Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κεικ σοκολατας

ευκολη και γρηγορη συνταγη για σοκολατενιο κεικ


Αγαπημένοι μου καλησπέρα,
σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή αυτού του σοκολατένιου κέικ που έφτιαξα και είχε απίστευτη επιτυχία. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για να γλυκάνει το πρωινό σας ή το απογευματινό σας καφεδάκι. Άνετα μπορεί να σερβιριστεί και ως επιδόρπιο μετά το γεύμα ή ακόμα και για τούρτα γενεθλίων με "εορταστικό" ντεκόρ. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο και το ονομάζουν simple chocolate cake.
Για το κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε:



Υλικά:
Για το κέικ:
  • 230 γραμ. βούτυρο 
  • 230 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 180 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
  • 350 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 75 γραμ. κακάκο σε σκόνη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. γάλα φρέσκο 
Για τη διακόσμηση:
  • σοκολατένιες μπαλίτσες
Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο, το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάδευση. Αφού γίνουν ένα μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και το κακάο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε διπλώνοντας με μια κουτάλα. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά, βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα που  προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόχαρτο στη βάση της.


Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πριν το βγάλετε από το φούρνο δοκιμάζετε πάντα με το μαχαίρι αν κρατάει ζύμη η λάμα, οπότε ψήνετε λίγο ακόμα.


Παράλληλα και όσο ψήνετε το κέικ, σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα. Αφού κρυώσει το ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή το μείγμα.


Ξεφορμάρουμε το κέικ και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή κλώστη, και στρώνουμε μια γερή στρώση από την κρέμα με μια σπάτουλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κέικ. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με τις σοκολατένιες μπαλίτσες ή με οποιοδήποτε άλλο ντεκόρ επιθυμούμε.




Tip:
  1. Θα χρειαστείτε μια φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών & τα κομμάτια που θα βγουν είναι 8 -10.
  2. Στη φάση που προσθέτουμε το αλεύρι δεν χρειάζεται πολύ ανάδευση, αρκεί ένα ανακάτεμα ώστε να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Διαφορετικά το μείγμα, θα πάρει "λαστιχένια μορφή"
  3. Κατά την διαδικασία της παρασκευής της βουτυρόκρεμας, όταν προσθέσετε το γάλα θα αρχίσει να παίρνει κρεμένια υφή, προηγουμένως η μορφή της μοίαζει με χοντροτριμμένα μπισκότα. Δουλέψτε καλά το μείγμα και θα πάρει την επιθυμητή μορφή. Εγώ έβαλα 4 κ.σούπας γάλα , θα το δείτε με το μάτι πότε είναι έτοιμο, μην προσθέσετε εξ αρχής όλο το γάλα αλλά σταδιακά.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση! Να έχετε ένα όμορφο, ξεκούραστο και γλυκό σαββατοκύριακο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...