Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ είναι...θα περάσει

μενου για βραδια ποδοσφαιρου

Πότε πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια. Ούτε που το κατάλαβα! Την εβδομάδα που διανύσαμε, είχαμε την πρεμιέρα του μουντιάλ. Από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις τρεις το πρωί, για όσους αντέχουν, γεμίζουν τα βράδια μας, μέχρι τις 13 Ιουλίου. Αν ο καλός σας είναι φαν της στρογγυλής θεάς απλά πρέπει να το αποδεχτείτε. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει και όταν τον γνωρίσατε πριν πολλά χρόνια, δε σας είχε κρύψει το πάθος και την αγάπη που νιώθει για τη μπάλα. Τότε μάλιστα δε σας ενοχλούσε, το βρίσκατε ωραίο το να έχει ένα χόμπι ο καλός σας.
Κάπως έτσι και εγώ, τα προηγούμενα χρόνια είχα απογοητευτεί με την κατάσταση. Φέτος όμως, είπα να αλλάξω τακτική. Δε θα γκρινιάξω, δε θα δυσανασχετήσω, δε θα πω τίποτα. Θα "αφήσω" να χαρεί αυτόν το μήνα χωρίς καμία απολύτως ενόχληση ο καλός μου. Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια υιοθετώντας τις παραπάνω συμπεριφορές, δεν άλλαξε κάτι, εγώ απλά γκρίνιαζα και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Τα καλοκαιρινά απογεύματα ενδεικνύνται για περιπάτους σε πάρκα, βόλτες για ψώνια, συναυλίες που ήδη έχουν ξεκινήσει, θεατρικές παραστάσεις στα υπαίθρια θέατρα μας και φυσικά καφεδάκια με τις φίλες μας. Σκεφτείτε ότι είναι τόσο υπέροχο που επιτέλους μπορούμε να χαρούμε το καλοκαίρι, το οποίο ήρθε μετά από τόσους μήνες αναμονής.
Είναι άδικο, άκομψο μέχρι και εκνευριστικό, το να κάθεστε μέσα στο σπίτι και να γκρινιάζετε για το ποδόσφαιρο, σαν να μην έχετε τρόπους να γεμίσετε το απόγευμά σας.
Είναι λες και όλη η ζωή κρέμεται πάνω από τον άντρα σας και δε μπορείτε να περάσετε όμορφα με άλλες δραστηριότητες μόνη σας ή με τις φίλες σας.
Αν θέλετε το σαββατόβραδο ή όποτε άλλοτε ευκαιρείτε, μπορείτε να καλέσετε φιλικά ζευγάρια σπίτι να "δείτε" μαζί τον αγώνα.
Μια όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε πίτσα μόνες σας, με τα διαλεγμένα από εσάς υλικά. Να δροσιστείτε με σπιτική λεμονάδα και μπυρίτσα, κρύες σαλάτες ζυμαρικών με λαχανικά και αυτό το πολύ όμορφο πιάτο με δροσερές γαρίδες, πατάτες και χειροποίητη σως.

Σχετικά με την πίτσα για να μην μπλέξετε με περίπλοκες συνταγές που χρησιμοποιούν ως βασικό υλικό τη μαγιά, ώστε να φουσκώσει το ζυμάρι, μπορείτε να φτιάξετε ζύμη μόνο με τρία υλικά, 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Τα ανακατεύουμε στο χέρι, και σε λίγα λεπτά έχουμε έτοιμη τη βάση της πίτσας, ώστε να καλυφθεί με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Το μενού που προτείνω σήμερα είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Δε χρειάζεται να διαθέσετε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα θα αρέσει σε όλους, εγγυημένα.
Βλέποντας να κυκλοφορούν αστεία στα social media, σχετικά με το μουντιάλ και τις γυναίκες, διαπίστωσα ότι όντως οι αγαπητοί φίλαθλοι δε ζητούν πια και τόσα πολλά, για ένα μήνα να δουν τη μπαλίτσα τους, να πιουν τη μπύρα τους και να απαλλαχθούν από την εκνευριστική γκρίνια. 

Όσο μεγαλώνω έχω αρχίσει και υιοθετώ όλο και περισσότερο το μότο, να μην κάνω ότι δε μου αρέσει να μου κάνουν. Είμαι υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου, το ότι είστε ζευγάρι δε σημαίνει ότι σας έχουν δέσει και πρέπει να περνάτε όλη τη μέρα σας μαζί. Ούτε φυσικά ότι μια από τις δύο πλευρές θα πρέπει να καταπιεστεί. Δεν είναι δα και τόσο παράλογο! Κάντε αυτήν τη δοκιμή φέτος και υιοθετήστε αυτήν την όμορφη συμπεριφορά απέναντι στο ζευγάρι σας, θα δείτε ότι θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Μουντιάλ είναι που θα πάει θα περάσει.
Καλές προβολές στους αγαπητούς φίλους που το περίμεναν με τόση αγωνία! Τους εύχομαι φέτος πραγματικά να το ευχαριστηθούν.



2 σχόλια:

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...