Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μπορείς!

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα καταπιάνομαι με ένα θέμα που μου ζητήθηκε να γράψω. Να γράψω για το πόση δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Να αλλάξει πράγματα που δεν του αρέσουν και να φτιάξει την καθημερινότητά του. Όσοι έχετε ξαναβρεθεί στο μπλοκ μου ξέρετε τί γνώμη έχω για το πέρασμά μας από εδώ. Είναι αρκετά φιλοσοφική η συζήτηση αυτή, το ξέρω, όμως είναι μια αλήθεια. Είναι τόσο εφήμερη η παραμονή μας εδώ και είναι τόσο κρίμα να νιώθουμε ότι τελικά αφήσαμε τα χρόνια να περάσουν χωρίς να τα εκμεταλλευτούμε και να ζήσουμε τις απολαύσεις της με όλες μας τις αισθήσεις.


Είναι στη φύση και στο ρόλο της γυναίκας που μας θέλει να είμαστε χωρισμένες σε εκατό κομμάτια και να προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάπου εκεί ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας. Και αν εμείς δεν είμαστε ευτυχισμένοι δε θα μπορούμε να μοιράσουμε χαρά σε κανέναν.
Τί είναι αυτό που σε βαραίνει και σε στεναχωρεί; Τί δε σου αρέσει; Είναι το σπίτι, η δουλειά σου, η σχέση σου, το σώμα σου, η ντουλάπα σου, τα πραγματά σου, ποιο από όλα; Είναι το ότι μπορεί να κριτικάρουν τις πράξεις σου οι γύρω σου. Άκου και φιλτράρισε τι σου λένε. Μπορεί κάπου να έχουν δίκιο. Συνήθως οι δικοί μας άνθρωποι, εκείνοι που έχουν θάρρος μας μιλούν ειλικρινά. Ίσως ο τρόπος τους να μας στεναχωρεί αλλά αν τα καλοσκεφτούμε συνήθως έχουν κάποια βάση.
Ναι, σε εσένα μιλάω μπορείς! Μπορείς να γίνεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι και ακόμα περισσότερα, πράγματα που ποτέ δεν είχες φανταστεί. Αρκεί μια μικρή κίνηση, να συνειδητοποιήσεις ότι θες να αλλάξεις όλα αυτά που έκανες μέχρι σήμερα. Ύστερα βρες το σχέδιο που θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό το όνειρο και δράσε! Μην αφήσεις άλλη μέρα να περάσει.

