Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

συνταγή για νηστισιμα κουλουράκια πορτοκαλιού


Σήμερα σας έχω συνταγή, εύκολη οικονομική και νηστίσιμη. Ιδανικά για το πρωινό και το απογευματινό σας καφεδάκι την περίοδο της νηστείας.



Για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:
  • 2 κούπες λάδι[ 1 ελαιόλαδο +1 σπορέλαιο ]
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανελογαρύφαλλα τριμμένα
  • 1 κ.σ σόδα, λιωμένη σε 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό, περίπου
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε στη συνέχεια το χυμό, τα μυρωδικά και τη σόδα αφού αφρίσει. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρις ότου να μην μπορεί το  μίξερ άλλο να αναμείξει, οπότε και δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια.


Προθερμαίνουμε το φούρνο. Παράλληλα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 20 λεπτά.

Προαιρετικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε πριν το ψήσιμο με σουσάμι.

Υ.Γ: Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Σουλίτσας, η οποία φτιάχνει τα καλύτερα γλυκά με σίγουρα πάντα αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία.

2 σχόλια:

  1. Ωωω να είναι καλά η Σουλίτσα! Κουλουράκι νηστίσιμο! Πόσο τέλεια! Έγραψα ήδη τα υλικά να τα ψωνίσω το απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι! Καλή επιτυχία Κατερίνα μου, για την νηστεία είναι το καλύτερο σνακ ;)

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...