Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Γρήγορο δείπνο: Πένες με σολωμό

Βραδινή λιγούρα. Πόσες φορές δε σας έχει τύχει, το βραδάκι που κάθεστε ήρεμοι και χαλαρώνετε, μια μεγάλη ανάγκη για να τσιμπήσετε κάτι. Η εύκολη λύση είναι να παραγγείλετε από έξω, αλλά δεν είναι ότι καλύτερο από πολλές απόψεις. Μια ιδέα είναι να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή με τρία μόνο υλικά.  Ζυμαρικά, εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Μέσα σε μισή ώρα είναι έτοιμο το δείπνο σας.
Για τις πένες με σολωμό θα χρειαστείτε:



Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες 
  • 150 γραμ. σολωμό καπνιστό
  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα light
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες μέχρι να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε.



 Στο μεταξύ κόβουμε το σολωμό σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια τον περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι. ( αν θέλετε να αποβάλλετε την έντονη μυρωδιά του καπνιστού ψαριού, μπορείτε να σβήσετε με ένα σφηνάκι βότκα ).



 Αφού σωταριστεί το ψάρι, προσθέτουμε το τυρί σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.



Τέλος προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις πένες.



Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε. 

Tip:
  1. Αν επιθυμείτε μπορείτε να τρίψετε παρμεζάνα, θα δώσει πολύ όμορφη γεύση.
  2. Στο τηγάνι δεν χρειάζεται βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σωτάρισμα ο σολωμός.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...