Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Όταν η Κρήτη συνάντησε την Ήπειρο

η polka dots lady προτείνει: μια βραδια στο Γιαννη Χαρουλη

Πρώτη μου φορά στο θέατρο βράχων. Σήμερα, θα προσπαθήσω να μοιραστώ, αν γίνεται να περιγράψει κανείς τη μουσική με λέξεις, την εμπειρία μου από τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Πώς να περιγράψει κανείς την κρυστάλλινη φωνή και τον πλούσιο, διαφορετικό στοίχο.

Το καλοκαίρι μου άρχισε με την πρώτη συναυλία της χρονιάς. Το τιμώμενο πρόσωπο, ο ταλαντούχος και ξεχωριστός Γιάννης Χαρούλης. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδα σε ζωντανό πρόγραμμα και πραγματικά απόλαυσα την κάθε στιγμή της συναυλίας. Ένα νεαρό παιδί, ορμώμενο από την όμορφη Κρήτη, τραγουδά για την αγάπη, τις εμπειρίες του, τις ομορφιές της πατρίδας του. Είναι μια μίξη παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής χωρίς όμως να σε κουράζει στο άκουσμα, το αντίθετο. Το κοινό του ήταν περισσότερο διψασμένο για το επόμενο τραγούδι καθώς τέλειωνε το προηγούμενο.
Αυτό που ξεχώρισα στο Χαρούλη εκτός της φωνής του ήταν επίσης και η ποιότητα που φαίνεται να έχει. Μίλησε και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στο ξεκίνημά του αρκετά χρόνια πριν. Πραγματικά σπανίως ακούς ανθρώπους να ευχαριστούν όσους τους βοήθησαν και αυτή η κίνηση μου αρέσει πάρα πολύ. Μου άρεσε επίσης που με το λαούτο του ανά χείρας τραγουδούσε όμορφα τραγούδια έχοντας σαν βάση τους την παραδοσιακή, κρητική μουσική. Τη στιγμή που τραγούδησε τον Ερωτόκριτο, όλο το θέατρο ανατριχιασμένο σιγόνταρε συγκινημένο, ήταν μια από τις ξεχωριστές στιγμές του προγράμματος.


Επίσης ξεχώρισα τη στιγμή που ο νεαρός Κωνσταντής Πιστιόλης, ο οποίος είναι μέλος της ορχήστρας, που παίζει τα πνευστά μουσικά όργανα, πήρε το βήμα και με το κλαρίνο του μας ταξίδεψε στη μακρινή και αγαπημένη πατρίδα μας. Τραγούδησε ένα όμορφο και περήφανο τραγούδι της Ηπείρου.

Πραγματικά ανατριχιαστικό. Είναι τόσο όμορφο και διαφορετικό νέα παιδιά να τραγουδούν τα τραγούδια της πατρίδας τους. Τελικά ακόμα δεν έχουν ακόμα ισοπεδωθεί όλα. Αυτή η ομάδα τραγουδά τα τραγούδια του τόπου τους με τόσο ενθουσιασμό που είναι συνάμα υπέροχο αλλά και συγκινητικό.
Δίπλα μου εκ δεξιών καθήμενη η αγαπημένη ξαδερφούλα και εξ αριστερών το αγαπημένο πλέον συναυλιακό παρεάκι μου. Μαζί έχουμε πάει σε όλες τις συναυλίες και είναι το άτομο που μόλις σκεφτώ συναυλία, είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό.
Από όσο γνωρίζω ο Γιάννης Χαρούλης και η ορχήστρα του θα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αν βρεθεί στο μέρος που θα κάνετε διακοπές και βρείτε εισιτήριο, αξίζει τον κόπο να τον δείτε και να τον ακούσετε από κοντά. Το προτείνω ακόμα και για όσους δε γνωρίζουν όλα τα τραγούδια του. Θεωρώ ότι έχετε να πάρετε πολλά από αυτόν τον άνθρωπο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...