Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Γράμμα σε μένα

#challenge


Ποιο είναι το ταλέντο σου; Ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο ήρθες εδώ; Τον έχεις βρει;
Αλήθεια γιατί είμαστε εδώ; Το εφήμερο πέρασμά μας από αυτόν τον κόσμο γιατί έγινε; Εγώ πολύ συχνά το αναλογίζομαι αυτό που θα σου αναλύσω σήμερα. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήρθαμε μόνο για να πληρώσουμε λογαριασμούς και φόρους, να πηγαίνουμε στη δουλειά που δεν αγαπάμε, να ζούμε στο σπίτι που δεν είναι αυτό των ονείρων μας και να διαδέχεται η μια μέρα την άλλη. Και στο τέλος τι; Φεύγουμε και αυτό ήταν; Εγώ λοιπόν, είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν την πραγματικότητα. Από πολύ μικρή είχα αυτή τη σκέψη, γιατί είμαι εδώ. Πρώτη φορά φέτος ένιωσα να ανάβει η λαμπίτσα πάνω από το κεφάλι μου και νομίζω ότι είμαι πιο κοντά από ποτέ ώστε να κυνηγήσω το σκοπό μου.  Όταν έχω νεότερα για αυτό θα σου τα πω αναλυτικά.
Το καλοκαίρι, είχε γενέθλια μια από τις πιο αγαπημένες μου, σχεδόν-αδελφές, φίλες και συνήθως στα γενέθλια μου αλλά και στων αγαπημένων μου, κάνω την εξής ερώτηση τι έμαθες από τη χρονιά που έφυγε και τί θες να καταφέρεις τη νέα χρονιά που έρχεται μπροστά σου. Η φίλη μου, ήταν λοιπόν ήταν λίγο μπερδεμένη, θα έλεγα καλύτερα αποπροσανατολισμένη. Επειδή τη νοιάζομαι και την αγαπώ πάρα πολύ, τη συμβούλεψα με όλα αυτά που σας γράφω συχνά εδώ στη στήλη σκέψεις, ξέρετε σχετικά με τα θέματα αυτοβελτίωσης κλπ. Της μίλησα για το γράμμα στον εαυτό μου, που μέσα γράφεις αυτά που θες να καταφέρεις μέσα σε ένα χρόνο και το ανοίγεις ακριβώς την ίδια μέρα μετά από ένα χρόνο. Βάζεις μέσα αυτά που θες να βελτιώσεις, που θες να έχεις φτάσει, και το κλείνεις.  Το βάζεις σε ένα μέρος που το βλέπεις κάθε μέρα, για να σου υπενθυμίζει ότι έχεις δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό σου και το ανοίγεις σε ένα χρόνο.  Για να μην στα πολυλογώ η σαν-αδερφή-φίλη μου, την επόμενη μέρα έγραψε το γράμμα της, πήρε τις αποφάσεις της και ήδη τώρα ξεκίνησε να κυνηγήσει το όνειρό της, στα 35 της! Και είμαι τόσο περήφανη για εκείνη, στέκομαι δίπλα της και περιμένω να φτάσει εκεί που ονειρεύτηκε και να την καμαρώσω. Μια μέρα θα σου μιλήσω και για αυτό!
Εγώ το δικό μου γράμμα, το έγραψα τον Απρίλιο του '18, δε σου κρύβω ότι σχεδόν δεν θυμάμαι  τι έχω γράψει μέσα, αλλά σημασία έχει ότι όλο αυτό δουλεύει μέσα μου τόσο καιρό. Και από τον Απρίλιο, έπρεπε να ξημερώσει ο Οκτώβρης για να γεννηθεί η ιδέα, τώρα μένει μόνο η δουλειά, δηλαδή το πιο ωραίο κομμάτι της διαδικασίας. 
Όπως διάβασα πρόσφατα σε ένα απόσπασμα, τι θα ήταν αυτό που θα σου άρεσε να κάνεις ακόμα και αν δεν πληρώνεσαι! Όλη η ουσία κρύβεται σε αυτή την πρόταση. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, έχει να κάνει με το πάθος σου, με αυτό που σε ωθεί να πεταχτείς από το κρεβάτι σου το πρωί και είναι η τελευταία σου σκέψη πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Η μεγάλη σου ιδέα για την οποία θες να μιλάς συνέχεια. Και έτσι θα έρθουν αργότερα και οι απολαβές, αλλά δε θέλω να το βάλω αυτό εδώ, σε αυτή τη συζήτηση. Θέλω να μιλήσω για το πάθος που κρύβουμε μέσα μας, που μας κάνει όμορφους όταν μιλάμε για αυτό. Θα μπορούσε να είναι αυτό το ταλέντο που μας έχει προικίσει ο Θεός όταν ήρθαμε εδώ. Γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι προικισμένοι με ένα σωρό χαρίσματα και κάποιοι απλά πέρασαν από εδώ για να κάνουν το πέρασμά τους  και να γκρινιάζουν. Όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο, είμαστε χαρισματικοί, είμαστε μοναδικά πλασμένοι και έχουμε έρθει για να εκπληρώσουμε το σκοπό μας. Άλλος τραγουδάει όμορφα, άλλος παίζει μπάσκετ, άλλος ακούει με υπομονή τους γύρω του, άλλος μαγειρεύει υπέροχα. Το βρίσκουν, δουλεύουν και τέλος είναι ευτυχισμένοι μια για πάντα κάνοντας το όνειρό τους. Όσοι δεν το βρουν δουλεύουν για εκείνους που το έχουν βρει. - Εγώ λοιπόν δεν θέλω να είμαι σε αυτή την κατηγορία. 
Και τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου, -Μα εγώ είμαι 36 χρονών πχ και δεν ξέρω ποιο είναι το ταλέντο μου, πέρασε η ώρα μου, είναι αργά για να βρω αυτό που έχω πάθος. Και εγώ έτσι σκεφτόμουν κάποτε, ευτυχώς όχι πια. Κοίτα τώρα να δεις τι βρήκα, κάποιοι άνθρωποι που έχουν διακριθεί και έχουν ένα μοναδικό ταλέντο, το ανακάλυψαν αρκετά μεγάλοι ότι το διαθέτουν.
Via PinterestΔιάβασε τις ιστορίες των ανθρώπων αυτών και θα καταλάβεις πόσο σπουδαία είναι το πάθος, η αγάπη για μάθηση, η εξέλιξη.  Πραγματικά μου δίνει τόσο μεγάλη έμπνευση αυτή η εικόνα με τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων. Και υπάρχουν και άλλοι πολλοί βέβαια. 
Διαβάζοντας λοιπόν για το θέμα αυτό έπεσα και πάνω σε διάσημες αποτυχίες! 

