Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Τρίτη 4 Μαρτίου 2014
Σπιτικό Brunch
μενου για σπιτικο μπραντς
Βrunch ή δεκατιανό στα ελληνικά. Πολύ αργά για πρωινό αλλά και νωρίς για μεσημεριανό. Είναι η μόδα που έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλά μαγαζιά έχουν αξιόλογα μενού με πολύ όμορφες γεύσεις. Brunch λοιπόν ετοίμασα σπίτι μου αυτή τη βδομάδα και μοιράζομαι το μενού.
Κυριακή 2 Μαρτίου 2014
Ένας υπέροχος άνθρωπος
Το ημερολόγιο είναι σαν κόλλησε στη δεύτερη ημέρα του Μάρτη του 2013. Έφυγε ένας υπέροχος άνθρωπος από τη ζωή. Ένας άνθρωπος που όσοι τον γνώρισαν ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν τη ζεστασιά της ψυχής του. Το γνωρίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν εξιδανικεύσει τους γονείς τους και ίσως δεν είμαι η κατάλληλη για να μιλήσω για τον μπαμπά μου, άλλα θα ήθελα να το μάθουν όλοι, παντού και για πάντα το πόσο υπέροχος άνθρωπος υπήρξε.
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Μακαρονόπιτα
παραδοσιακη ηπειρώτικη μακαρονοπιτα με χειροποιητο φυλλο
Η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται "της Τυροφάγου ή Τυρινής". Στο μέρος από το οποίο κατάγομαι, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι των Ιωαννίνων, παραδοσιακά το τραπέζι έχει πίτα αυτές τις μέρες. Κόντρα στις τάσεις της σημερινής εποχής, που όλα πρέπει να γίνονται εύκολα και γρήγορα, αποφάσισα να μην γυρίσω την πλάτη στις ρίζες μου και να συνεχίσω αυτήν την υπέροχα μοναδική γαστρονομική τέχνη του τόπου μου. Έτσι σήμερα έφτιαξα την πρώτη μου πίτα με χειροποίητο φύλλο. Μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνος επιπλέον, ωστόσο το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Έφτιαξα μακαρονόπιτα, μια πίτα που φτιάχνεται κυρίως στην Ήπειρο και η γεύση της είναι αυτή που ξεχωρίζω, σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Για τη μακαρονόπιτα θα χρειαστείτε:
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
Μαγειρεύουμε ασφαλώς
αλλαζουμε τον τροπο που μαγειρευαμε
Καλησπέρα σας, η σημερινή ανάρτηση αφορά όλους όσους μαγειρεύουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί δεν αρκεί να μαγειρεύουμε νόστιμα, το σημαντικό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν τους βασικούς κανόνες της ασφάλειας των τροφίμων. Μετά τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια που διοργάνωσε ο Εφετ, σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τα θέματα υγιεινής, έχω αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύω, και πάντα ακολουθώ αυτούς τους κανόνες.από το pinterest |
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Belgian waffles
συνταγη αυθεντικης βελγικης βαφλας
Πριν ένα χρόνο επισκεφθήκαμε το Βέλγιο και δοκίμασα τις περίφημες βέλγικες βάφλες. Η γεύση τους είναι ξεχωριστή και ασύγκριτη. Όπου και να περπατήσεις υπάρχουν μικρές καντίνες που πουλάνε βάφλες, είναι το σνακ τους και είναι πραγματικά υπέροχο. Όλη η ατμόσφαιρα μύριζε γλυκό.
Τους τελευταίους μήνες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, η νέα μας φίλη απ΄τη Γάνδη. Την παρακάλεσα να φτιάξουμε μαζί βάφλες και να μοιραστούμε τη συνταγή στο μπλόγκ. Δέχτηκε με πολύ χαρά και σήμερα από το πρωί η κουζίνα μου μύριζε Βέλγιο.
Για τις Belgian waffles θα χρειαστούμε:
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)