Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αγαπητό ημερολόγιο-Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σε Airbnb-09/365

Κεφάλαιο Airbnb:
Ξεκινάς να πας ένα ταξίδι και εκτός από τον τρόπο που θα φτάσεις στον προορισμό σου, το αμέσως επόμενο που θες να ρυθμίσεις είναι η διαμονή. Επιλογές; Πια πολλές, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Airbnb σπίτι.  Αυτό το νέο φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο στη χώρα μας μα και σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα θα σου πω τις εμπειρίες μου σε Airbnb με πράγματα που δεν μου άρεσαν. Πράγματα που πρέπει να προσέξεις και εσύ ώστε να μη βρεθείς αντιμέτωπος με άσχημες εκπλήξεις.


  • Πρώτη εμπειρία με Airbnb σπίτι ήταν στη Μάλτα. Στη Βαλέτα συγκεκριμένα που μείναμε έχει την ιδιαιτερότητα ότι επειδή είναι όλη χτισμένη με τη χαρακτηριστική λευκή πέτρα, έχει πάρα πολύ υγρασία. Το σπίτι λοιπόν που διαλέξαμε ήταν ένα πανέμορφο ισόγειο σπίτι με πέτρα εσωτερικά και εξωτερικά, πανέμορφα πατώματα, ωραία διακόσμηση, μέσα στο κέντρο της πόλης αλλά είχε πάρα πολύ υγρασία. Όταν μπήκαμε στο σπίτι, μύριζε έντονα αρωματικό χώρου, στικ, από εκείνα που μπαίνουν στην πρίζα και όλο αυτό για να καλυφθεί η μυρωδιά της κλεισούρας. Υπήρχε αφυγραντήρας αλλά δεν ήξερα πώς να το χρησιμοποιήσω. Η υγρασία ήταν τόση που ένιωθα στα σεντόνια και στις πετσέτες αυτήν την απαίσια αίσθηση. Στα άσχημα επίσης βάζω ότι δεν είχε ούτε σαπούνι για τα χέρια, εννοείται ούτε σαμπουάν και αφρόλουτρο και τέλος ούτε ένα μπουκαλάκι νερό για τον επισκέπτη. (Αυτά τα πράγματα δεν είναι υποχρεωτικά, μα είναι το κόστος τους τόσο ελάχιστο που όταν υπάρχουν κάνει πραγματικά τη διαφορά και δείχνει ότι κάποιος ενδιαφέρθηκε για τον επισκέπτη του).


-Πώς θα μπορούσα να έχω προφυλαχτεί από αυτή τη λάθος επιλογή; Να διαβάσω αναλυτικά τις κριτικές. Κάποιοι έγραφαν για υγρασία αλλά κανείς δεν περιέγραψε με αντικειμενικότητα την πραγματική έκταση της υγρασίας. Στις κριτικές πρέπει να γράφουμε αυτό που πραγματικά που πιστεύουμε και όχι να χαϊδεύουμε τα αυτιά των άλλων. Κάποιοι άνθρωποι στηρίζονται στις κριτικές και δίνουν σημασία στην άποψή σου ( εγώ φυσικά έγραψα την αντικειμενική μου άποψη όπως τη μοιράζομαι και εδώ μαζί σας τώρα και η βαθμολογία ήταν 3 αστέρια).