  • Αν δεν αλλάξεις εσύ, πώς περιμένεις να αλλάξουν γύρω σου τα πράγματα και οι άνθρωποι. 
  • Χρησιμοποιήσε τον κανόνα των 50/10. Η κάθε ώρα έχει εξήντα λεπτά, Βάλε ξυπνητήρι στα πενήντα λεπτά, κάνε τις δουλειές που θές χωρίς διακοπή, κλείσε κινητά, ιντερνετ, τηλεόραση, ειδοποιήσεις, οτιδήποτε σε αποσπά και δράσε. Μόλις χτυπήσει το ρολόι ξεκουράσου για δέκα λεπτά, τσέκαρε τις ειδοποιήσεις σου χαλάρωσε για λίγο γιατί σε λίγο ξεκινά νέο πενηντάλεπτο. 
  • Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου. Κάνε challenge 30 ημερών! Ένας μήνας. Μπορείς να φανείς συνεπής απέναντι στον ευατό σου. Να δείς τι μπορεί να αλλάξει σε αυτόν το μήνα.
  • Κράτα ημερολόγιο αυτές τις τριάντα ημέρες. Γράψε τα αισθήματα σου όταν ξυπνάς το πρωί και πριν κοιμηθείς. Γράψε για κάτι που είσαι περήφανος, για κάτι που είσαι ευγνώμων! 
  • Αν έγινε κάτι που ίσως σε τάραξε ρώτα τον εαυτό σου γιατί πιστεύεις ότι συμπεριφέρθηκες έτσι και τι θα μπορούσες να είχες κάνει. ( Αυτές τις ερωτήσεις μας κάνει η ψυχολόγος στο σχολείο της κόρης μου, αν τη ρωτήσουμε κάτι. Συνήθως μας απαντά με αυτές τις ερωτήσεις, αν τις κάνεις στον εαυτό σου αμέσως βρίσκεις την απάντηση, δοκιμάστε το!)
  • Άσε το παρελθόν στη θέση του, έχεις μόνο το παρόν, απόλαυσέ το!
  • Βάλε ένα στόχο που θα σε κάνει να πεταχτείς από το κρεβάτι σου χαρούμενος κάθε πρωί.
  • Απέβαλε οτιδήποτε αρνητικό από τη ζωή σου, αρνητικές σκέψεις, αρνητικούς ανθρώπους, αρνητικές ενέργειες. Αντικατέστησέ τα με θετικό πρόσημο.
  • Τα αγαπημένα μου hashtag στο instagram #domoreofwhatmakesyouhappy και #enjoythelittlethings, τα χρησιμοποιώ σε κάθε ανάρτηση και τα εννοώ! Κάνω περισσότερο από αυτό που με κάνει ευτυχισμένη κάθε μέρα και απολαμβάνω τα μικρά πράγματα στη ζωή.
  • Ρώτα τον εαυτό σου που θες να φτάσεις και γιατί θες να το κάνεις αυτό. Η απάντηση θα σου δείξει τον δρόμο. 
  • Πιες πολύ νερό και περπάτα μισή ώρα την ημέρα. Απόλαυσε τον περίπατο σου βλέποντας το τοπίο να αλλάζει καθώς διαδέχονται η μια εποχή την άλλη. Ξύπνα νωρίς και κοιμήσου νωρίς το βράδυ. Φρόντισε το δέρμα σου και τα δόντια σου. Χτίσε όμορφες συνήθειες.
  • Η καταιγίδα κάποτε θα περάσει, εσύ θα έχεις βγεί πιο δυνατός από αυτό.
  • Δούλεψε σκληρά, τα αγαθά χτίζονται με κόπο. 
  • Γέλα δυνατά μέσα από την καρδιά σου, και γέλα συχνά.
  • Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς. 
  • Αγάπησε το σώμα σου και τον άνθρωπο που κατοικεί σε αυτό. Αν δεν το κάνεις εσύ, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.
  • Να θυμάσαι, μοιράζεσαι το ίδιο 24 ωρο με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους πάνω στη γη! με εκατομύρια μανάδες στον κόσμο, με έναν γιατρό που κάνει 5 εγχειρήσεις την ημέρα, με έναν πρωταθλητή, με μια διάσημη τραγουδίστρια, με όλους αυτούς που θαυμάζεις. 
  • Σταμάτα να σκέφτεσαι, Δράσε!
Για εσένα αγαπημένη μου φίλη που έχασες τον δρόμο σου, που ήθελες ένα χέρι για να κρατηθείς, για εσένα που ήθελες από κάποιον να σου πει ότι μπορείς. Για εσένα το έγραψα αυτό το ποστ σήμερα, για εσένα και για εμένα, για να μην το ξεχάσω όποτε νομίζω ότι δεν μπορώ. Όταν απογοητεύομαι με μικροπράγματα και ξεχνώ ότι είμαι περαστική από εδώ. Ελπίζω να πίστεψες ότι μπορείς. Ελπίζω να ξυπνάς ευτυχισμένη το πρωί και να πέφτείς κουρασμένη αλλά πλήρης το βράδυ. 
Με όλη μου την αγάπη!

6 σχόλια:

  1. Απο το blog κορίτσι μάλαμα βρήκα το εξής link (και την ευγνωμονώ που το μοιράστηκε). Www.my.liveyourtruth.com απο την carol Tuttle. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κατι, έχει πολύ δωρεάν υλικό αν το ψάξεις. Γιατι πιστεύω πως το πιο σημαντικό όλων, ειναι καταρχήν να μάθουμε ποιοι είμαστε. Κατάλαβα πολλά πράγματα και για μένα και για τους άλλους και άξιζε πραγματικά ο χρόνος που αφιέρωσα σε αυτό το site. Αξίζει να το εξερευνήσεις. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το τιπ! Από όσο είδα έχει καλύψει πολλούς τομείς. Χρήσιμο αρκετά! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Κάθε λέξη από αυτές που γράφεις είναι σημαντική και δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε! Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι με το τρέξιμο της καθημερινότητας ξεχνιόμαστε και χάνουμε συχνά την ουσία. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Ακριβως οπως τα λες ειναι! Αυτα σκεφτομαι και εγω τον τελευταιο καιρο! Το θεμα ειναι γιατι το αναβαλω συνεχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και καλώς ήρθες! Χαίρομαι που συμφωνούμε. Ξέρεις τι διαπίστωσα αυτές τις μέρες που είχα πολλές δουλειές και μέτωπα ανοιχτά; το πιο δύσκολο είναι από που να αρχίσεις. Με μια αγαπημένη μου φίλη, κάνουμε μικρά challenge 1 ώρας πχ να οργανώσουμε τον πάγκο της κουζίνας ή την Τροφοθηκη. Βάζουμε ρολογακι και σε μια ώρα κάνουμε μια κλίση με το αποτέλεσμα. Εμένα μου αρέσουν παρά πολύ κάτι τέτοια. Δοκίμασε το ίσως είναι αυτό που θα σου δωσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...