Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Aγαπητό ημερολόγιο-Οι Κυριακές-03/365

Τρίτη μέρα σερί που σου γράφω και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που επιστρέφω πάλι σήμερα εδώ. Ξημερώνει Κυριακή. Συνήθως τις Κυριακές πάμε βόλτες, τρώμε μπραντζ, άλλες πάλι μαγειρεύω κάτι διαφορετικό, κάτι Κυριακάτικο, ξυπνάμε και τρώμε πρωινό όλοι μαζί, τα παιδιά βλέπουν παιδικά στην τηλεόραση και εμείς πίνουμε τον πρωινό μας καφέ στην ροτόντα της κουζίνας. Τις Κυριακές κάποια στιγμή βρίσκω ένα δεκάλεπτο και χαρίζω στον εαυτό μου να κάτσω στο bullet journal μου και να γράψω όλα όσα έχει το πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας. Πράγματα των παιδιών, πράγματα να μην ξεχάσω, το πρόγραμμα του γυμναστηρίου, άλλες φορές βγάζω και το μενού της εβδομάδας, πότε περιμένω τους τουρίστες μου κλπ.

Εκτός από τα εβδομαδιαία όμως που σημειώνω στο Μολσκιν μου, πήρα και ένα ακόμα σημειωματάριο το οποίο έχει έτοιμα κενά μηνιαία προγράμματα, γιατί μου χρειάζεται πλέον πολύ στην εργασία μου.

Αυτό λοιπόν θα σκεφτεί κανείς γιατί το κάνεις; Προς τι όλη αυτή η σπατάλη του χρόνου; Και όμως αυτή τη μικρή πράξη που κάνω τις Κυριακές μου δίνει την απαιτούμενη ενέργεια για να ξεκινήσω δυναμικά την εβδομάδα. Συνήθως ρίχνω μια ματιά στο πρόγραμμα και τα βράδια της εβδομάδας, ώστε να επανεξετάσω που βρίσκομαι, τι έχω για την άλλη μέρα, αν βγήκε κάτι νέο κλπ.
Για τον Απρίλη έκανα άλλη μια σελίδα που τη δοκίμασα για πρώτη φορά. Ο Κύκλος της ζωής λέγεται ή μπορεί να το βρεις και σαν level life στο πιντερεστ και είναι ένας κύκλος. Αυτός ο κύκλος είναι χωρισμένος σε οκτώ βασικές κατηγορίες, μπορούν όμως αν θες να προστεθούν και άλλες ανάλογα με τις ανάγκες σου. Οι κατηγορίες είναι: -Χαρά της ζωής -Οικογένεια ( γονείς, αδέρφια, παιδιά)- Σύντροφος (γάμος-σχέση)-Εργασία- Φίλοι- Κοινωνικότητα-Υγεία-Δημιουργικότητα. Αυτούς τους τομείς τώρα τους χωρίζεις σε 10 μικρότερους κύκλους ομόκεντρους. Έτσι έχει μικρά τριγωνάκια σαν πίτσας (τους τομείς) με δέκα γραμμές που το χωρίζουν στο εσωτερικό τους. Το κέντρο του κύκλου είναι το 0 και είναι ότι δεν είσαι καθόλου ικανοποιημένος και η εξωτερική ακτίνα του κύκλου είναι το 10 δηλαδή το άριστα και σούπερ ικανοποιημένος. Με κάθε τομέα επιλέγεις σε ποια βαθμολογία θεωρείς ότι βρίσκεσαι στην παρούσα κατάσταση και στη συνέχεια το χρωματίζεις με ένα χρώμα ώστε να δεις που είσαι. Αυτό λοιπόν θα σου δώσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει πόση ισορροπία υπάρχει στη ζωή σου και πόσο ικανοποιημένος είσαι από το αποτέλεσμα αυτό. Κάποιος τομέας ίσως να είναι χαμηλά αλλά αυτό για παράδειγμα να μην σε ενδιαφέρει να ανέβει. Άλλος που ίσως ήθελες να είναι ψηλότερα ίσως είναι πιο χαμηλά. Ίσως δε διαθέτεις αρκετό από το χρόνο σου σε αυτό. Κοιτώντας τον κύκλο σου, μπορείς να διαλέξεις τι θα ήθελες να ανέβει πιο ψηλά, ποιος τομέας της ζωής σου μένει παραπονεμένος και μπορεί εξαιτίας αυτού να νιώθεις μια απογοήτευση ή στεναχώρια. Ο κύκλος της ζωής είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να δεις ποιο πραγματάκι θες να αλλάξεις στη ζωή σου ώστε να δεις το αποτέλεσμα που θες. Μπορείς αυτό να το κάνεις για έναν μήνα και αφού το δουλέψεις να δεις την εξέλιξη του κύκλου σου ή και πιο μακροπρόθεσμα ανάλογα με το στόχο και το αντικείμενο που θες να δουλέψεις. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κύκλος και η ζωή σου περιμένουν από εσένα να δράσεις.
Εύχομαι να νιώθεις ικανοποίηση από τον κύκλο σου & αν όχι να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να γίνει ακριβώς όπως την έχεις ονειρευτεί. Μην ξεχνάς ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας και μόνο.

Να περάσεις μια υπέροχη Κυριακή κοντά σε όλους όσους αγαπάς.

Σε φιλώ

Λαμπρινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...