Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Τα 10 highlights της εβδομάδας που πέρασε

 Από το #Newseletter της Κυριακής

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω είναι Δευτέρα. Μετά από μια τεράστια ταλαιπωρία και προσπάθεια να μπω στον λογαριασμό μου στο mailchimp και να σου στείλω το καθιερωμένο γράμμα της Κυριακής που ξέρω ότι περιμένεις αποφάσισα να το γράψω εδώ γιατί δεν λειτουργεί πια η πλατφόρμα εκείνη για άγνωστο λόγο. 

Το πού θα γραφτεί κάτι θεωρώ ότι παίζει μικρό ρόλο, περισσότερο με απασχολεί το περιεχόμενο και το τι θα γράψω παρά το πού. Τα ίδια άλλωστε έγραφα και όταν ήμουν στο ipop, τα ίδια γράφω και εδώ αλλά και στο newsletter και φυσικά τα ίδια λέω και στο podcast. 

To Top 10 της εβδομάδας που πέρασε


  1. Αυτή την εβδομάδα άκουσα φανατικά, τον Brian Tracy. Τον συγγραφέα του βιβλίου «Φάε τον βάτραχό σου». Τον είχα διαβάσει παλιότερα, όμως τώρα που άκουσα όλο αυτό το πρόσφατο περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει έλαβα τεράστια έμπνευση. 
  2. Highlight και αν μπορούσα να πω ότι ένα πράγμα μου έμεινε από αυτόν τον άνθρωπο είναι αυτό, με δικά μου λόγια: «Η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που πετυχαίνουν και σε εκείνους που δεν πετυχαίνουν, είναι ότι οι πρώτοι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν ενώ ξέρουν ότι είναι δύσκολο, βαρετό, κουραστικό». Μη θαρρείς ότι κανείς διαλέγει με ελαφρά τη καρδία να κάνει κάθε μέρα διατροφή ή να πάει στο γυμναστήριο 5/7, ή να δουλέψει 60 ώρες την εβδομάδα. ΚΑΝΕΙΣ. Όμως εκείνοι που πετυχαίνουν έχουν την αυτοπειθαρχία να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και μετά να απολαύσουν μακροπρόσθεσμα. 
  3. Οι άνθρωποι θα είναι πάντα περίεργοι, το θέμα είναι πώς θα ξεχωρίσουμε τον εαυτό μας, θα οριοθετηθούμε από εκείνους. Πήγα σε ένα γλέντι προχθές και μου έκανε απίστευτη εντύπωση πώς ένας μεγάλος άνθρωπος πάνω από τα 65 δεν ξέρω πόσο είναι, κατάφερε να γίνει ενοχλητικός και να χαλάσει το κλίμα της παρέας. Στον χορό, όπως και στα περισσότερα πράγματα υπάρχει savoir vivre, υπάρχει πρωτόκολλο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι οι χορευτές. Όταν χορεύουμε δεν χορεύουμε για να δείξουμε τι ξέρουμε, πόσο καλοί μαθητές είμαστε, αλλά για να γλεντήσουμε, να γίνουμε ένα με τον κύκλο. Τέλος πάντων, καθισμένη στην καρέκλα μου και κοιτώντας αυτόν τον άνθρωπο, σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι, το θέμα είναι το πώς εμείς θα αντιδράσουμε σε κάθε μια από τις καταστάσεις που συμβαίνουν και πόσο επιτρέπουμε σε ανθρώπους να μας επηρεάζουν.
  4. Αυτή την εβδομάδα έκανα αρκετή δουλειά στο tiktok του goHost, προσπαθώντας να μεγαλώσω την κοινότητά μου εκεί. Κάποια βιντεάκια ανέβηκαν αρκετά ψηλά σε προβολές και φυσικά ήρθαν και τα ανάλογα σχόλια, όχι όλα θετικά. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, οφείλω να σου πω, τι θα πει ο καθένας, σκέφτομαι όμως σε κάθε ένα σχόλιο που διαβάζω, πόσες πολλές ανάγκες ανικανοποίητες υπάρχουν εκεί έξω. Πόσοι άνθρωποι υποφέρουν, αποζητούν με λαχτάρα το μπράβο και την προσωπική τους προβολή, ξεφεύγουν από τα όρια λέγοντας βαριές κουβέντες για να φανούν εκείνοι καλύτεροι. Όσο περισσότερο τους αγνοείς, τόσο μεγαλύτερος ο πόνος.
