Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Friday YouTube-Home Tour

Καλημέρα καλό μήνα & καλή Παρασκευή!

Παρασκευή σήμερα και όπως σας είχα υποσχεθεί τις Παρασκευές θα σας έχω βιντεάκι! Τελικά δεν μοιράζομαι μαζί σας το ταξίδι που είχα ετοιμάσει, μάλλον την άλλη Παρασκευή θα σας δώσω μια γεύση από το τελευταίο μου ταξίδι. Σήμερα θα σας δείξω ένα βίντεο με Home tour! Όχι από το σπίτι που ζω, αλλά από το σπίτι που διαθέτω στην Πλατφόρμα Airbnb. 
Πολλοί είστε εσείς που με ρωτάτε για το σπίτι μου και σκέφτηκα να σας ξεναγήσω μέσα από ένα βίντεο.



Το βίντεο αυτό έχει σκηνοθετήσει ο αγαπημένος μου φίλος, ο σκηνοθέτης, που εύχομαι σύντομα να δεχτεί την πρόσκλησή μου και να μου δώσει μια συνέντευξη για το μπλοκ, μιας που έχει να μοιραστεί πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα μαζί μας.

Το σπίτι λοιπόν, ανήκει στην οικογένειά μου για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το διαμέρισμα μιας που σε αυτό μεγάλωσε η μαμά μου και μέχρι πριν λίγα χρόνια επισκεπτόμουν τη γιαγιά μου, όσο έμενε ακόμα εκεί. 
Είναι ένα από αυτά τα τυπικά αθηναϊκά διαμερίσματα σχεδιασμένα με την τεχνική της παλιάς σχολής. 
Ευρύχωρα, ψηλοτάβανα υπνοδωμάτια, με μεγάλες μπαλκονόπορτες και ξύλινα πατώματα. Μεγάλη κουζίνα και μπάνιο και ένα ζεστό καθιστικό για να χαλαρώσεις και να πιεις το κρασί σου. 

Το σπίτι είναι ισόγειο, δεν βλέπει στον δρόμο αλλά στον κλειστό κήπο με τις λεμονιές και τις νερατζιές. Όπου να 'ναι τις περιμένω να ανθίσουν! Δε φαντάζεστε πόσο ανυπομονώ να βρεθώ εκείνη την περίοδο εκεί. 
Στη βεράντα μου αρέσει να κάθομαι στο τραπεζάκι, το εμπνευσμένο από τα γαλλικά μπιστρό, να απολαμβάνω τον καφέ μου στην ησυχία του κήπου. 



Η ιδέα να φτιάξω έναν τέτοιο χώρο μου έχει μπει εδώ και δύο χρόνια. Ανέκαθεν μου άρεσε να φροντίζω τους ανθρώπους. Φέτος το καλοκαίρι η συγκυρία ήταν η πιο κατάλληλη από ποτέ και δεν μπορούσα παρά να προχωρήσω μπροστά το σχέδιο μου. 
Πριν ξεκινήσω το εγχείρημα όμως ήθελα να ζήσω την εμπειρία σαν επισκέπτης. Στο ταξίδι μας στη Μάλτα τον Οκτώβρη που μας πέρασε, μείναμε σε Airbnb. Το σπίτι ήταν υπέροχο, είχε κάποια θεματάκια, όπως όλα τα σπίτια στη Βαλέτα βέβαια αλλά το καταλάβαμε εκ των υστέρων, θα σας μιλήσω σε αναλυτικό ποστ για το ταξίδι αυτό. Όμως η εμπειρία μου φάνηκε πολύ ψυχρή. Κάτι που δε μου άρεσε καθόλου. Το σημείωσα και όταν ξεκίνησα τις φιλοξενίες το είχα πάντα κατά νου.
Χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιον επαγγελματία και μόνη βοήθεια την οικογένειά μου, το ανακαίνισα. Ήταν πραγματικά μια πολύ κουραστική περίοδος, ξέρεις από εκείνες που πέφτεις στο κρεβάτι κατάκοπος αλλά τόσο γεμάτος και ευτυχισμένος.
Έμπνευση πήρα από το Pinterest, ήθελα κάθε χώρος να έχει το δικό του χαρακτήρα αλλά όλα να έχουν τη δική μου ταυτότητα. Μιας που αγαπώ τη Shabby διακόσμηση εξίσου όμως τις ίσιες σκανδιναβικές γραμμές τα χώρισα  και έφτιαξα το ένα δωμάτιο, 


στον τύπο Farmhouse country style, το μπλε δωμάτιο, που όταν το έφτιαχνα ήταν το αγαπημένο μου και το άλλο δωμάτιο, σε nordic scandinavian style. Αν με ρωτήσεις τώρα θα σου πω ότι το αγαπημένο μου είναι το nordic δωμάτιο και αισθάνομαι ότι όταν πάω να κοιμηθώ εκεί, θα μείνω σε αυτό, θα πάρω το βιβλίο μου και θα βουλιάξω στην πολυθρόνα και θα το απολαύσω.


Μέσα σε δύο μήνες λοιπόν ήταν έτοιμο το σπίτι μου! Πλήρως εξοπλισμένο, με παραπάνω από τα βασικά και προσεγμένα όλα στην παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί για εμένα η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. 


