Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τιραμισού

συνταγη για ευκολο τιραμισου διαφορετικο 


Συνταγή σήμερα μοιράζομαι μαζί σας, δοκιμασμένη και μάλιστα πολύ επιτυχημένη. Οι κριτικές που απέσπασε όσες φορές και αν τη έφτιαξα, ήταν εξαιρετικές και πιστεύω ότι αξίζει μια δοκιμή.


Για το εύκολο και διαφορετικό τιραμισού θα χρειαστείτε:

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ ( 1 συσκευασία που έχει μέσα δυο σακουλάκια)
5 κρόκους αυγών
250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
1 και 1/2 φλ. εσπρέσσο
1/4 φλ. λικέρ καφέ ή σοκολάτας
3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
κακάο για πασπάλισμα
100 γραμ. τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε Μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά, παστεριώνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας τους για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Όταν ασπρίσει το μείγμα και δε νιώθουμε πια τους κρυστάλλους της ζάχαρης στον αυγοδάρτη, είναι έτοιμο. 
Στη συνέχεια αφού έχουμε αποσύρει από τη φωτιά το μείγμα χτυπάμε με το μίξερ, ώστε να κρυώσει και να πυκνώσει το μείγμα.  Σειρά έχει να προσθέσουμε το μασκαρπόνε και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν.


Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε απαλά στο μείγμα αυγών μέχρι να αφομοιωθεί όλη η σαντιγί. 
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τον καφέ με το λικέρ και βουτάμε για ένα δευτερόλεπτο, στην κυριολεξία, τα σαβαγιάρ, ένα ένα και μετά τα στήνουμε στο πυρέξ. Αφού στρώσουμε τον πάτο ρίχνουμε τη μισή κρέμα και από πάνω την τριμμένη σοκολάτα( προαιρετικά ). Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και το αφήνουμε τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ένα μικρό κοσκινάκι το κακάο.



Υ.Γ 1: Τη δεύτερη φορά που το έφτιαξα δεν είχα εσπρέσσο, ωστόσο, έφτιαξα ένα σιρόπι με δυνατό στιγμιαίο καφέ και ήταν σχεδόν το ίδιο. Στο κατσαρολάκι έβρασα 1 κούπα νερό, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας καφέ και μισό φλιτζάνι λικέρ. Τα έβρασα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Υ.Γ 2: Πρόταση σερβιρίσματος, αν σας περισσέψουν υλικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικό τιραμισού στήνοντας το ακολουθώντας την ίδια διαδικασία σε μπολάκια ή σε κολονάτα ποτήρια.

Η συνταγή που ακολούθησα ήταν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και άλλη μια φορά ήταν πολύ πετυχημένη.

Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν. Να περάσετε ένα υπέροχο και γλυκό σαββατοκύριακο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...