  • Δεύτερη εμπειρία που θα μοιραστώ είναι αυτή στην Μύκονο. Η Μύκονος έχει τη φήμη μα και πραγματικά είναι ένα ακριβό νησί, μπορεί να πληρώσεις παράλογα ποσά σε όλα, από το νερό μέχρι την ξαπλώστρα. Ξαπλώστρα δηλαδή μπορεί να βρεις άνετα σε τιμή ενός πεντάστερου δωματίου, για να καταλάβεις τα νούμερα. ΤοAirbnb μας λοιπόν ήταν ένα γλυκό σπιτάκι, σε νησιώτικο στυλ, με ένα πανέμορφο μπάνιο, αλλά είχε αρκετά αλλά. Καταρχήν ο οικοδεσπότης έμενε στο εξωτερικό και κάναμε μόνοι μας το τσεκ ιν. Οκ αυτό δεν είναι πρόβλημα αν έχει όλα τα ζητήματα λυμένα ο οικοδεσπότης και εσύ σαν επισκέπτης έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τη διαμονή σου. Φάουλ νούμερο ένα. Χαρτί τουαλέτας, ένα μισοτελειωμένο. Έψαξα παντού και δεν είχε άλλο καινούριο. Φάουλ νούμερο δύο, για δυο επισκέπτες είχε δύο μεγάλες πετσέτες σώματος. Αυτό. Από πετσέτα τίποτα άλλο. Δηλαδή με αυτήν την πετσέτα έπρεπε να σκουπίσω χέρια πρόσωπο και σώμα. Φάουλ νούμερο τρία, ενώ στις πληροφορίες έλεγε ότι παρέχεται απεριόριστο wifi ωστόσο, μέσα είχε ένα χαρτί το οποίο έλεγε ότι σύνδεση υπάρχει μόνο από έξω στον κήπο, όπου θα έπρεπε να συνδεθώ από το ρούτερ του γείτονα. Αμέσως κάλεσα για να πω τα παράπονά μου, φυσικά δεν είχε κάτι να πει και το μόνο που έκανε ήταν να φέρει ένα χαρτί τουαλέτας κάποιος που έστειλε ο οικοδεσπότης. Τραγική φιλοξενία. Πολύ χαμηλής ποιότητας υπηρεσία. 

Στην Καλαμάτα και στην Κρήτη είχαμε πολύ καλή εμπειρία από τους οικοδεσπότες και δεν είχα κανένα παράπονο. Αυτό που είδα ήταν φυσικά κάποια παραδείγματα προς αποφυγή,  είδα τι δε μου άρεσε να μου κάνουν και τι δε θα ήθελα να ζήσουν και οι τουρίστες μου.
Αν έχεις πάρει την απόφαση να ακολουθήσεις αυτό ως επάγγελμα, δηλαδή το να γίνεις οικοδεσπότης, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι δεν είναι μια απλή δουλειά, που το κάνουμε έτσι άρπα κόλλα. Βάφουμε ένα διάρι Airbnb, βάζουμε μέσα ό,τι περισσεύει από εξοχικά και τα φθηνά του ΙΚΕΑ,  τα παλιά ξεβαμμένα σεντόνια απο τα '80ς και την προίκα μας, ένα χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας, έτσι και έτσι καθαριότητα, όπως λέμε τα πάνω πάνω, χωρίς να δίνεις τίποτα επιπλέον και να κάνεις τη διαφορά. Ο επισκέπτης θέλει να πάει κάπου που θα είναι σαν το σπίτι του αν δεν μπορεί να πάει κάπου καλύτερα από αυτό. Όταν θα θυμάται το ταξίδι του στην πόλη σου είναι όμορφο να του έχει μείνει μια όμορφη γεύση και σε αυτό να έχει συντελέσει και η εμπειρία από το σπίτι σου. 

Το να επιλέξεις ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ξέρεις ότι δε θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις σε κάποια πράγματα. Πχ. είσαι προφυλαγμένος από έντομα, ζωίφια κλπ μιας που σε ένα σπίτι στην εξοχή αυτά δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα εμφανιστούν, (στο Ρέθυμνο δηλαδή μέναμε σε ένα υπέροχο πέτρινο σπίτι που είχε διατηρήσει τον χαρακτήρα του από τα παλιά, αλλά εγώ φοβούμουν μήπως εμφανιστεί κάποιο φίδι μέσα στις πέτρες ή κάποιο ανεπιθύμητο μαμούνι από αυτά που κρύβονται στα πέτρινα σπίτια). Το θέμα της ασφάλειας είναι δεδομένο. Δηλαδή εγώ δεν έχω ανησυχήσει ποτέ σε ξενοδοχείο ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό. 
Από την άλλη στο Airbnb έχεις την ανθρώπινη επαφή με τον οικοδεσπότη, να σου πει τα μυστικά μέρη που είναι τέλεια στη πόλη του και πάνε οι ντόπιοι.
Η επιλογή είναι δική σου, είτε σαν επισκέπτης είτε σαν οικοδεσπότης.


Αυτά για σήμερα, να περάσεις υπέροχα!

Σε φιλώ

Λαμπρινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...