Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Διακόσμηση σπιτιού με φωτογραφίες

διακοσμηση σπιτιου με φωτογραφιες πορτραίτα

Αγαπημένοι μου καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Ο Απρίλης σιγά σιγά θα μας αποχαιρετήσει και ήδη νιώθω έντονη την διάθεση να κάνω αλλαγές στο σπίτι, να το αναδιοργανώσω και να το στολίσω. Η βασική ιδέα που μοιράζομαι σήμερα είναι το να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με φωτογραφίες. Με φωτογραφίες πορτραίτα των μελών της οικογένειάς μας. Ήδη στο παιδικό δωμάτιο χρησιμοποίησα δυο φωτογραφίες που τράβηξα η ίδια. Ουσιαστικά πρόκειται για πορτραίτα της κόρης μου, τραβηγμένα μπροστά από παράθυρο, με συνθήκες έντονου εξωτερικού φωτισμού. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται μόνο η σιλουέτα  του παιδιού, χωρίς να φαίνονται καθαρά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της. 


Κάνοντας την έρευνά μου, βρήκα πολλές ακόμα αξιόλογες ιδέες που θα μπορούσαν να ντύσουν όμορφα τους χώρους του σπιτιού μας. Όπως για παράδειγμα αυτή η εξαιρετική ιδέα διακόσμησης με τα αξιοθέατα από πόλεις που επισκεφθήκατε. Όμορφα τραβηγμένες φωτογραφίες, ιδανικά με ασπρόμαυρο φίλτρο, θα ήταν πολύ πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για το γραφείο σας ή το σαλόνι. Έτσι επιστρέφοντας από το ταξίδι σας οι φωτογραφίες σας θα είναι το "σουβενίρ" σας και θα το βλέπετε κάθε μέρα. 

Από το Pinterest
Όπως επίσης και η ιδέα με τα ασπρόμαυρα πορτραίτα πάνω από τον κενό τοίχο του καναπέ, φαίνεται υπέροχη. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βλέπετε καθημερινά τα χαρούμενα χαμόγελα των μελών της οικογενείας σας. 


Από το Pinterest

                                           
Από το Pinterest
Οπότε το μόνο που μένει είναι να φωτογραφήσετε το αγαπημένο πρόσωπο, τοπίο ή αξιοθέατο και να το κορνιζάρετε. 
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας, έχω να προτείνω κάποια βασικά τιπ που χρησιμοποιώ στις φωτογραφήσεις και πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν.
  • Απενεργοποιούμε το auto από τη φωτογραφική μηχανή.
  • Διαβάζουμε πολύ καλά το βιβλίο με τις οδηγίες της μηχανής. Θα ανακαλύψετε ότι η μηχανή σας έχει άπειρες δυνατότητες και ότι με τον αυτόματο χειρισμό δεν τις αξιοποιούμε ούτε το ελάχιστο.
  • Όταν φωτογραφίζω, αποφεύγω τη χρήση του φλας. Η ποιότητα της φωτογραφίας θεωρώ ότι πέφτει πάρα πολύ και το αποτέλεσμα δεν είναι σχεδόν ποτέ αντιπροσωπευτικό.
  • Να προσπαθείτε να κρατήσετε τον αυθορμητισμό του προσώπου που φωτογραφίζετε, να μην βγάζετε ούτε στημένες φωτογραφίες,ούτε όμως φανερά μη στημένες. "Κλέψτε" τη στιγμή και πατήστε το κουμπί με την καρδιά σας. Ένα δευτερόλεπτο μετά η στιγμή δεν θα υπάρχει πια.
Η τέχνη της φωτογραφίας είναι πραγματικά μαγευτική. Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο θα διαπιστώσετε ότι μπορείς να κάνεις εξαιρετικές αποτυπώσεις και να τις κρατήσεις για πάντα. Να κρατήσεις το συναίσθημα ζωντανό όσο και αν αυτό φαίνεται δύσκολο. 

Καλή επιτυχία σε όσους ανανεώσουν τους χώρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...