Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το καλοκαίρι μας σε εικόνες

Μια πρόσκληση

Το φθινόπωρο ήρθε και όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει. 
Το αγαπημένο μου, το Μαράκι από το shabbymommy με προσκάλεσε να της γράψω για το καλοκαίρι μας. Αυτό το όμορφο καλοκαίρι που αφήσαμε πίσω μας. Το 35ο της ζωής μου. Αναζητώντας τις αναμνήσεις μας μέσα από τις φωτογραφίες που τράβηξα στο κινητό μου τα θυμήθηκα όλα σαν να έγιναν μόλις χθες.

Στην Πάργα



-Παγωτά: Αμέτρητα, έχασα τον λογαριασμό
-Μπάνια: Με το ζόρι 30
-Ανατολές: 2 και οι δυο υπέροχες
-Ηλιοβασιλέματα: Πάρα πολλά, πέντε από αυτά αξέχαστα.
-Βιβλία: 2
-Καλύτερη παραλία που κολύμπησα: Πισίνα στα Σύβοτα
-Καλύτερο φαγητό που έφαγα:Γαριδομακαρονάδα στον Στέφανο, στο κάστρο της Πάργας. burger fou fou στα Γιάννενα, η πρώτη μου για φέτος μπουγάτσα στην Καβάλα από τον Βονικάκη. Μουσακάς της πεθεράς μου. Το γεύμα των γενεθλίων μου στο Ιμαρέτ, κοτόπουλα  και ομελέτες και κεφτέδες στα Πλατανάκια, στο Μυρτόφυτο (Καβάλα).

-Καλύτερη στιγμή: Όταν αντίκρισα το χωριό μου, το αγαπημένο μου χωριό που είχα να το δω δέκα χρόνια.
-Χειρότερη στιγμή: Ένας αποχαιρετισμός.
-postcards from: Πάργα-Σύβοτα-Γιάννενα-Καβάλα.

Μώλος στα Γιάννενα

Ανήκω στην κατηγορία των μαμάδων που δεν εργάζονται. Μένω λοιπόν σπίτι με τα παιδιά. Με όλα του τα καλά και τα άσχημα. Ένα από τα καλά είναι ότι αφού τελειώσουν οι υποχρεώσεις με σχολεία, δραστηριότητες, χορευτικά κλπ, μπορούμε να φύγουμε από το διαμέρισμα και να ζήσουν τα παιδιά για λίγο κοντά στη φύση στο εξοχικό, πολύ κοντά στην Αθήνα. Όσο είμαστε εκεί, θυμάμαι και εγώ τα παιδικά μου καλοκαίρια μιας που το ίδιο πρόγραμμα διατηρούσα και εγώ σαν παιδί. Τρεις μήνες μακριά από το διαμέρισμα, κοντά στη θάλασσα, που τότε δεν εκτιμούσα, με την καθημερινή παρέα από τα ξαδέρφια μου και τους παιδικούς μου φίλους. Κάπως έτσι περνούν οι μέρες στο εξοχικό ακόμα και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Εκτός λοιπόν από τα διαλείμματα στο εξοχικό, το φετινό μας καλοκαίρι είχε γνωριμία των παιδιών στο χωριό μου, ένα μικρούλι τόσο δα χωριουδάκι, με ελάχιστους κατοίκους πολύ κοντά στα Γιάννενα.

Ανατολή από την αυλή στο χωριό μου

Και μιας που ο νέος δρόμος μας έφερε ακόμα πιο κοντά, συνδυάσαμε τις διακοπές μας με μια τετραήμερη εκδρομή στην κοντινή Πάργα και τα όμορφα και Σύβοτα. Ήταν οι πρώτες μας διακοπές σαν οικογένεια μακριά από οργανωμένο σπίτι. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα που τους δείξαμε πώς περνάμε τις διακοπές μας σαν ζευγάρι. Που το πρόγραμμα είχε πάει περίπατο για λίγο και ήμασταν όλοι κάπως πιο ανέμελοι. Σίγουρα ήταν αρκετά κουραστικά κάποιες φορές...
Και επειδή με ξέρεις, δε θα μπορούσα να μη σου πω και λίγα πράγματα να κάνεις αν βρεθείς στην Πάργα. Που εγώ σου προτείνω να βρεθείς γιατί είναι πραγματικά ένα στολίδι της ηπειρωτικής Ελλάδας και τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα νησιά μας. Η Πάργα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, με σμαραγδένιες, δροσερές, οργανωμένες και πεντακάθαρες παραλίες.

