Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Αγαπητό ημερολόγιο-Φάε το βατραχό σου-07/365

Αγαπητό ημερολόγιο,

Τα μηνύματα που έλαβα εχθές για το βιβλίο που διαβάζω είναι πάρα πολλά και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βρίσκω ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. 
Είναι ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα το 2016, ίσως το έχετε διαβάσει ήδη αρκετοί από εσάς, μιας που έχουν τυπωθεί 1.500.000 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Έχεις δει πιο σιχαμερό τίτλο για βιβλίο; Εγώ όχι. Πρόκειται για μια έκφραση που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο Mark Twain σύμφωνα με την οποία <<εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να τρως έναν βάτραχο ζωντανό, τότε θα ξέρεις πώς έχεις ήδη ξεμπερδέψει με τη χειρότερη ασχολία ολόκληρης της ημέρας>>.  Ο Brian Tracy, ξεκινάει το βιβλίο του έτσι : <<Τι υπέροχη εποχή να είναι κανείς ζωντανός!>> Το πιο αισιόδοξο ξεκίνημα βιβλίου που έχω συναντήσει ποτέ!Έχει κάνει έναν πάρα πολύ εύχρηστο οδηγό με 21 σημεία που σε καλούν να δράσεις. Να νικήσεις την αναβλητικότητα και να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο.
Η κόρη μου λοιπόν, είναι ένα μικρό πρωτάκι και τώρα μαθαίνει την μέθοδο που διαβάζουμε. Ενώ λοιπόν είναι μόνο έξι έχει μια συνήθεια εντελώς διαφορετική από τη δική μου και την βρήκε εντελώς μόνη της. Ξεκινάει πάντα με το μάθημα που της αρέσει λιγότερο, εκείνο που την δυσκολεύει περισσότερο και αυτό που της προκαλεί περισσότερους προβληματισμούς, ενώ αφήνει πάντα για το τέλος το αγαπημένο της μάθημα μιας που αυτό το  θεωρεί σαν παιχνίδι για τον εαυτό της και το αφήνει για την απόλαυσή της. Τρώει λοιπόν το βάτραχό της κατευθείαν όταν ξεκινά το διάβασμα και είναι ζεστή και ακόμα ξεκούραστη και αφήνει το αγαπημένο της μάθημα για μετά. Με τι όρεξη τελειώνει το διάβασμα είναι περιττό να σας το πω. Να λοιπόν τι μπορείς να μάθεις και εσύ από τα παιδιά! Είναι καταπληκτικό! 

Το ίδιο λοιπόν μας λέει και ο συγγραφέας του βιβλίου. Ότι συνήθως αφήνουμε για το τέλος αυτό που είναι το πιο δύσκολο, το λιγότερο ευχάριστο, εκείνο που ίσως είμαστε λιγότερο καλοί. Με αυτόν τον τρόπο όμως αφήνουμε  ανολοκλήρωτο αυτό που μπορεί είναι το πιο σημαντικό. 

Μέσα από το βιβλίο έμαθα, να κάνω προγραμματισμό στο τι είναι σημαντικό. Τι είναι ο βάτραχος που πρέπει να φάω το πρωί πρώτη μου δουλειά με το που ξυπνήσω. 
Έμαθα πώς να παρακινώ τον εαυτό μου, πώς να μην σταματώ να μαθαίνω και να επιμορφώνομαι προς όφελος του στόχου μου και της εργασίας που θέλω να κάνω. Πως να μην αφήνω να περάσει μέρα χωρίς να φάω το βάτραχό  μου, γιατί αυτός ο βάτραχος είναι που θα με κάνει να φτάσω στο βασικό μου στόχο. Πώς να με παρακινώ για να γίνομαι καλύτερη, η καλύτερη εκδοχη του εαυτού μου. Να νικώ την αναβλητικότητα, να εκμεταλλευτώ τα ξεχωριστά ταλέντα μου και να ΔΡΑΣΩ!  
Το αποτέλεσμα το βλέπω στην καθημερινότητά μου και είναι ένα βιβλίο που θεωρώ ότι με βοήθησε να εξελιχθώ σαν άνθρωπος. 

Εσύ έφαγες τον βάτραχό σου σήμερα; Αν όχι τι σε εμποδίζει να το ξεκινήσεις τώρα αμέσως.

Εγώ το αγόρασα από εδώ όπου το βρήκα και με εξαιρετική web offer!

Ελπίζω να είσαι καλά και να είσαι πανέτοιμος για δράση! 

Σε φιλώ 

Λαμπρινή



Υ.Γ: Το βιβλίο δεν είναι σπονσορντ, το αγόρασα μόνη μου, έχει όμως affiliate link δηλαδή αν σε ενδιαφέρει και θες να το αγοράσεις από τη σελίδα μου και το λινκ μου, θα πάρω και εγώ ένα μικρό ποσοστό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...