Αγόρασα νέα σεντόνια και πετσέτες, αυτά που επιλέγουν στα ξενοδοχεία όλα σε λευκό χρώμα. Το λευκό μου βγάζει καθαριότητα και μια νότα πολυτέλειας. Δηλαδή δε μπορώ να φανταστώ ότι θα μείνω κάπου εκτός από το σπίτι μου και θα κοιμηθώ σε εμπριμέ σεντόνια, που εμπριμέ δεν έχω ούτε στο σπίτι μου! Το λευκό από την άλλη σου δίνει την εντύπωση ότι είναι πραγματικά κάτι καθαρό, μιας που τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτό, είναι σίγουρο ότι έχει πλυθεί σε δυνατή θερμοκρασία και έχει καθαρίσει πλήρως. 
Το θέμα καθαριότητα είναι επίσης ένα κομμάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας για εμένα! (στα highlights στο instagram του polkadotsladysath στην κατηγορία cleaning , μόνο από το κινητό σου μπορείς να το ανοίξεις αυτό, θα βρεις τη ρουτίνα μου). Δηλαδή δεν μπορώ να διανοηθώ καν ότι θα πάω κάπου διακοπές και θα έχει σκόνες ή θα είναι ασκούπιστα ή ότι τα τζάμια θα έχουν δαχτυλιές. Για το μπάνιο δε και την κουζίνα είναι κάτι που θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει να έχει απολυμανθεί! 


Επίσης όταν περιμένω επισκέπτη μου αρέσει να έχω στο σπίτι φρέσκα λουλούδια και χειροποίητες λιχουδιές, κάτι ελληνικό για να δοκιμάσουν. Συνήθως τους φτιάχνω χαλβά, αλλά στους τελευταίους είχα φτιάξει κουλούρια Θεσσαλονίκης και ενθουσιάστηκαν. 
Μου είχε κάνει πάρα πολύ άσχημη εντύπωση που στο σπίτι της Μάλτα δεν είχαν προνοήσει ούτε για ένα μπουκαλάκι νερό. Που στο μπάνιο δεν είχε ούτε ένα κομμάτι σαπούνι για να πλύνουμε τα χέρια μας. Το καταλαβαίνω ότι κάποιοι το βλέπουν σαν επιχείρηση αλλά πραγματικά αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες και με ελάχιστο κόστος στην κυριολεξία, που κάνουν τη διαφορά και ο επισκέπτης το νιώθει. Επίσης το πρώτο πρωινό μου αρέσει όταν ξυπνήσω να στείλω ένα μήνυμα στον επισκέπτη μου να τον ρωτήσω πώς ήταν το πρώτο βράδυ! Αυτό δεν το κάνω ούτε ως τακτική μάρκετινγκ ούτε για να δώσω απλά το παρόν. Πραγματικά με νοιάζει να περνάει όμορφα στο σπίτι μου ο καλεσμένος μου. Και γι' αυτό μου αρέσει αυτή η δουλειά πάρα πολύ! Γιατί υπάρχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Γιατί πραγματικά με νοιάζει όταν έρθει κουρασμένος ταξιδιώτης από την άλλη άκρη του κόσμου, να βρει ζεστό μπάνιο αν θέλει να κάνει ένα ντουζ για να φρεσκαριστεί. Ή να ξυπνήσει και να βρεί να φάει χειροποίητο πρωινό ή που ξέρει ότι θα πάει σε μέρη πιο ψαγμένα και θα κάνει πράγματα σαν τους ντόπιους και όχι απλά σαν τουρίστας. 
Αυτά λοιπόν από το νέο μου επαγγελματικό εγχείρημα, κάτι που με κάνει πολύ περήφανη και ευτυχισμένη.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο  Airbnb  μπορείτε να μου στείλετε εδώ το mail σας και να λάβετε έκπτωση 35€ για το πρώτο σας ταξίδι --> www.airbnb.gr/c/lamprinil21 ή στείλτε μου το mail σας είτε στο lamprini.l@gmail.com είτε inbox instagram και θα σας εγγράψω εγώ. 

Υ.Γ:Επειδή μου έχετε γράψει πολύ κολακευτικά σχόλια στα σοσιαλ μίντια για τη διακόσμηση θα σας φτιάξω ανάρτηση με την ανακαίνιση, το πριν και το μετά.

Το Αirbnb σπίτι μου, έχει σόσιαλ μίντια και περιμένουν την αγάπη σας!  Αν θες να κάνεις κράτηση και με ακολουθείς στα σόσιαλ μίντια έχεις έκπτωση 10% (παρακαλώ γράψε στη φόρμα κράτησης polkadotslady10) ώστε να καταχωρήσω την έκπτωσή σου.
Βρες με: Instagram & Facebook & Twitter  Ακολουθήστε #polkadotsladysath και για tips σχετικά με την Αθήνα #myathensmoments

Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Καλό Σαββατοκύριακο και να περάσετε υπέροχα!


4 σχόλια:

  1. Τι ωραίο το video! Πραγματικά έχεις κάνει απίστευτη δουλειά με αυτό το σπίτι και περιμένω να δω και την πριν-μετά ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! Ετοιμάζεται η ανάρτηση. Το μπάνιο ειδικά είχε πολύ ψωμί... ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω την αλλαγή!

      Διαγραφή
  2. Ουαο!!!! τη μια κρεββατοκαμαρα κρατα μου με την υπεροχη πολυθρονα και τον καθρεπτη! υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ζήνα μου! Αχ αυτό με την πολυθρόνα είναι η αδυναμία μου!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...