Παραλία Σαρακίνικο, Πάργα

Καραβοστάσι, Πάργα

Η πόλη μέσα θύμιζε νησί, με τα σοκάκια της με την περατζάδα της. Αν και ήταν αγαπημένος τόπος διακοπών με τους γονείς μου, φέτος την ξαναείδα εντελώς διαφορετικά.
Αν πας λοιπόν θα φας στον Στέφανο στο κάστρο τέλεια γαριδομακαρονάδα και κεφτέδες ψαριών.
Στον Στέφανο, Κάστρο


Η θέα του είναι καταπληκτική μιας που βλέπει σε μια πολύ όμορφη παραλία της Πάργας. Επίσης για παγωτάκι στο Magic Cream, ένα από τα καλύτερα παγωτά που έχω φάει. 



Στα Σύβοτα, κολυμπήσαμε στην υπέροχη, μοναδική καταπληκτική, Πισίνα, μια παραλία πραγματικά στις ΤΟΡ που έχουμε στην Ελλάδα.


Παραλία Πισίνα, Σύβοτα

Όπως και στην Μπέλα βάρκα, όπου βρεθήκαμε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος, παίξαμε στα ρηχά νερά, βγάλαμε όμορφες φωτογραφίες. 



Στη Μπελα βάρκα

Στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε Καβάλα, το χωριό του μπαμπά. 


Το κάστρο της Καβάλας

Τα πρωινά στην Καβάλα

Στην Καβάλα πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι από τότε που γίναμε οικογένεια. Είναι ένας όμορφος τόπος με πολύ όμορφους ανθρώπους και ωραίες θάλασσες. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε και κάτι νέο. Φέτος γνώρισα μια πολύ όμορφη παραλία που ξεχώρισα πραγματικά και αξίζει να πας αν βρεθείς, τη Σαρακίνα! Εξαιρετική και πραγματικά ξεχωρίζει. Θα σου γράψω όμως ένα ξεχωριστό ποστ για την Καβάλα γιατί έχω πολλά να σου πω! 


Ηλιοβασίλεμα στην Κεραμωτή

Ηλιοβασίλεμα στην Κεραμωτή


Αυτό ήταν το καλοκαίρι μας. Ένα καλοκαίρι που τα παιδιά μας ήταν ακόμα μικρά, που τους δείξαμε από πού ξεκίνησαν οι ρίζες τους, που κολυμπήσαμε μαζί, που φάγαμε μια μεγάλη φέτα καρπούζι και γεμίσαμε ζουμιά. Που γνωρίσαμε τη φύση και τα πλάσματά της, που τραγουδήσαμε δυνατά και χορέψαμε, που κλάψαμε από χαρά και λύπη, που κουραστήκαμε, που μείναμε με τις ώρες με αλάτια στο σώμα και στα μαλλιά μας. Ελπίζω να το θυμούνται και εκείνα έχοντας μια όμορφη γεύση από αυτό το καλοκαίρι. Το πρώτο μας σαν οικογένεια που κάναμε τους τουρίστες, με τα ψάθινα καπέλα μας φορεμένα. Φιλιά πολλά!!

Υ.Γ:Συνεχίζω και εγώ την αλυσίδα και προσκαλώ τις Κατερίνα από το mamagiaspiti,  την Elliecius από το preciousquestsτα κορίτσια από το violet mimosa να μας δείξουν το καλοκαίρι τους σε εικόνες και όποιον άλλον θέλει.

4 σχόλια:

  1. ουαο! τελειες διαδρομές!έζησα κάποια χρονια στα Γιαννενα, οποτε τα μερη τα ειχα γυρισει εκει. Με ταξίδεψες... και στα επόμενα με το καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ζίνα μου! Πόσο χαίρομαι που σε ταξίδεψα ξανά πίσω εκεί στα μέρη που είχες ζήσει. Υπέροχα Γιάννενα, αγαπημένα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Μπορεί τελικά να γυρνάγαμε στα ίδια μέρη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε! Από ότι φαίνεται περάσατε υπέροχα φυσικά! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι Κατερίνα μου, στα ίδια μέρη και την ίδια περίοδο, πολύ κρίμα που δεν τα καταφέραμε τελικά. Ήταν όμορφα ναι. Ευχαριστώ πολύ, επίσης!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...