Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε λεπά μόνο είναι αρκετά!

Οργάνωση σε μόνο πέντε λεπτά

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 
Σήμερα θα σας γράψω θεματάκι για την οργάνωση που μου αρέσει τόσο πολύ! Καθαρά οργανωτικό ποστ έχω να σας γράψω από το Μάη και μου ζητάτε συχνά. Η έμπνευση για το σημερινό ποστ μου ήρθε χθες, όταν καθώς άνοιξα το ντουλάπι του νιπτήρα για να πάρω κάτι, μου έπεσαν όλα κάτω. 
Έβαλα το ρολογάκι μου να χτυπήσει σε 5' και έβγαλα τα πάντα έξω. Ξεχώρισα οτιδήποτε δε μου χρειάζεται πια είτε γιατί είχε λήξει, είτε γιατί δεν το χρησιμοποιώ πια (γενικά υπάρχει ένας κανόνας σε όλους τους organizers που παρακολουθώ, αν δε το χρησιμοποίησες έναν ολόκληρο χρόνο, πέτα το, δε σου χρειάζεται, απλά σου πιάνει χώρο!)


Με ένα βρεγμένο πανί καθάρισα το ντουλάπι, τα καλάθια και τα μπουκάλια. Έβαλα με σειρά τα αντικείμενα πίσω στα καλάθια και τα τοποθέτησα στη θέση τους στο ντουλάπι. Και έτοιμο! 
Η αλήθεια είναι ότι χτύπησε μια φορά αναβολή, άρα μου πήρε ουσιαστικά δεκατρία λεπτά, αλλά εγώ το ονομάζω 5'tasks γιατί είχα μπει στη διάθεση να οργανώσω γρήγορα το χώρο μου, χωρίς να με διακόψει τίποτα, ούτε ειδοποιήσεις στο ίντερνετ ούτε τηλέφωνα, ούτε τίποτα από αυτά που με αποσπούν συνήθως. 


Δυστυχώς δεν ανήκω σε εκείνους που έχουν στο σπίτι ολόκληρο δωμάτιο Pantry, σαν τα υπέροχα σπίτια που βλέπουμε στο pinterest και έχω πολύ κοντά σούπερ μάρκετ όπου βάζει συχνά προσφορές στα χαρτικά, καθαριστικά σαμπουάν και λοιπά πράγματα που δεν χαλάνε.  Οπότε αγοράζω δυο τουλάχιστον τεμάχια από δαύτα κάθε φορά που θα τύχω προσφορά, αφού στην τιμή αυτή αγοράζεις δύο τεμάχια ειδικά αν συγκρίνεις με την αρχική τιμή του προϊόντος. Ευτυχώς έχω βρει την ιδέα και έχω τοποθετήσει σε μια ξύλινη ραφιέρα όλα τα απορρυπαντικά μου (ψηλά για να μη φτάνουν τα παιδιά). Το επόμενο τασκ μου ήταν να οργανώσω αυτό το ράφι. Η διαδικασία ήταν η ίδια, ρολογάκι, άδειασμα όλου του ραφιού, καθάρισμα μπουκάλια, επανατοποθέτηση. Δυστυχώς εδώ δεν έχω την πριν φωτογραφία μιας που είχα απορροφηθεί πολύ από την οργάνωση.
Χθες λοιπόν ήταν μια ωραία μέρα αφού, οργάνωσα σε ελάχιστο χρόνο, δυο χώρους που ήταν σαν κουβάρι και με ενοχλούσε τόσο η εικόνα τους κάθε φορά που τα έβλεπα έτσι. 
Τα πάντα είναι μια ιδέα μην λέτε δικαιολογίες στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχει χρόνος, πέντε ή δέκα λεπτά είναι πάντα διαθέσιμα! 
Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε αυτά τα  5'tasks:  οργάνωση του γραφείου, το συρτάρι των junk (όλοι έχουμε ένα τέτοιο συρτάρι που έχει όλο άσχετα αντικείμενα χωρίς καμία συνοχή), η βιβλιοθήκη, ένας πάγκος συνήθως της κουζίνας που μαζεύται όλη η χαρτούρα, ένα ντουλάπι κουζίνας ( αυτό με τα τάπερ ή τις κατσαρόλες που αναστατώνονται πιο εύκολα). Έχει πέντε λεπτά? Βάλε το ρολόι σου, τη μουσική σου και ξεκίνα την οργάνωση. Βγάλε τη φωτογραφία σου τάγκαρε με το #sundays5mintasks (για να τα δω και εγώ!) και ευχαριστήσου το αποτέλεσμα! Καλή οργάνωση σε όλους!

Υ.Γ.1:Την Παρασκευή που μας πέρασε, παραβρέθηκα στο κόψιμο της πίτας των MOMBLOGGERS, γνώρισα πολλές από τις φίλες που ακολουθώ και μιλάω στα σοσιαλ ή μέσα από τις σελίδες τους. Χάρηκα πολύ που γνώρισα τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από την οθόνη, που συνάντησα αδυναμίες μεγάλες.... αλλά εκείνο που με έκανε πολύ χαρούμενη ήταν μια συζήτηση με την Κάλλη από το Ανθομέλι,  που με παρότρυνε να γράφω πιο συχνά. Μου μετέφερε κάποια σχόλια από αναγνώστες του μπλοκ, που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν και ότι αγαπούσαν αυτά που γράφω. Γιατί αγαπητοί μου αναγνώστες, το σχόλιο που θα αφήσετε από κάτω, είναι εκείνο που δίνει δύναμη σε εμάς που γράφουμε να συνεχίσουμε, γνωρίζοντας ότι υπάρχει εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο κάποιος που θέλει να διαβάσει αυτά που γράφεις.
Υ.Γ.2: Στους αγαπημένους αναγνώστες αυτού του μπλοκ, αυτούς που αφήνουν ένα σχόλιο, αυτούς που έχουν γραφτεί στο νιουζλετερ και σε εκείνους που δεν γνωρίζω καν την ύπαρξή τους αλλά ξέρω ότι είναι εκεί! Σας ευχαριστώ πολύ όλους.


4 σχόλια:

  1. Πόσο χάρηκα που γνωριστήκαμε από κοντά! Μια χαρά την κατάφερες την οργάνωση και ομολογώ σε χρόνο ρεκόρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους γνωριστήκαμε Κατερίνα μου! Πόσο πολύ το ήθελα να δω από κοντά δεν μπορείς να φανταστείς. Προσπαθώ έτσι να τα σπαω σε μικρότερα προτζεκτ τα της οργάνωσης για να μην μου έρχεται βουνό!!

      Διαγραφή
  2. Αααα τώρα το είδα! Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! Ναι, χρειάζονται καλές bloggers στην bloggosfaira και όσο είμαι κι εγώ φαν θέλω ιδανικά να γράφουν για να έχω να διαβάζω και κάτι! χεχε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύυυυ για τα καλά σου λόγια. Ακριβώς ίδιο είναι και το δικό μου κριτήριο, όμορφα και καλόγουστα πράγματα γραμμένα με μεράκι και πραγματική αγάπη! Ήταν υπέροχη η συγκυρία και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ο Φεβρουάριος ήταν ένας πολύ δημιουργικός μήνας και νομίζω ότι σου χρωστώ ένα ευχαριστώ για την ώθηση. Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...