του καλοκαιριού και της κάθε αίσθησης αυτής της εποχής. Μακριά από αυτά που έχεις δεδομένα, καταλαβαίνεις την αξία. Δώσε μου όλο τον κόσμο...!Καλοκαίρι θέλω, τον κήπο μας, το ουζάκι μου, την παρέα μου να λέμε σούτες και αστεία και να ακούω τα τριζόνια και τα τζιτζίκια.
16. Χορός! Γάμος, πανηγύρια...Πάντα μέσα για χορό και διασκέδαση, το πήρα απο τη γιαγιά μου! Τι να κάνουμε?
17. Σιχαίνομαι το μαύρο! Υπάρχουν μόνο 2-3 βασικά κομμάτια στην ντουλάπα μου. Χρώμα...πολύ χρώμα!
18. Χαίρομαι που έχω φίλους και είναι στη ζωή μου δίπλα μου! Τους έχω δοκιμάσει όλους, είναι πραγματικοί. Εδώ, κατάλαβα και ποιοι δεν είναι. Μπορεί να έχω να μιλήσω μήνες με κάποιον, αλλά σε ένα βράδυ να είναι σαν να τα είπαμε χθες.
19. Κλαίω πολύ. Κλαίω απο τα γέλια, κλαίω με τη χαρά του άλλου, κλαίω από στεναχώρια. Το κλάμα το έχω στο τσεπάκι, έτσι μου έλεγε ο μπαμπάς μου!
20. Εδώ, έχω ηρεμήσει. Στενοχωριούνται οι δικοί μου και με θέλουν πίσω, αλλά στην Αθήνα είμαι υστερική. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω, θέλω να επιστρέψω. Να είναι καλά το ιντερνετ! Κάθε μέρα μιλάω με την αδερφή μου και την ανιψιά μου! Έτσι ξεκινάει η μέρα μου!

Αυτή είμαι εγώ. Όπως με βλέπω σήμερα και σε αυτήν τη φάση...μάλλον των 30 που περνάω. Γλυκόξινα 30!!! Σε ευχαριστώ. Ξέρεις εσύ!

Με αγάπη,

Ειρήνη''

Σήμερα λοιπόν έμαθα την Ειρήνη καλύτερα. Ένα παιδί που ξέρω και αγαπώ! Ωστόσο κάποια από αυτά που διάβασα σήμερα δεν τα γνώριζα. Ένας πληθωρικός άνθρωπος, δοτικός, αισιόδοξος και χαμογελαστός! Κρατάω ως επίλογο τη στιγμή που κοιτά τον ουρανό από το τζάμι του κολυμβητηρίου, προσπαθώντας να πλάσω την εικόνα αυτή στο μυαλό μου.
Να είσαι πάντα ευτυχισμένη Ειρήνη μου και να γελάς. Σε ευχαριστώ που εγκαινίασες εσύ με την ιστορία σου τη στήλη αυτή που ήδη έχω αγαπήσει πολύ!

Αν έχετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας και θέλετε να δημοσιευτεί στο Be my Guest  περιμένω τα e-mail σας! 

Σας φιλώ!

10 σχόλια:

  1. Με τιμάς polkitsa μου! Φανατική αναγνώστρια σου...

    Συνέχισε να γράφεις! Σε φιλώ 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να γράψω 2 σκέψεις που μου ήρθαν αμέσως..Λοιπόν αυτή η στήλη/ θέμα έχει ένα κρυφό ρόλο! Απολογιστικό & αναγνωριστικό διαβάζοντας σε λίγα χρόνια τι έχει γράψει ο καθένας για τον ευατό του! Αυτή η σκέψη προήλθε από τον επίλογο της καταπληκτικής Ειρήνης! Σίγουρα ποτέ δε θα βαρεθεί κάποιος μαζί σου Ειρηνάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο αγαπημένη μου Εύα. Και μιας που τα λες τόσο όμορφα, έχεις ανοιχτή προσκληση να γίνεις my guest όποτε έχεις διάθεση και για οποιοδήποτε θέμα θες εσυ, έτσι για να έχουμε κάτι και από εσένα εδώ σ αυτό το ημερολόγιο για το μέλλον. Φιλια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραια που τα λεει η Ειρηνη κι ας μην την ξερω. Της ευχομαι τα καλυτερα! Λαμπρινη πολυ μου αρεσει η νεα σου στηλη!!! Μπραβο!!! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου εφη μου! Χαίρομαι που την αγαπήσατε αυτή τη στήλη. Μου αρέσει και εμένα πολύ! Stay tuned, έρχονται και άλλες πολλές εξομολογήσεις !!!! Φιλια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα! Είναι μια ιδέα που αγάπησα πολύ!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία ιδέα! Μας δίνεις την ευκαιρία κρυφοκοιταξουμε στην ζωή κάποιου, πέρα από τις προφανείς εντυπώσεις. Η φίλη Ειρήνη (ήδη φίλη τη νιώθω!) μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδιοσυγκρασια και σε πολλά ταυτιζομαι μαζί της. Κρατώ την δύναμη της να βρίσκει την χαρά παντού κι, αν χρειαστεί, ακόμη και να την εφευρισκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να τη γνωρίζεις νομίζω ότι την ψυχολογήσες πολύ εύστοχα. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και το αγαπώ πολύ. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από τους αγαπημένους φίλους αυτού του μπλοκ και την ανάγκη τους να ανοίξουν την καρδιά τους και να τους ακούσει και κάποιος άλλος. Σε φιλώ

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...