Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μικροχώρα-Μια απίθανη μέρα!-Εκδόσεις Μεταίχμιο

Άλλη μια απίθανη μέρα ξημέρωσε στον ουρανό της Μικροχώρας. Οι κάτοικοί της, μικρά ζωάκια καλωσορίζουν τη μέρα χαμογελώντας! Ντύνονται, παίρνουν το πρωινό τους και είναι έτοιμα να απολαύσουν τη νέα μέρα που μόλις άρχισε. Τί θα φτιάξουν για πρωινό, πού θα πάνε; Μια βόλτα στην πόλη, στο πάρκο, στο σούπερ μάρκετ. Παιχνίδι και δραστηριότητες. Μια γεμάτη μέρα θα φτάσει στο τέλος της. Οι μικροί φίλοι θα διαβάσουν τις ιστορίες τους και θα ξεκουραστούν για να καλωσορίσουν αύριο άλλη μια υπέροχη μέρα.



Διαβάσαμε και σας προτείνουμε: Μικροχώρα-Μια απίθανη μέρα! των Εκδόσεων Μεταίχμιο, ένα βιβλίο ιδανικό για να αναπτύξουν τα μικρά παιδιά το λεξιλόγιο, την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους. Απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας από τριών ετών και πάνω, ωστόσο το δοκιμάσαμε ήδη με τον μικρό μου και του άρεσε πολύ, αναγνώριζε τα αντικείμενα, απαντούσε στις ερωτήσεις της αφήγησης και φάνηκε να το διασκεδάζει πάρα πολύ.





Η ζωηρή του εικονογράφηση όπως και η επιλογή των ηρώων, τα μικρά ζωάκια δηλαδή,  του κέντρισαν το ενδιαφέρον. 
Ανάμεσα στις σελίδες του, καλούνται οι μικροί αναγνώστες να εντοπίσουν πάνω από τα 100 γνωστά τους αντικείμενα. Να ταυτιστούν με αρκετές από τις καθημερινές τους δραστηριότες όπως πρωινή και βραδινή ρουτίνα, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, βόλτα στο πάρκο, να μετρήσουν, να ανιχνεύσουν τα συναισθήματα κάποιων μικρών ηρώων της Μικροχώρας.


Στην προηγούμενη ανάρτηση, αν την έχασες μπορείς να τη βρεις εδώ, σας έγραφα ότι σε κάθε ταξιδάκι αλλά και όπου και αν πάμε έξω από το σπίτι με τα παιδιά φροντίζουμε πάντα να έχουμε μαζί ένα παιχνίδι ή ένα βιβλίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από αυτά που μπορούν να απασχολήσουν αρκετή ώρα το παιδί. Μπορείς να του βάλεις ερωτησούλες, κάτι διαφορετικό από αυτά που ζητάς συνήθως ώστε να ανακαλύπτει κάθε φορά και κάτι νέο. Είναι εξαιρετική άσκηση παρατηρητικότητας και το εμφανίσεις στο παιδί την ώρα που έχει όρεξη και θέλει να ασχοληθεί θα περάσετε πολύ όμορφα και διαβάζοντάς το και ψάχνοντας εικόνες. Αυτή η κατηγορία βιβλίων είναι από αυτές που δύσκολα θα βαρεθεί το παιδί. Στην σειρά ανήκουν άλλα δυο βιβλία << Ο γύρος του κόσμου>> και <<Οι 4 εποχές>> δυο πολύ ενδιαφέροντα θέματα και νομίζω ότι θα είναι τα επόμενα. 

Ευχαριστώ πολύ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και για την έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Θα τα πούμε σύντομα, Φιλια  πολλά! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...