Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σπιτικό Brunch

μενου για σπιτικο μπραντς


Βrunch ή δεκατιανό στα ελληνικά. Πολύ αργά για πρωινό αλλά και νωρίς για μεσημεριανό. Είναι η μόδα που έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλά μαγαζιά έχουν αξιόλογα μενού με πολύ όμορφες γεύσεις. Brunch λοιπόν ετοίμασα σπίτι μου αυτή τη βδομάδα και μοιράζομαι το μενού.


Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ένας υπέροχος άνθρωπος

Το ημερολόγιο είναι σαν κόλλησε στη δεύτερη ημέρα του Μάρτη του 2013. Έφυγε ένας υπέροχος άνθρωπος από τη ζωή. Ένας άνθρωπος που όσοι τον γνώρισαν ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν τη ζεστασιά της ψυχής του. Το γνωρίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν εξιδανικεύσει τους γονείς τους και ίσως δεν είμαι η κατάλληλη για να μιλήσω για τον μπαμπά μου, άλλα θα ήθελα να το μάθουν όλοι, παντού και για πάντα το πόσο υπέροχος άνθρωπος υπήρξε.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μακαρονόπιτα

παραδοσιακη ηπειρώτικη μακαρονοπιτα με χειροποιητο φυλλο


Η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται "της Τυροφάγου ή Τυρινής". Στο μέρος από το οποίο κατάγομαι, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι των Ιωαννίνων, παραδοσιακά το τραπέζι έχει πίτα αυτές τις μέρες. Κόντρα στις τάσεις της σημερινής εποχής, που όλα πρέπει να γίνονται εύκολα και γρήγορα, αποφάσισα να μην γυρίσω την πλάτη στις ρίζες μου και να συνεχίσω αυτήν την υπέροχα μοναδική γαστρονομική τέχνη του τόπου μου. Έτσι σήμερα έφτιαξα την πρώτη μου πίτα με χειροποίητο φύλλο. Μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνος επιπλέον, ωστόσο το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Έφτιαξα μακαρονόπιτα, μια πίτα που φτιάχνεται κυρίως στην Ήπειρο και η γεύση της είναι αυτή που ξεχωρίζω, σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Για τη μακαρονόπιτα θα χρειαστείτε: 


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μαγειρεύουμε ασφαλώς

αλλαζουμε τον τροπο που μαγειρευαμε 

Καλησπέρα σας, η σημερινή ανάρτηση αφορά όλους όσους μαγειρεύουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί δεν αρκεί να μαγειρεύουμε νόστιμα, το σημαντικό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν τους βασικούς κανόνες της ασφάλειας των τροφίμων. Μετά τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια που διοργάνωσε ο Εφετ, σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τα θέματα υγιεινής, έχω αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύω, και πάντα ακολουθώ αυτούς τους κανόνες.

από το pinterest

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Belgian waffles

συνταγη αυθεντικης βελγικης βαφλας


Πριν ένα χρόνο επισκεφθήκαμε το Βέλγιο και δοκίμασα τις περίφημες βέλγικες βάφλες. Η γεύση τους είναι ξεχωριστή και ασύγκριτη. Όπου και να περπατήσεις υπάρχουν μικρές καντίνες που πουλάνε βάφλες, είναι το σνακ τους και είναι πραγματικά υπέροχο. Όλη η ατμόσφαιρα μύριζε γλυκό.
Τους τελευταίους μήνες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, η νέα μας φίλη απ΄τη Γάνδη. Την παρακάλεσα να φτιάξουμε μαζί βάφλες και να μοιραστούμε τη συνταγή στο μπλόγκ. Δέχτηκε με πολύ χαρά και σήμερα από το πρωί η κουζίνα μου μύριζε Βέλγιο.
Για τις Belgian waffles θα χρειαστούμε:


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Happy mom to be?

πρωτες μερες στο σπιτι με το μωρο


Καλημέρα σας. Το ερωτηματικό στον τίτλο ίσως πέφτει κάπως βαρύ. Σίγουρα είναι Happy mom to be και αργότερα, Happy mom. Ωστόσο ίσως ταιριάζει μόνο σε μια περίπτωση. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τη μέρα που επιστρέψατε από το μαιευτήριο με το μωρό.

πηγή από το google 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...