Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

3 Ιδέες για κολατσιό για το σχολείο εκτός από τοστ

3 Ιδέες για κολατσιό εκτός από τοστ. Εκτός ότι όλοι το βαριούνται το τοστ, η αλήθεια είναι ότι διάβασα μια έρευνα που καθόλου δεν μου άρεσε και αποφάσισα να φτιάχνω μόνη μου κάτι για να δίνω στα παιδιά μαζί για το σχολείο.


3 Ιδέες για κολατσιό εκτός από τοστ

  • Την Κυριακή ξεκίνησα αυτήν την ιδέα με μια συνταγή από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη (Το απόλυτο βιβλίο για τη νηστεία). Η συνταγή που έκανα ήταν ένα vegan σοκολατένιο κέικ που τίποτα δεν του έλειπε σε σχέση με τα κλασικά κέικ που είναι γεμάτα αυγά, γάλατα, βούτυρα κλπ. Νερό, κακάο, ηλιέλαιο, χυμός πορτοκαλιού και άλλα αγνά υλικά. Είχε και σοκολατένιο γλάσο! Αμέ!

Ναι, δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα στόρι βρε αδερφέ και να που τώρα έχει μείνει το πολύ μια με δύο φέτες και δεν είναι καθόλου φωτογενείς έτσι μοναχές τους, να τις φωτογραφίσω. 

  • Από το ίδιο βιβλίο έχω κάνει κάτι εξαιρετικές μπάρες με φυστικοβούτυρο και κουβερτούρα. Πανεύκολες και πάρα πολύ γευστικές.
  • Μηλόπιτα. Έχει συνταγή και για μηλόπιτα την οποία λατρεύω στην κανονική της μορφή αλλά σκέφτομαι αυτό να είναι το γλυκό αυτής της εβδομάδας που θα έρθει. 
Cristina Matos-Albers

Το βιβλίο αυτό ήταν μια έκπληξη για μένα. Γιατί δεν είμαι vegan vegetarian όμως ό,τι συνταγή έχω μαγειρέψει από κει μέσα είτε γλυκιά είτε αλμυρή, με κάνει να σκέφτομαι ότι πραγματικά δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω. Στην νηστεία που ξεκινά σε λίγες μέρες σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω συνταγές από το βιβλίο και όσο αντέξω. 

Δεν ξέρω αν θα αντέξω να το κάνω για πάντα, πάντως το γεγονός ότι έφτιαξα το κέικ μου το σοκολατένιο χωρίς να χρησιμοποιήσω υλικά που έχουν παραχθεί από ζώα, με έκανε να νιώσω χαρά και ότι με κάποιον τρόπο και εγώ έβαλα το λιθαράκι μου να γίνει λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος.

Λατρεύω τα burger και τα αυγά όπως και το τυρί και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω μια ολόκληρη ζωή χωρίς αυτά, όμως η ιδέα να τα μειώσω δεν με ενοχλεί.

Τι έχει το ψωμάκι ρε παιδιά θα μας τρελάνετε;


Αλλαντικά δεν αγοράζω από το 2017-2918 νομίζω που είχα διαβάσει την έρευνα με τις επεξεργασμένες τροφές. Καθόλου δεν μας λείπουν τα ζαμπόν και οι γαλοπούλες. Μια φορά το χρόνο, άντε δύο μπορεί να μπουν σπίτι μας και αυτό έτσι για την αλλαγή.

Κάπως έτσι έκοψα και το γάλα μαχαίρι, αλλά αυτό το τελευταίο με την έρευνα για το ψωμί του τοστ με ξεπερνά. Ακόμα και το ψωμί του τοστ είναι φουλ επεξεργασμένο. Γενικά οι τροφές που δεν είναι πια επεξεργασμένες είναι ελάχιστες, είναι να τρελαίνεσαι.


Κάπως έτσι φεύγει και το μέχρι πρώτα αθώο τοστ, από το ταπεράκι. Να δούμε τι θα μείνει στο τέλος να τρώμε. 

Υ.Γ: Σου έδωσα τις ιδέες σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι στο internet υπάρχουν πολλές τέτοιες συνταγές και θεωρώ ότι θα βρεις κάποια που θα ταιριάζει στα γούστα σου. Αν είσαι στην ίδια φάση με μένα εννοείται σου προτείνω το βιβλίο του Άκη. Ο Άκης είναι εγγύηση και μην ακούω κάτι δικαιολογίες του τύπου έχει πολλά υλικά, μια φορά τα αγοράζεις κάτι μπαχαρικά και μυρωδικά και τα έχεις στο ντουλάπι σου. Με τον Άκη έμαθα να μαγειρεύω γευστικά και δεν θα άλλαζα με τίποτα την γνώση που έχω σήμερα και όλα αυτά που συνεχίζω και μαθαίνω. Τα βιβλία του είναι ένας θησαυρός, αν δεν θες να δώσεις χρήματα, στο σάιτ έχει τις συνταγές δωρεάν, αν κάνεις καταγράμμα ό,τι λέει θα σου βγει η συνταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...