Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ταλιατέλες φούρνου με μπρόκολο

ευκολο και γρηγορο δειπνο,ζυμαρικα


Βραδιά ποδοσφαίρου η χθεσινή και για βραδινό σκέφτηκα να φτιάξω κάτι διαφορετικό.
Εύκολο, οικονομικό και κυρίως πολύ νόστιμο. Καθώς είμαι λάτρης των ζυμαρικών και με σύμμαχο τη φαντασία μου, έφτιαξα ένα πολύ γευστικό πιάτο. Μοιράζομαι λοιπόν σήμερα μαζί σας αυτή τη συνταγή.





Για τις ταλιατέλες φούρνου με μπρόκολο θα χρειαστούμε:

Υλικά:
  • 1 πακέτο ταλιατέλες 
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 500 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά. 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:

Αφού κόψουμε τις κορυφές από το μπρόκολο τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά περίπου, βγάζουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε σε ένα μπωλ. 


Στο ίδιο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες.
Σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.


Βουτυρώνουμε το πυρίμαχο σκεύος μας, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στον αέρα για είκοσι λεπτά περίπου ώστε να ψηθεί η κρέμα και να λιώσουν τα τυριά μας.


Tip:
  • Αφού ανακατέψετε, αφήσετε  λίγο σκληρό τυρί, τύπου kerrygold  για να στρώσετε στο πάνω μέρος των υλικών  ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
  •  Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε μπέικον κομμένο σε τετράγωνα περασμένο από ένα τηγάνι. Θα απογειώσει τη γεύση. 
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μπορεί εύκολα να σταθεί και ως ορεκτικό και σε ένα τραπέζι. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...