Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Μια γεύση απο Βαρκελώνη

Άρωμα Μεσογείου, φως, αρχιτεκτονική, μουσική και γεύσεις. Υπέροχη, πλανεύτρα Βαρκελώνη, μόλις λίγες ώρες μακριά σου και το μυαλό μου ακόμα σε εσένα.
Μια μικρή γεύση θα σου δώσω σήμερα, όπως την έζησα εγώ μέσα από το φακό της μηχανής μου. 

La Sagrada Familia
Η πύλη της Γέννησης

Η πύλη των Παθών

Εσωτερικό 

Φως και χρώμα 

Εσωτερικό

Κάζα Μίλα

Γκαουντί παντού

Κάζα Μπατλιό

Στις σοφίτες

Η πλάτη του δράκου

Εσωτερικό Κάζα Μπατλιό

Πάρκο Γκιουέλ

Πάρκο Γκιουέλ

Μπαρτσελονέτα

Η αψίδα του θριάμβου

Φοίνικες παντού μέσα στην πόλη

Από τις αναζητήσεις στο Instagram chok

Από τις αναζητήσεις στο Instagram Brunch & Cakes
 
Tapas

La boqueria

Θόλος στο Ενυδρείο 

Στο παλιό λιμάνι

Στο ισπανικό χωριό


Τιπς: 
  • Στη Βαρκελώνη θα φας καλά! Παντού υπάρχουν τάπας δηλαδή μεζεδάκια, με βάση κυρίως ψάρι αλλά και κρεατικά. Επίσης, δοκίμασε οπωσδήποτε Παέγια (Paellia) παραδοσιακό πιάτο που θυμίζει ριζότο, σερβίρεται σε ειδικό τηγάνι και είναι εξίσου νόστιμο με κρεατικά αλλά και με θαλασσινά. Στις 7 Πόρτες δοκιμάσαμε πολύ νόστιμη. Είναι όμορφος χώρος και αξίζει να το επισκεφτείς. 


  • Επισκεφθήκαμε επίσης το Μονζουίκ (είναι ένας λόφος που φτάνεις με τελεφερίκ, έχει θέα σε όλη την πόλη και είναι όμορφα για περίπατο. Θα μπορούσες να κατέβεις στην πρώτη στάση που βρίσκονται και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να μην πας στο κάστρο, είναι αρκετά κουραστικό το κατέβασμα και τίποτα εντυπωσιακό. 
  • Προγραμμάτισε το ταξίδι σου από πριν κλείσε εισιτήρια για όλα από το Ίντερνετ. Παρέχεται παντού έκπτωση από 2-5€ σε κάθε αξιοθέατο.  Ουρές δεν συναντήσαμε ιδιαίτερες αλλά με τα εισιτήρια από ίντερνετ τις γλυτώνεις.
  • Επιλέξαμε ένα εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών που αφορά σε όλα τα μέσα και είχε ισχύ 120 ωρών! Αυτό βέβαια ήταν αρκετά ακριβό θεωρώ, είχε 35€ αλλά τα έβγαλε τα λεφτά του καθώς είναι μεγάλη πόλη και χρειάστηκαν συχνά για τις μετακινήσεις μας τα μέσα. (μικρό τιπ που είδα να κάνουν αρκετοί τουρίστες ήταν ότι έμπαιναν με ένα εισιτήριο και οι δυο. Περνούσε πρώτα ο ένας και μετά ο επόμενος χτυπώντας το ίδιο εισιτήριο. Αν είστε αρκετά θαρραλέοι νομίζω είναι καλή λύση ώστε να γλυτώσεις χρήματα, εγώ θα φοβόμουν σίγουρα να το κάνω)
  • Δοκιμάστε οπωσδήποτε σαγκρία, είναι υπέροχη! Δε θυμίζει σε τίποτα αυτές που πίνουμε εδώ. Σερβίρεται σε κανάτες με κομμάτια από πορτοκάλια και λεμόνια!
Αν πάτε εύχομαι να περάσετε υπέροχα! Οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλώ αφήστε την ερώτησή σας στα σχόλια.

Φιλιά πολλά!

6 σχόλια:

  1. Είναι ένας από τους προορισμούς που θέλω πολύ να επισκεφτώ! Τουλάχιστον μας πήγες μια βόλτα μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εύχομαι να πας σύντομα ήταν μαγευτική, τη λάτρεψα. Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. ουαο! μαγευτικό μέρος! δεν εχω παει ποτέ Ισπανια και ας έχω κουμπαρο Ισπανο! ντροπή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι υπέροχη η Βαρκελώνη, κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερη από τη Μαδρίτη που επισκέφθηκα παλιότερα. Επιβάλλεται επίσκεψη άμεσα με τον κουμπάρο για να μάθουμε και τα τιπσ από τους λόκαλ!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία! Και επιλέξατε και την καλύτερη περίοδο να πάτε... νοστάλγησα! Είχα πάει έγκυος στην πρώτη κόρη. Αλώνισα με την κοιλίτσα μου όλη τη Βαρκελώνη με τα πόδια. Ο Γκαουντί την έχει κάνει έργο τέχνης ολόκληρη.
    Και οι φωτογραφίες σου υπέροχες!! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Εσάς που πάτε εγκυμονούσες ταξιδάκια πολύ σας χαίρομαι! Εγω το 9 μηνο ήμουν σπίτι και μαγειρευα για να φάω το επόμενο γευμα χαχα. Συμφωνώ είναι μαγική πόλη ευχομαι μια μέρα να την ξαναδώ! Φιλιά

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...