Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μπισκότα πορτοκαλιού και σοκολάτας

Υγιεινο σνακ συνταγη και φωτογραφιες βημα βημα

Καλησπέρα σε όλους σας. Απόψε θα μοιραστώ τη συνταγή από τα μπισκοτάκια που έφτιαξα. Πρόκειται για μια παραλλαγή των γνωστών μπισκότων που τρώγαμε στην παιδική μας ηλικία. Αυτά τα αγαπημένα με τη γέμιση του πορτοκαλιού και την επικάλυψη της σοκολάτας.
Για τα μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας θα χρειαστείτε:


Υλικά:
Για τη βάση:
  • 2 αυγά
  • 60 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 
Για τη γέμιση:
  • 1 συσκευασία ζελέ πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 250 γραμ. κουβερτούρα 
  • 1 κουτ. σ βούτυρο
  • 1 κουτ. σ ηλιέλαιο 
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη διαδικασία με το ζελέ καθώς θα χρειαστεί ώρα μέχρι να παγώσει. Ακολουθούμε τις οδηγίες για την παρασκευή του ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Όταν ετοιμαστεί το ζελέ, το μοιράζουμε στους δίσκους που χρησιμοποιούμε για να ψήσουμε τα cup cake, για να έχουν το ίδιο μέγεθος τα ζελεδάκια που θα φτιάξουμε. Γεμίζουμε περίπου 5 με 7 χιλιοστά με ζελέ.


Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπισκοτένια βάση. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά με το μίξερ.


Συνεχίζουμε την ανάδευση με κουτάλα πλέον και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε σε κυκλάκια τη ζύμη σε ένα λαδόχαρτο και ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Παράλληλα στο μπεν μαρί, λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και το ηλιέλαιο μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αφού έχει παγώσει το ζελέ μας και έχουμε έτοιμα και τα μπισκότα μας, τα βάζουμε σε μια σχάρα και "χτίζουμε" το μπισκότο. Πρώτα βάζουμε τη βάση, στη συνέχεια το ζελέ, άλλη μια στρώση μπισκότο και βουτάμε μια γερή κουταλιά σοκολάτας για να καλύψουμε το μπισκότο.


Tip:
  1. Η πραγματική συνταγή είχε μόνο ένα μπισκότο επειδή όμως ήταν πιο εύκολη η τοποθέτηση της σοκολάτας πάνω στο μπισκότο και όχι στο ζελέ το έκανα έτσι.
  2. Αν θέλετε κάτι πιο σύντομο και δεν μπορείτε να περιμένετε να παγώσει το ζελέ, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαρμελάδα, κατά προτίμηση σπιτική.
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά, που άνετα καλύπτει τη βραδινή μας λιγούρα. Καλή επιτυχία και καλό βράδυ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...