Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σήμερα κάνε κάτι για εσένα!

Χθες έκλεισαν πέντε χρόνια από τη μέρα που έπιασα τσιγάρο στο χέρι μου. Πέντε χρόνια και είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτήν την επέτειο. Σας έχω ξαναγράψει για αυτό βέβαια, αλλά νομίζω ότι είναι όμορφος λόγος να σας υπενθυμίσω ότι μπορούμε να διαλέξουμε τη ζωή.



Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει απίστευτη δύναμη μέσα του. Πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του, αρκεί να το θέλει. Έχουν εφεύρει τόσους τρόπους για να μας κάνουν να κόψουμε το κάπνισμα, όμως πιστεύω ότι όλα αυτά είναι πεταμένα χρήματα. Αν δε το έχεις αποφασίσει εσύ πρώτα δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει τίποτα από όλα αυτά τα τεχνάσματα. Βελονισμός, τσιρότα, τσίχλες, ηλεκτρονικά τσιγάρα, βιντεάκια που σου κάνουν πλύση εγκεφάλου ή οτιδήποτε άλλο είναι απλά χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Στις περισσότερες από αυτές τις λύσεις, τα αποτελέσματα είναι τόσο βραχυπρόθεσμα, που πάνω στην πρώτη συγκυρία, τρέχεις να πάρεις πακέτο.  


Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα αφενός του ότι δεν είσαι αποφασισμένος εσύ πρώτα. Μπορεί να σου λέει ο κύκλος σου, να το βλέπεις και εσύ αλλά δε το θες πραγματικά και γι αυτό το λόγο ξεκινάς την προσπάθεια, αλλά θεωρώ ότι μέσα σου δε το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος. Γιατί αν το πίστευες, το πιο πιθανόν είναι ότι θα το είχες κόψει μόνος σου και μαχαίρι. 
Αυτήν την ανάρτηση τη γράφω για αυτούς που θέλουν να κόψουν πραγματικά αυτή τη δυσάρεστη συνήθεια και θα σας δώσω κάποια μυστικά που ίσως σας βοηθήσουν να κάνετε πιο ισχυρή τη θέλησή σας.
  • Από τη μέρα που θα πείτε ότι θα κόψετε το κάπνισμα, να λέτε παντού ότι κόψατε το κάπνισμα. Όλοι θα σας εμψυχώσουν και έτσι με αυτόν τον τρόπο και εσείς δύσκολα θα ξανακάνετε την κίνηση καθώς όσοι σας αγαπούν σίγουρα θα σας σταματήσουν.
  • Οι πρώτες δύο μέρες είναι πιο δύσκολες, προσπαθήστε να έχετε μονίμως με κάτι απασχολημένο το μυαλό και τα χέρια σας. Μη βγείτε για ποτό αυτές τις δυο μέρες αν συνηθίζατε να κάνετε τσιγάρο με το ποτό σας.
  • Αποφύγετε για λίγο παρέες που βγαίνατε και καπνίζατε μαζί. Ίσως όταν ξαναβρεθείτε να τους εμπνεύσετε να κόψουν και εκείνοι το κάπνισμα.
  • Προμηθευτείτε πολλά καρότα και αγγουράκια και όταν είστε σπίτι, τη στιγμή που έχετε επιθυμία για καπνό, τσιμπήστε από αυτά τα δύο, έχουν ελάχιστες θερμίδες και με πολύ φαντασία μπορεί να σκεφτείτε ότι κρατάτε τσιγάρο.
  • Σε ένα κουμπαρά βάλε τα χρήματα που θα έδινες κάθε μέρα για να αγοράσεις τα τσιγάρα σου. Με τα χρήματα που θα μαζέψεις, πάρε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου, το άξιζες.
  • Σημείωσε κάπου την ημερομηνία, να τη γιορτάζεις σαν να είναι τα γενέθλιά σου, γιατί όντως είναι σαν γενέθλια, είναι η μέρα που διάλεξες τη ζωή και μπράβο σου.
  • Σε κάποιους ανθρώπους πιάνει το να τους πεισμώσουν, δηλαδή <<λένε πες μου ότι δε μπορώ για να σου δείξω πώς γίνεται...>> Ίσως πιάσει και σε εσάς. 
Σας εύχομαι καλή επιτυχία, να φανείτε δυνατοί και μη ξεχνάτε το στόχο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...