Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Σημειώνοντας τους στόχους και τις αργίες του νέου έτους



                                         


Το νέο έτος ήρθε αποπνέοντας έναν αέρα αισιοδοξίας. Αυτό φαίνεται ακόμα και αν ξεφυλλίσετε το ημερολόγιο. Το τσεκάρισμα των αργιών όπως και το να θέσω τους στόχους της νέας χρονιάς το κάνω παραδοσιακά την πρώτη εβδομάδα κάθε νέου έτους. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι φέτος όλες οι αργίες είναι εργάσιμες ημέρες. Ήδη το πρώτο τριήμερο πέρασε, αυτό της αργίας των Φώτων.
Στη συνέχεια του έτους και συγκεκριμένα τις δύο εθνικές γιορτές που είναι Τρίτη, με μία ημέρα άδεια κάνουμε τετραήμερο ξεκούρασης, όπως και την αργία της Πρωτομαγιάς που είναι Πέμπτη. Το τελευταίο τετραήμερο του έτους είναι αυτό των Χριστουγέννων, καθώς είναι  Πέμπτη. 

Όντας εντελώς αποσυντονισμένοι από την χαλάρωση των γιορτών, δεν υπάρχει καλύτερη μετάβαση στην πραγματικότητα από ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ και τη σημείωση των προσδοκιών και των στόχων μας για τη νέα χρονιά! 
Το πόσο αγαπώ τις λίστες, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Με βοηθούν να συγκροτήσω τη σκέψη μου, να οργανωθώ και να νιώσω πιο "ανάλαφρη" καθώς σβήνω την κάθε δουλειά που ολοκληρώνω.
Πριν επανέλθω στη ρουτίνα της καθημερινότητας, δημιουργώ την λίστα μου με τους στόχους της νέας χρονιάς.
Για να μην ξεφύγω από αυτό που πραγματικά θέλω, ούτε να το ξεχάσω σε ένα μήνα, ακολουθώ κάποια συγκεκριμένα κριτήρια καθώς θέτω τους στόχους μου. 
Δηλαδή ο στόχος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, εφικτός, σχετικός με αυτό που θέλω, και βάσει χρονοδιαγράμματος. 
Με βάση αυτήν τη λογική  έχω φτιάξει τους στόχους του νέου έτους.  
Αν για παράδειγμα στοχεύω στο να αδυνατίσω, θα πρέπει αρχικά να προσδιορίσω το βάρος που θέλω να χάσω ακριβώς δηλαδή - να χάσω 3 κιλά. Επίσης θα πρέπει να ορίσω τον χρονικό ορίζοντα που θέλω να γίνει αυτό, πχ στο διάστημα δυο μηνών. Έτσι ο στόχος μου πληρεί όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη διαδικασία την κάνουμε γιατί όταν επιτευχθούν οι στόχοι μας θα είμαστε εμείς ευτυχισμένοι και όχι για να αγχωθούμε επιπλέον.

Εύχομαι σε όλους να έχετε μια υπέροχη και δημιουργική χρονιά. 
Μείνετε συντονισμένοι, η κυρία με τα πουά μοιράζεται μαζί σας, το πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...