Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Baby shower party

baby shower party, διοργάνωση, ιδέες

Συχνά πέφτουν στο timeline μου στο pinterest, ιδέες για baby shower party αλλά ποτέ δεν είχε τύχει να παραβρεθώ σε ένα τέτοιο. Δυο εβδομάδες πριν, έλαβα μια υπέροχη ηλεκτρονική πρόσκληση ροζ με τον πελαργό να κουβαλά το μικρο μπογάκι στο ράμφος του για χθες.



Η μέλλουσα μανούλα, είναι μια από τις αγαπημένες μου ξαδερφούλες,που μεγαλώσαμε όλες μαζί, οπότε με χαρά προσφέρθηκα να μοιραστώ κάποιες αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή του.
Είχα αναλάβει κάποια γλυκά για το μπουφέ, τις χαρτοπετσέτες φορέματα, και μικρά στεμματάκια για τις ευχές.





Ήθελα σε όλα να υπάρχει μια νότα ροζ, μιας που περιμένουμε μια ακόμα πριγκίπισσα. 
Για τα καπκεικ που έφτιαξα ακολούθησα τη συνταγή του Άκης Πετρετζίκη, την είχα ξαναδοκιμάσει και στα πρώτα γενέθλια του γιου μου και με είχαν βγάλει και τότε ασπροπρόσωπη. Η γεύση τους θύμιζε πολύ αυτά που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. 




Για τα κουλουράκια βουτύρου τη συνταγή πήρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και για τη ροζ επικάλυψη, έβαλα σε ένα μπολ 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα καλυμμένο με μεμβράνη. Τα ανακάτεψα λίγο και επανέλαβα για άλλα 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, πάντα καλλυμένη με μεμβράνη. Στη σοκολάτα πρόσθεσα μια σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακάτεψα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ροζ χρώμα.
Βούτηξα κάθε μπισκότο στη ροζ σοκολάτα, τα αράδιασα σε ένα πιάτο και τα άφησα να παγώσουν ένα τέταρτο στο ψυγείο. (μυστικό επιτυχίας για σούπερ μυρωδάτο αποτέλεσμα, η επιλογή καλού βουτύρου).


Τέλος για το κέικ πραλίνα ακολούθησα αυτήν τη συνταγή

Μια άλλη φίλη είχε φτιάξει εκλαιράκια, και βέβαια υπήρχαν και κάποια αλμυρά στο τραπέζι.
Το σημείο αναφοράς του πάρτι ήταν το κάστρο κέικ με πάνες (daiper cake) το οποίο στόλιζε το τραπέζι και έδινε μια νότα παραμυθιού στο πάρτι!


Σε αυτά τα πάρτι παίζουν κάποια παιχνίδια με τη μητέρα, είτε τη βάζουν να αλλάξει κάποιο μωράκι, ή διάφορες άλλες δραστηριότητες σχετικά με τη μελλοντική της ιδιότητα. Εμείς προσπαθήσαμε να μαντέψουμε την περίμετρο της κοιλιάς της με τη βοήθεια ενός νήματος.
Στη συνέχεια γράψαμε σε σαλιάρες με ανεξίτηλο στυλό ευχές στη μπέμπα, όπως και στα μικρά χαρτονένια στέμματα. Αυτά θα μπορούν να στολίσουν μελλοντικά το δωμάτιο της μικρής μας.
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, την απολαύσαμε όλες πολύ, αλλά περισσότερο, η εγκυούλα μας, προσεχώς μανούλα, για την οποία ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη!

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ όμορφο έθιμο και φυσικά μια ευκαιρία να βρεθείς με αγαπημένα πρόσωπα, να δεχτείς ευχές και δώρα. 

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου Χριστινάκι μου.

Τα συγχαρητήρια μου στην Ειρήνη για την ιδέα, την πρόσκληση, την διεξαγωγή, το κέικ με τις πάνες, την Νίνα για τα καταπληκτικά της εκλαίρ, τη Γιούλη για την κορδέλα που φόρεσε η εγκυούλα μας και όλους όσους βοήθησαν στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία αυτό το όμορφο πάρτυ έκπληξη!



4 σχόλια:

  1. Με το καλό η μικρή μπέμπα! Τι όμορφα που τα φτιάξατε και τι όμορφα που περάσατε! Δεν έχει τύχει ποτέ να πάω σε baby shower!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα μου, ήταν πράγματι πολύ όμορφα. Ελπίζω να πας και εσύ, πιστεύω θα σου αρέσει πολύ.

      Διαγραφή
  2. Ευγενία Λαδοπούλου31 Οκτωβρίου 2016 στις 7:53 μ.μ.

    Μπράβο σας!!! Με το καλό η πριγκηπίσσα ! Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Ευγενία μου, μακάρι να ήσουν και εσύ και η Κατερινούλα! Αχ αυτή η απόσταση... Τα φιλιά μου σε όλους ;)

      Διαγραφή

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...