Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οργάνωση αποθήκης

ιδεες και τιπ οργανωσης αποθηκης

Αγαπημένοι μου φίλοι,
αυτή η άνοιξη νομίζω ότι ήταν η πιο ψυχρή των τελευταίων ετών. Δε σου κάνει καρδιά να ανασκουμπωθείς και να καθαρίσεις αν δε κάνει μια μέρα σαν τη σημερινή. Έτσι είπα να ξεκινήσω την ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού αυτή τη φορά σωστά. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση ο σωστός τρόπος να αρχίσεις, για εμένα,είναι οργανώνοντας τους αποθηκευτικούς χώρους.
Έχω την αίσθηση ότι στην χώρα μας και κυρίως στην Αθήνα δίνουν ελάχιστα τετραγωνικά για τους αποθηκευτικούς χώρους, έτσι πάντα τα πράματα είναι τόσο στριμωγμένα.
Το ότι δεν έχουμε τέτοιους χώρους αποθήκευσης, δεν χρειάζεται να μας κάνει να πελαγώνουμε.


πηγή από το Pinterest
Όπως πάντα πριν ξεκινήσω έκανα μια βόλτα στο pinterest να δω τι κάνουν οι φίλες μας στην Αμερική, με τους τεράστιους χώρους αποθήκευσης. Η βασική ιδέα είναι ραφιέρες που αντέχουν αρκετό βάρος και διάφανα κουτιά αποθήκευσης.
Ξεκινάμε τη διαδικασία όπως συνήθως. Βγάζουμε μια φωτογραφία του χώρου, πως ήταν πριν! Αν και δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα πριν, σας τη δείχνω για να δείτε την εξέλιξη της αποθήκης. Βγάζουμε έξω όλα τα πράγματα, και ξεκινάμε το στήσιμο της αποθήκης από την αρχή.



Σίγουρα αυτή η διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο. Ωστόσο το παρήγορο είναι ότι θα γίνει μόνο μια φορά σωστά ώστε θα γνωρίζουμε που βρίσκεται το κάθε τι και θα βρίσκουμε ότι θέλουμε πλέον με κλειστά μάτια.

Το βασικό μου σχέδιο ήταν να ξεχωρίσω τα πράγματα και τους χώρους που θα αποθηκευτούν σε τρεις κατηγορίες: Εποχιακά, πράγματα του μωρού και σε αυτά που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Επίσης ήθελα επιτέλους να ξεφορτωθώ τις μεγάλες σακούλες που αποθήκευα μέχρι σήμερα τα εποχιακά. Αντικαταστάθηκαν λοιπόν με πολύ βολικά κουτιά αποθήκευσης διάφανα, με καπάκι.
Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξα την πόρτα θεώρησα ότι αποκλείεται να τα καταφέρω να το οργανώσω όπως θέλω. Ένιωθα ότι τα πράγματα ήταν πάρα πολλά και ο χώρος ελάχιστος.Τελικά χώρεσαν όλα και με χαρακτηριστική άνεση.
Ήταν μια πάρα πολύ κουραστική ημέρα αλλά άξιζε πραγματικά τον κόπο, τον είχα σαν νούμερο ένα στόχο από καιρό στη λίστα των to do μου και χαίρομαι που επιτέλους το έσβησα. Νιώθω σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου.
Αν έχετε μετακομίσει πρόσφατα ή σκοπεύετε να αλλάξετε σπίτι, σας προτείνω να οργανώσετε σωστά την αποθήκη σας εξ'αρχής και έτσι δε θα συσσωρεύετε πράγματα με την πάροδο των ετών. Αγοράστε τον εξοπλισμό για την αποθήκευση των πραγμάτων σας, θα είναι μια "επένδυση" που θα έχετε για πάντα.

Tip:


  • Τα κουτιά αυτά είναι η καλύτερη λύση επίσης και στο να αποθηκεύουμε  τα ρούχα της άλλης σεζόν, πραγματικά είναι τα μόνα που τα κρατούν φρέσκα και μυρωδάτα.

Καλή οργάνωση σε όλους σας, φιλιά πολλά!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...