Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Σ' άφησα-Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πάντα πίστευα ότι όσοι δουλεύουν για τη δικαιοσύνη έχουν ένα αστείρευτο μπαούλο με ιστορίες βγαλμένες μέσα από την επαγγελματική τους καριέρα. Περιπτώσεις που ποτέ δε θα φανταζόσουν ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν στην πραγματικότητα και ότι πρόκειται απλώς για αποκυήματα της φαντασίας κάποιου ταλαντούχου συγγραφέα.
Συνηθίζω να διαβάζω το βιογραφικό του συγγραφέα πριν ξεκινήσω το διάβασμα ενός βιβλίου. Μου αρέσει να γνωρίσω πρώτα τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις λέξεις. Η Clare Mackintosh, είναι η συγγραφέας του βιβλίου "Σ'αφησα", εργαζόταν στην αστυνομία για έντεκα χρόνια. Όπως γράφει και η ίδια η έμπνευση για το μυθιστόρημα αυτό της δόθηκε από την πρώτη της χρονιά ως αστυνομικός...





Σ'αφησα! Διαβάζοντας τον τίτλο του βιβλίου αυτού προσπαθούσα να μαντέψω ποιος ήταν αυτός που άφησε και γιατί. Το σκοτεινό εξώφυλλο με τα άγρια βράχια και τις σκιές των δέντρων με τράβηξε σαν μαγνήτης να το διαβάσω, να ανακαλύψω την ιστορία της Τζένας

Σε κλάσματα του δευτερολέπτου ο κόσμος της Τζένα Γκρέι βυθίζεται στον εφιάλτη. Η μόνη της ελπίδα να βγει από αυτόν είναι να αφήσει τα πάντα πίσω της και να κάνει μια καινούργια αρχή. Θα εγκατασταθεί σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην ακτή της Ουαλίας αλλά οι φόβοι, η θλίψη και οι αναμνήσεις της από εκείνη τη βάναυση νοεμβριάτικη νύχτα που της άλλαξε τη ζωή θα τη στοιχειώνουν. Σιγά σιγά η Τζένα βλέπει πως ίσως το μέλλον της να της επιφυλάσσει κάποιες ευτυχισμένες στιγμές αλλά το παρελθόν της δεν θα αργήσει να αναδυθεί οδηγώντας στη συντριβή…

Είναι πολύ δύσκολο για έναν συγγραφέα να κρατήσει τον αναγνώστη με κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Και το Σ'αφησα, είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που το επιτυγχάνει αυτό. Μα το πιο ενδιαφέρον για εμένα κομμάτι ήταν το ότι το Β'Μέρος του βιβλίου κρύβει μια φοβερή ανατροπή που μου έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον. 
Δε σας κρύβω, ότι διαβάζοντας το πρώτο κεφάλαιο του Β'Μέρους επέστρεψα πάλι πίσω να ξαναδιαβάσω κάποια κομμάτια γιατί μετά την ανατροπή, ξαναδιαβάζοντας τη ροή της ιστορίας είχαν εντελώς διαφορετική υπόσταση. 
Μια αρκετά στενάχωρη ιστορία κάτι που εύχεσαι να μη συμβεί σε κανέναν. Η συγγραφέας  αφηγείται για το πώς πάει η έρευνα στο εγκληματολογικό και στο επόμενο κεφάλαιο η αφήγηση αναφέρεται στη Τζένα, την πρωταγωνίστρια του βιβλίου.

Είναι ένα βιβλίο με ρυθμό, που δύσκολα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου, γιατί δεν μπορείς να ησυχάσεις αν δεν μάθεις το τέλος του. Είμαι τέτοιος τύπος, από αυτούς που ξενυχτάνε με όμορφες ιστορίες επειδή δεν αντέχουν να κοιμηθούν χωρίς να μάθουν πρώτα το τέλος τους. 
Αν σου αρέσουν και εσένα αυτού του είδους τα βιβλία, στο προτείνω. 
Ξεφυλλίστε εδώ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.



  •  Clare Mackintosh
  •  Βάσια Τζανακάρη
  •  464
  •  18/01/2018
  •  14 Χ 20,5
  •  Μαλακό
  • 6 σχόλια:

    1. Πολύ καλή πρόταση και θα την έχω κατά νου, γιατί μου αρέσουν τα βιβλία με αυτή την θεματολογία. Καλώς σε βρήκα και καλό ξημέρωμα. ✿ Πέτρα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλώς ήρθες Πέτρα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Χαίρομαι που έχουμε τα ίδια γούστα. Μείνε συντονισμένη, έρχεται άλλη μια πρόταση για αστυνομικό!

        Διαγραφή
    2. Καλά εχω πορωθεί τρελά με το βιβλίο αυτό!!! Η περιγραφή σου δε, με κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο!!! Ταιριάζουν τα γούστα μας άλλωστε πολύ!!!! Σ’ευχαριστούμε για το μοίρασμα Λαμπρινή μου υπέροχη!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Σε ευχαριστώ Δημητρά μου! Όταν το διαβάσεις περιμένω εντυπώσεις! έρχεται και δεύτερη ανάρτηση με επόμενο αστυνομικό! Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!

        Διαγραφή
    3. το διαβασα μεσα σε τρεις βραδιες! επαθθα πλακα !!! τετοια αγωνια ειχα καιρο να ζησω :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κάπως έτσι ήμουν και εγώ! Φιλιά!!

        Διαγραφή

    Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...