Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεβυθόρυζο

ευκολη και γρηγορη συνταγη με φωτογραφιες βημα βημα για ρεβυθοριζο

Καλησπέρα σε όλους, 
στο εβδομαδιαίο μενού της οικογένειάς μας, οπωσδήποτε υπάρχει όσπριο. Πόσες όμως φορές δε σας έχει τύχει να σας περισσέψουν όσπρια. Σε εμένα έχει συμβεί πολλές.Έτσι στα πλαίσια της οικιακής οικονομίας, ανακάλυψα μια καταπληκτική συνταγή και δεν πετάω τίποτα . Ρεβυθόρυζο. 
Υλικά για το πιο νόστιμο ρεβυθόρυζο:



  • 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο 
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ή περισσότερα ρεβύθια μαγειρεμένα από την προηγούμενη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε ένα μπωλ με νερό για ένα τέταρτο. Εντομεταξύ, σε πολύ σιγανή φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, να μαλακώσουν με το ελαιόλαδο για περίπου δέκα λεπτά. 


Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση (δυναμώνοντας τη φωτιά). Τέλος βάζουμε και τα ρεβύθια.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να "πιει" τα υγρά του το φαγητό και να γίνει το ρύζι.

Tips: 
  1. Μπορείτε να"σβήσετε" τα κρεμμύδια με λευκό κρασί για να δώσει μια διαφορετική νότα και ένταση στο φαγητό.
  2. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά και να θυμίζει κάπως ριζότο.
  3. Ταιριάζει ιδανικά κεφαλοτύρι τριμμένο στο σερβίρισμα.
Έτσι μπορούμε σε λιγότερο από μισή ώρα να ετοιμάσουμε ένα πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα και να μην πάνε χαμένα τα περισσευόμενα όσπρια. 

Υ.Γ: εξαιρετικά ταιριάζει επίσης η φακή και γίνεται πολύ νόστιμο και το φακόρυζο. 
Αξίζει μια δοκιμή, καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...