Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Cheesecake nutella

το γλυκο της εβδομαδας

Όπως κάνω σχεδόν κάθε Παρασκευή, έτσι και αυτήν, ετοίμασα το γλυκό της εβδομάδας. Δοκίμασα το Cheesecake nutella και το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό. Πολύ σοκολατένιο αλλά και με τη διακριτική γεύση του τυριού, να μη σου επιτρέπει να λιγωθείς. 
Για το υπέροχο αυτό γλυκό θα χρειαστείτε:


Υλικά:
  • 300 γραμ. μπισκότα digestive
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 1 μικρή συσκευασία πουράκια
  • 450 γραμ. nutella
  • 600 γραμ. τυρί κρέμα
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γραμ. φουντούκια
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα φουντούκια, στους 200 C για δέκα λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα μισά φουντούκια, τα μισά πουράκια και περιχύνουμε το βούτυρο, όπου προηγουμένως έχουμε λιώσει σε σιγανή φωτιά, το αλάτι και τέλος δύο κουταλιές της σούπας από την Nutella. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αποτέλεσμα είναι μια μπισκοτένια "πάστα".


Σε μια φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα του μπισκότου που φτιάξαμε. Παγώνουμε για δέκα λεπτά στην κατάψυξη. 
Στο μεταξύ και όσο παγώνει η βάση, φτιάχνουμε την σοκολατοτυρένια κρέμα.


Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύω το τυρί κρέμα με την άχνη και τη Nutella. Όταν ανακατευτούν μεταξύ τους τα υλικά, βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.



Για ντεκόρ βάζω στο κέντρο το υπόλοιπο φουντούκι και τα πουράκια. 
Παγώνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στη συντήρηση για να σφίξει η κρέμα.



Tip:
  1. Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Μπορείτε να αναμείξετε τα υλικά μόνο με σύρμα. Δε χρειάζεται πολύ χτύπημα.
  3. Η φόρμα μπορεί να είναι από 23-26 εκατοστά ανάλογα με το πόσο ύψος θέλετε να έχει.
Το γλυκό είναι πάρα πολύ εύκολο και αναμφίβολα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα τραπέζι. Αν είστε φαν της σοκολάτας, αξίζει μια δοκιμή. 

Υ.Γ:Η συνταγή που ακολούθησα ήταν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν, να έχετε ένα όμορφο και ξεκούραστο σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...