παραδοσιακη ηπειρώτικη μακαρονοπιτα με χειροποιητο φυλλο
Η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται "της Τυροφάγου ή Τυρινής". Στο μέρος από το οποίο κατάγομαι, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι των Ιωαννίνων, παραδοσιακά το τραπέζι έχει πίτα αυτές τις μέρες. Κόντρα στις τάσεις της σημερινής εποχής, που όλα πρέπει να γίνονται εύκολα και γρήγορα, αποφάσισα να μην γυρίσω την πλάτη στις ρίζες μου και να συνεχίσω αυτήν την υπέροχα μοναδική γαστρονομική τέχνη του τόπου μου. Έτσι σήμερα έφτιαξα την πρώτη μου πίτα με χειροποίητο φύλλο. Μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνος επιπλέον, ωστόσο το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Έφτιαξα μακαρονόπιτα, μια πίτα που φτιάχνεται κυρίως στην Ήπειρο και η γεύση της είναι αυτή που ξεχωρίζω, σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Για τη μακαρονόπιτα θα χρειαστείτε: