Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Αγαπημένα Οκτωβρίου Μέρος Ι

Παρασκευή σήμερα και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα του Οκτωβρίου. Με την άφιξη του φθινοπώρου, μαζευτήκαμε σιγά σιγά στα σπίτια, αν και ακόμα ο καιρός επιτρέπει βόλτες και εξόδους στην εξοχή. Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας όλα όσα κάναμε και μας άρεσαν πολύ.







Στην καθημερινή μας ρουτίνα του ύπνου έχουμε την ανάγνωση ενός παραμυθιού από τότε που τα παιδιά ήταν μωρά. Τώρα πια το δευτεράκι μας μπορεί και διαβάζει όποτε θέλει τα βιβλία που της αρέσουν μόνη της, κάνοντας παράλληλα εξάσκηση στις αναγνωστικές της ικανότητες αλλά πάντα απολαμβάνει το βραδινό διάβασμα.
Για τον Οκτώβριο σου έχω μαζέψει όλα τα νέα βιβλία που διαβάσαμε και μπορώ να πω ότι είναι όλα εξαιρετικές επιλογές που μας έκαναν όμορφη παρέα και μας άφησαν να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες τους μα και να μάθουμε.


  • Θα ξεκινήσω με δυο καταπληκτικά βιβλία που αφορούν στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Δυο αξίες-έννοιες που είναι πρωταρχικής σημασίας στη ζωή μου είναι ο Σεβασμός και η ικανότητα να έχει κάποιος υπομονή. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν υπομονή και δουλεύω ώστε να γίνω και εγώ ένας τέτοιος άνθρωπος. Το ίδιο εύχομαι να γίνουν και τα παιδιά μου. Σχετικά με το σεβασμό, είναι μια αξία που θέλω να διέπει κάθε έκφανση της ζωής μου. Το θεωρώ θεμέλιο και φάρο και κάθε σχέση και συναναστροφή που έχω. Και αυτό επίσης είναι από τα  πράγματα που προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μου. Να φέρονται και να τους φέρονται με σεβασμό. 

Το βιβλίο << Και γιατί πρέπει>> είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το σεβασμό. Ποια είναι τα αποτελέσματα όταν ο Μάικλ φέρεται στους γύρω του χωρίς σεβασμό. Το βιβλίο αυτό εισάγει το παιδί στην έννοια του σεβασμού προς τους άλλους. Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες μα και εικόνες χωρίς κείμενο που μας έδωσαν την ευκαιρία να διηγηθούν τα παιδιά την ιστορία με δικά τους λόγια (και ήταν πολύ όμορφο το πώς χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και φτιάξανε τη δική τους ιστορία).
Το βιβλίο <<Δε θέλω να περιμένω>> είναι ένα βιβλίο που μιλά για την υπομονή. Δείχνει στη Μέιζι τρόπους ώστε να μπορέσει να γίνει πιο υπομονετική και να μην εκνευρίζεται όταν πρέπει να περιμένει τη σειρά της και άλλα παραδείγματα. Επίσης περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες και εικόνες χωρίς κείμενο για να φτιάξουν τα παιδιά τη δική τους ιστορία.


  • <<Τεο και Λεονί το μαγικό περιδέραιο>> ένα ταξίδι στην ιστορία. Ο Τεο και η Λεονί είναι δυο αδέρφια που με τη βοήθεια του μαγικού περιδέραιου θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο στην εποχή του Φραγκίσκου του Α', στην καρδιά της αναγέννησης και του  Λεονάρντο ντα Βίντσι όπου θα μπουν στο εργαστήριό του. Θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια και θα μυηθούν στην Ιστορία, γνωρίζοντας σπουδαίες προσωπικότητες. Διατίθεται και εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, σκανάροντας της σελίδα μπορείς να μάθεις περισσότερα με εγκυκλοπαιδικό υλικό. Εξαιρετική πρόταση, μας άρεσε πολύ και το προτείνω.
  • Το μικρό δράκο καρύδα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, τον συναντάμε ξανά σε δυο νέες περιπέτειες στα <<Δρακάκια στο σχολείο>>  Ένα βιβλίο ιδανικό για τα παιδάκια που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα για το σχολείο, για όλα εκείνα που προσφέρει η μάθηση και ότι μπορεί να συναντήσει σε αυτό.  <<Οι πρώτες περιπέτειεςς>> Γιατί ο δράκος καρύδας ονομάστηκε Καρύδας; Πώς έγινε η γνωριμία με την μικρή σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και άλλες συναρπαστικές περιπέτειες διαδραματίζονται σε αυτό το τεύχος.
  • Για εμένα επέλεξα το βιβλίο <<Μαγειρεύω εποχές>> της αγαπημένης Μαματσίτα, μιας μαμάς που είναι στην Τσίτα όπως λέει, γνωστή και πολύ επιτυχημένη food blogger. Μάζεψε σε ένα βιβλίο όλες τις αγαπημένες συνταγές της με όλα αυτά που μαγειρεύει ανάλογα με την εποχή. Εγώ ήδη μαγείρεψα τα λουκανοπιτάκια της ( μόνο που τα έκανα με γέμιση τυριού, αντί για λουκάνικο), η ζύμη ήταν πανεύκολη, εύπλαστη, και τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν όλα στο ντουλάπι μου. Αυτά είναι βασικά θέματα που με απασχολούν όταν μαγειρεύω, να βγαίνει σίγουρα η συνταγή και να μη χρειάζεται να βγω στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσω υλικά. Επίσης έφτιαξα για επιδόρπιο την υπέροχη συνταγή με τα ψητά αχλάδια. Αν με ακολουθείς στο ινσταγκραμ ίσως είδες στα στόρι όλα αυτά που έφτιαξα και επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο πάντα φτιάχνω κάτι ιδιαίτερο μιας που είμαστε όλοι σπίτι. Το βιβλίο αυτό το προτείνω για έναν ακόμα λόγο, γιατί εκτός από βιβλίο μαγειρικής είναι και μια κατάθεση αν μου επιτραπεί η έκφραση. Εμείς οι μπλογγερς, λέμε τη γνώμη μας, σου προτείνουμε κάτι που δοκιμάσαμε και μας άρεσε γιατί συνήθως έχουμε τα ίδια γούστα με το κοινό μας. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη γνώση για εμάς και αυτό είναι που μας κάνει αυτό που είμαστε. Δεν είναι ούτε το κέρδος, που σπανίως υπάρχει κέρδος, δεν είναι ούτε η προβολή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά να μοιραστούμε αυτό που αγαπάμε. Για τη Γωγώ, που δεν έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά αλλά πιστεύω ότι είναι καταπληκτική χάρηκα που έφτιαξε το βιβλίο της.  Δεν είναι μόνο βιβλίο μαγειρικής μα μέσα θα πει και μια ιστοριούλα για κάθε τι που μαγειρεύει, συσχετισμένο με τη ζωή της. Δεν το διαβάζεις δηλαδή όπως όλα τα βιβλία μαγειρικής, μα γιατί θες να δεις και την ιστορία του.  Να είναι καλοτάξιδο εύχομαι από καρδιάς γιατί το αξίζει και αξίζει να το έχεις και εσύ στο ράφι της κουζίνας σου και να το εμπιστευτείς αν θες να φτιάξεις κάτι καλό.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια δυναμική επιστροφή μετά από μια παύση τεσσάρων μηνών. Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την συνεργασία. 

Όπως ίσως έχετε καταλάβει πια η επικοινωνία μας συνεχίζεται μέσω του εβδομαδιαίου Newsletter, που το στέλνω κάθε Τρίτη στις 10:00 ακριβώς. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μπορείς να γραφτείς εδώ γράφοντας το μεηλ σου.  Η θεματολογία εκεί είναι πιο συγκεκριμένη, κυρίως αναφέρεται σε πράγματα που μπορείς να καταφέρεις, σε θέματα πίστης στον εαυτό σου κλπ.
Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και να μην ξεχάσεις να ονειρεύεσαι!

Σε φιλώ

Polka


Στο ποστ ενδέχεται να υπάρχουν αφιλιειτ λινκ. Αν αγοράσεις δηλαδή κάτι ίσως λάβω ένα μικρό ποσοστό, που θα βοηθήσει το μπλογκ και τη μπλόγγερ. Ξέρεις όμως ότι αυτή είναι η  αντικειμενική μου γνώμη και ποτέ δε θα πρότεινα κάτι που πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...