Via Pinterest
Που στην πραγματικότητα δεν είναι αποτυχίες, αλλά για αυτούς τους ανθρώπους ώθηση που τους πήγε πιο ψηλά.  Ο Τόμας Έντισον, ο γνωστός εφευρέτης, έπρεπε να προσπαθήσει 10000 φορές για να ανακαλύψει τη λυχνία! Και όμως εκείνος δεν το παραδέχτηκε ποτέ σαν αποτυχία, λέγεται μάλιστα ότι είπε : Δεν απέτυχα! Βρήκα 10000 τρόπους που δε λειτούργησαν! Αυτό για εμένα είναι έμπνευση και πάθος! Και φαντάσου να είχε παρατήσει την ιδέα, να μην είχε το κουράγιο, φαντάσου πόσο άδικο θα ήταν. 

Via pinterest


Γύρω μου αποζητώ πάντα έμπνευση. Θέλω να περικλείομαι μόνο από μυαλά που με εμπνέουν, ο καθένας τους στον τομέα του. Εύχομαι όλοι μας να βρούμε το σκοπό για τον οποίο ήρθαμε και να μην αναλωθούμε στα της καθημερινότητας. Να μην κολλήσουμε σε όσα δεν μπορούμε, σε όσα μας λείπουν τώρα, σε όσα δεν έχουμε. 

Σου έχω ένα #challenge , σε εσένα που μου λες ότι θες να γίνεις όσα ονειρεύτηκες, σε εσένα που δε σου αρκεί αυτό, σε εσένα που μπορείς περισσότερα και γεννήθηκες προικισμένος με το ταλέντο που ακόμα δεν έχεις βρει. Διέθεσε στον εαυτό σου μισή ώρα, γράψε το γράμμα στον εαυτό σου, γράψε στο όνομα του παραλήπτη το όνομά σου και την σημείωση "να μην ανοιχτεί πριν: την ημερομηνία ακριβώς ένα χρόνο μετά". Δούλεψε αυτόν το χρόνο, όσο χρονών και αν είσαι. Δούλεψε σκληρά και σε ένα χρόνο θα πάρεις τους καρπούς σου. Εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ πιστεύω σε εσένα,εσύ?

Πάμε να φτιάξουμε κάτι πολύ ωραίο.
Έφτιαξα το χασταγκ #γραμμασεμενα στο ινσταγκραμ και περιμένω συμμετοχές και δράση! Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει. Καλή επιτυχία σε όλους τους αγαπημένους μου φίλους, εύχομαι να πήρες την έμπνευση που χρειαζόσουν! Να θυμάσαι αφού τα κατάφεραν όλοι αυτοί, γιατί όχι και εμείς? 

Σε φιλώ, περιμένω νέα σου!

Το αφιερώνω σε όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούν και θα το κάνουν!


8 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφο άρθρο Λαμπρινή μου! Και ωραία στήλη ❤

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου , Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε !

   Διαγραφή
 2. Με αυτή την ανάρτηση, το μόνο που θελω αβίαστα και αυθόρμητα να πω, είναι σ'αγαπώ! 💓🔝🔝🔝🔝

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοφία σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Με συγκινεί τόσο το σχόλιο σου !Φιλιά πολλά🤗😍😘😘😘❤️

   Διαγραφή
 3. Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένε μου άνθρωπε!! Είσαι η δύναμη που έχω μέσα μου και με βοηθας να βγάλω προς τα έξω!! Σε έχω πάντα στο μυαλό μου..Στο έχω πει και θα στο ξαναπώ.. 'Μόνο θετική ενέργεια μου δίνεις' Σε αγαπώ πολυ! Συνέχισε έτσι!Ολα τα καλά σου εύχομαι! Σε ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά σε αυτή την ανάρτηση! Εύχομαι μέχρι τα επόμενα γενέθλια να έχω φτάσει αρκετά βήματα πιο κοντά στο όνειρα μου και εσύ θα είσαι η αφορμή..καλό βράδυ!! ����

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δύναμη είναι μέσα σου και με αυτήν την δύναμη στα φετινά γενέθλιά σου, θα γιορτάζουμε την επιτυχία σου με σαμπάνιες! Σε αγαπώ πολύ και μου λείπεις! #yesyoucandoit

   Διαγραφή
 4. οκ...νας ξεσηκωνεις κουκλα... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...