  5. Έχεις νιώσει ποτέ ότι είσαι εγκλωβισμένος μέσα στις επιλογές σου; Αυτό που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών μας. Δεν είμαστε όμως παγιδευμένοι σε αυτές, αν θες για παράδειγμα να φύγεις από μια δουλειά που βιώνεις bullying, μπορείς να το κάνεις, τα δεσμά ποιος τα κρατά; Αν θες να φύγεις από μια σχέση που δεν σου ταιριάζει πια, μπορείς να το κάνεις. Κάθε επιλογή έχει μια συνέπεια, εύχομαι να είσαι αρκετά ώριμος όταν παίρνεις την απόφαση να κάνεις αυτό που θα συντροφεύει και θα σε αντιπροσωπεύει για πολλά χρόνια. 
  6. Το σήμερα που ζούμε είναι αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Έχουμε δίπλα μας αυτόν που θεωρούμε ότι μας αξίζει, δουλεύουμε στη δουλειά που θεωρούμε ότι μπορούμε και είμαστε ικανοί να δουλέψουμε. Τόσο απλό. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε στη ζωή μας αυτό που μας αξίζει. 
  7. Ακούω πολύ Podcast τελευταία, το ξέρεις εσύ που είσαι στα γράμματα της Κυριακής και δεν θυμάμαι ποιος από όλους το είπε αυτό αλλά μου άρεσε πολυ και στο λέω για να το έχεις υπόψιν σου. Κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι που φοβάμαι, που είναι δύσκολο, που θα με ξεβολέψει, που μπορεί να μην πάρω το αποτέλεσμα που θέλω για να μην με σταματήσει ο φόβος λέω την λέξη: ΜΠΟΡΕΙΣ πάρα πολλές φορές. Κάθε φορά που θα στείλω ένα e-mail που μπορεί να λάβω αρνητική απάντηση, κάθε φορά που τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αμφίβολα, λέω μπορείς, μπορείς, μπορείς, τόσο δυνατά μέσα μου που αναπόφευκτα αυτός ο εσωτερικός διάλογος μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Επιλέγω λοιπόν ο διάλογος αυτός να είναι εμπνευστικός και να με καλεί σε δράση και όχι σε ακινησία. Κάνε αυτό το τεστ αν φοβάσαι και εσύ κάτι, θα δεις θα σε βοηθήσει πολύ. 
  8. Έφτιαξα επιτέλους τα καλοκαιρινά μου και είναι η πρώτη φορά που έφυγε πάρα πολύ μεγάλος όγκος ρούχων-που-κάποτε-θα-φορέσω. Άδειασα χώρο, η Marie Kondo θα ήταν περήφανη για μένα. Τα ρούχα σπάνια χαλάνε, αυτό τι σημαίνει, ότι θα κρατήσω για ένα ακόμα καλοκαίρι ένα φόρεμα που έχω σιχαθεί να βλέπω επειδή δεν έχει χαλάσει; Ο άνθρωπος που θέλω να γίνω φοράει αυτό το φόρεμα; Αυτήν την ερώτηση έκανα και το έβαλα μέσα στη σακούλα για donation. 
  9.  Έχω φτιάξει στο pinterest έναν πίνακα με τα ρούχα που θέλω να φοράω. Βασισμένη στην ιδέα του «Wardrobe capsule», ουσιαστικά είναι μια γκαρνταρόμπα που δουλεύει με συνδυασμούς. Ουδέτερα χρώματα, T-shirts, πουκάμισα, ρίγες, φορέματα μονόχρωμα, καπαρντίνα, γενικά ρούχα που μπορείς να τα φορέσεις με πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές. Πχ ένα λευκό μπλουζάκι, θα το βάλεις με τζιν, με παντελόνι, λευκό μαύρο, μπεζ, γκρι, με φούστα σε όλα αυτά τα χρώματα. Κάνεις λοιπόν τους συνδυασμούς σου και έχεις μια ντουλάπα ξαλαφρωμένη και είσαι κάθε μέρα ανανεωμένη με διαφορετικό λουκ έχοντας στην πραγματικότητα ελάχιστα ρούχα. Αυτό λοιπόν θα είναι η επόμενη επένδυσή μου και θα αγοράσω τα κομμάτια για αυτή τη σεζόν όπως και τη χειμερινή με τον ίδιο τρόπο. 
  10. Αυτήν την εβδομάδα θα στρωθώ να κάνω το πλάνο του καλοκαιριού. Πού θα είμαι πότε, πώς θα προγραμματίσω το οικογενειακό πρόγραμμα, τι θα κάνω με τις δουλειές που έχω ανοιχτές και περιμένουν την φροντίδα μου. Ποιες είναι οι προθέσεις μου, πώς θέλω να είμαι στο τέλος του καλοκαιριού. Εύχομαι να πάρεις αυτόν τον χρόνο και να σχεδιάσεις αναλυτικά και εσύ τις προθέσεις και το πλάνο σου και να συγχρονιστούν όλα αυτά με τον άνθρωπο που θες να είσαι και να γίνεις, αν δεν είσαι ήδη. 
Σε ευχαριστώ που ήσουν για άλλη μια φορά εδώ, μέχρι την άλλη Κυριακή, να είμαστε όλοι καλά! <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Αφήστε στο μπλοκ ένα σχόλιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...